S-a mai stins o stea. A murit actrița Valeria Seciu

Publicat in Eveniment 06 Septembrie 2022 1191 ori
Google+ WhatsApp
S-a mai stins o stea. A murit actrița Valeria Seciu
S-a mai stins o stea. A murit actrița Valeria Seciu

Este doliu în lumea filmului românesc, după ce actrița Valeria Seciu s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de UNITER pe o rețea de socializare.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, VALERIA SECIU. Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească", a transmis UNITER pe Facebook.

Valeria Seciu s-a născut la 2 august 1939 în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti (1964). De la absolvirea facultăţii, timp de 13 ani (1964-1977), a jucat în trupa Teatrului Naţional în spectacole precum: "Eminescu" (1964), "Răzvan şi Vidra" şi "Apus de soare" (1967), "Enigma Otiliei" (1968), "Idiotul" (1969), "Cui i-e frică de Virginia Wolf?"(1970), "Pisica în noaptea Anului Nou" şi "Jocul de-a vacanţa" (1971), "Richard al III-lea" (1976).

A câştigat Premiul UNITER 2002 pentru cea mai bună actriţă, cu rolul doamnei Bering, din spectacolul 'Spirit', în regia Cătălinei Buzoianu, jucat pe scena Teatrului Mic. A obţinut Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România (1978), pentru rolul din filmul "Înainte de tăcere". În 2006, Valeria Seciu a primit Premiul UNITER pentru rolul principal din piesa "Cum gândeşte Amy", în regia Cătălinei Buzoianu. La Gala Premiilor UNITER, din aprilie 2007, cariera actriţei a fost încununată, fiindu-i oferit Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate. În 2009, tot la Gala Premiilor UNITER, Valeria Seciu a primit distincţia pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul Gloucester din "Lear", regizat de Andrei Şerban pe scena Teatrului Bulandra din Capitală.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.