In Raionul Calarasi, R. Moldova, se construieste Cimitirul Eroilor, in locul in care s-au descoperit oseminte ale ostasilor romani

Publicat in Eveniment 01 August 2022 Actualizat: 15 August 2022 862 ori
Google+ WhatsApp
In Raionul Calarasi, R. Moldova, se construieste Cimitirul Eroilor, in locul in care s-au descoperit oseminte ale ostasilor romani

Un Cimitir al Eroilor va fi construit in raionul Calarasi din Republica Moldova, unde vor putea fi aduse ofrande ostasilor romani care au luptat pe front in 1941 si ale caror oseminte au fost descoperite in zona unde se va amenaja cimitirul.

"Urmare a cercetarilor efectuate de iubitorul de istorie a neamului, dl. Sergiu Artene- fost presedinte si actualmente vicepresedinte al Consiliului raional Calarasi, jertfa ostasilor din divizia de infanterie Neamt din 8 iulie 1941 este onorata prin inceperea lucrarilor la cimitirul eroilor.

Localizat in comuna Novaci din raionul Calarasi din R.M., in acest cimitir au fost descoperite 47 de schelete din care 17 au placute de identificare.

Lucrarile de amenajare au inceput saptamana trecuta, fiind finantate de Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Asociatia veteranilor de Razboi din R.M., SMV Ploiesti si persoane private.

Lucrarile fac parte din programul de activitati al AESPN aprobat pentru anul in curs, cu termen de finalizare 30 septembrie 2022", a anuntat Mircea Cosma.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.