Când ajung tichetele de vacanță la bugetari? Anunțul făcut de ministrul Turismului

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2022 744 ori
Google+ WhatsApp
Când ajung tichetele de vacanță la bugetari? Anunțul făcut de ministrul Turismului
Când ajung tichetele de vacanță la bugetari? Anunțul făcut de ministrul Turismului

Tichetele de vacanță ar trebui să ajungă la bugetari până pe 1 iunie, spune Cadariu. Ministrul precizează, însă, că și firmele private pot da tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei. Suma virată până acum e „modică".

Guvernul a adoptat în decembrie Ordonanța de Urgență care a stat la baza întocmirii bugetelor instituțiilor pentru a-și putea „prinde" sumele necesare, declară ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

„Nu e mai puțin adevărat că, fiind atât de multe instituții, aproape toate au trebuit să facă achiziții publice la început de an. Din evidența de săptămâna trecută reiese că aproximativ 97 de milioane de lei au ajuns în conturile beneficiarilor. E o sumă modică față de totalul care ar fi trebui să ajungă. Pe de altă parte, pentru această perioadă - mă refer la minivacanța din 1 Mai - există și acele tichete nefolosite din anii 2019 și 2020 care pot fi folosite oricum doar până la finele lunii iunie și atunci e un sprijin suplimentar", afirmă ministrul.

Pe de altă parte, și firmele private pot oferi tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la 6 salarii minim pe economie, spune Cadariu.

Întrebat dacă tichetele de vacanță ajuns la beneficieri până pe 1 iunie, ministrul a răspuns: „așa ar trebui. (...) Sper ca cei care conduc instituțiile să o facă cât mai repede".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.