Noaptea muzeelor, in Prahova, pe 12 iunie/ Acces gratuit la Muzeul de Artă Ploiești, Domeniul Cantacuzino Florești și Castelul Stirbey Sinaia.

Publicat in Eveniment 09 Iunie 2021 2021 ori
Google+ WhatsApp
Noaptea muzeelor, in Prahova, pe 12 iunie/ Acces gratuit la Muzeul de Artă Ploiești, Domeniul Cantacuzino Florești și Castelul Stirbey Sinaia.
Noaptea muzeelor, in Prahova, pe 12 iunie/ Acces gratuit la Muzeul de Artă Ploiești, Domeniul Cantacuzino Florești și Castelul Stirbey Sinaia.

În Prahova, "Noaptea muzeelor 2021" include acces liber la Muzeul de Artă Ploiești, Domeniul Cantacuzino Florești și Castelul Stirbey Sinaia.

Pentru seara de 12 iunie, Muzeul de Artă Ploiești propune vizitatorilor expoziția „Femeia-artist". La parterul clădirii va fi găzduită, așadat, o expoziție cu lucrări din patrimoniul muzeului, toate semnate de femei-artist.

Etajul, în schimb, va reuni lucrări ale participanților la programul „Artă tactilă", cu același nume dedicat copiilor cu deficiențe de vedere.

Tot la etaj va putea fi vizitată și expoziția de bază, cu lucrări din patrimoniul muzeului.

Accesul va fi gratuit în intervalul 17:00 – 22:00, au mai anunțat organizatorii.

Și Castelul Stirbey din Sinaia va putea fi vizitat gratuit, sâmbătă seară, în intervalul 19.00 – 24.00, în timp ce, la Florești, oaspeții vor fi așteptați pe Domeniul Cantacuzino. "În Noaptea Muzeelor, pe 12 iunie 2021, de la ora 19:00 la ora 21.30, Domeniul Cantacuzino Florești își va deschide porțile pentru a se prezenta și pentru a itinera mai multe materiale realizate în cadrul proiectelor culturale și educaționale derulate de Fundația Cantacuzino Florești și de partenerii acesteia.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere aspecte interesante și valoroase despre domeniul Cantacuzino și despre patrimoniul cultural și peisager pe care îl deține. Vor fi prezentate rezultatele Școlilor de Vară la Palat în Florești, detalii despre proiectele de consolidare și restaurare a fațadelor exterioare ale Micului Trianon şi ale Turnului de apă, strategia de restaurare a parcului istoric, viziunile de dezvoltare ale vechiului domeniu nobiliar, intențiile de amenajare a unor săli de expoziție și de conferințe, produsele realizate în cadrul atelierelor de creație derulate de Fundația Cantacuzino și multe altele.

O parte din rezultatele și produsele ce urmează a fi prezentate au fost obținute în cadrul mai multor proiecte culturale, de cercetare și de intervenție co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură și Institutul Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor, parte din care realizate și sub cupola unor programe naționale sau europene precum Școala de Vară Arché sau Rendez-vous aux Jardins.

Între orele 19:00 și 20:00 vă invităm la un tur ghidat pe domeniu și prin parcul istoric", au anunțat reprezentanții Domeniului Cantacuzino.

Sursa Telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.