Colegiul Național Nichita Stănescu a obținut titlul de Școală eTwinning

Publicat in Eveniment 22 Aprilie 2021 Actualizat: 22 Aprilie 2021 1080 ori
Google+ WhatsApp
Colegiul Național Nichita Stănescu a obținut titlul de Școală eTwinning
Colegiul Național Nichita Stănescu a obținut titlul de Școală eTwinning

​În fiecare an, un număr mare de școli din cele 44 țări care derulează proiecte eTwinning participă la procesul de selecție pentru obținerea titlului de Școală eTwinning. Componentă a proiectului Erasmus+, eTwinning reunește o comunitate de sute de mii de cadre didactice care împărtășesc practici, idei, proiecte și activități de dezvoltare profesională, alcătuind cea mai vastă rețea de profesori la nivel european.


În cadrul CN Nichita Stănescu Ploiești s-au desfășurat în ultimul an 8 proiecte eTwinning, la care au participat 80 de elevi și 6 profesori de diverse specialități. Aceștia au lucrat în echipe transnaționale, comunicând permanent în Twinspace-ul și pe forumul proiectelor, folosind variate instrumente web 2.0, printre care flipgrid, emaze, Adobe spark, powtoon, voicethread, dezvoltându-și competențele media și învățând împreună despre pericolele ce pot apărea în mediul online și cum își pot proteja identitatea și deveni experți digitali.

​eTwinning recunoaște implicarea și devotamentul echipelor de profesori și manageri din cadrul aceleiași unități școlare. Titlul de școală eTwinning conferă instituției care o obține calitatea de leader la nivelul comunității locale și naționale, aceasta fiind un model în implementarea învățării digitale, a siguranței online, precum și a creativității și inovației pedagogice. Școlile eTwinning promovează valorile cooperării dintre profesori și elevi în scopul realizării unor produse comune, prin colaborarea între echipe transnaționale de elevi.


​Pornind de la teme variate, care explorează tradițiile, cultura, diversitatea, folclorul, tehnologia, dezvoltarea durabilă, echipele de proiect eTwinning conlucrează în scopul promovării unor modele pedagogice care includ învățarea colaborativă, centrată pe elev, precum și abordarea flexibilă a timpului și spațiului de învățare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.