În 4 centre de vaccinare prahovene s-a înlocuit administrarea vaccinului AstraZeneca

Publicat in Eveniment 20 Aprilie 2021 917 ori
Google+ WhatsApp
În 4 centre de vaccinare prahovene s-a înlocuit administrarea vaccinului AstraZeneca
În 4 centre de vaccinare prahovene s-a înlocuit administrarea vaccinului AstraZeneca

Așa cum v-am informat în ediția de sâmbătă a ziarului nostru, dată fiind reticența unui număr destul de mare de români de a opta pentru a fi imunizați cu vaccin de la AstraZeneca, în Prahova, unii dintre reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, cu sprijinul cărora s-au amenjat centre de vaccinare, au obținut aprobarea de înlocuire a acestui ser, începând cu data de 19 aprilie, primul caz anunțat, chiar de către primar, fiind înregistrat la Sinaia.

De altfel, oficial, începând de ieri, la nivelul județului Prahova sunt patru centre de vaccinare unde vaccinul de la AstraZeneca a fost înlocuit. Astfel, potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, începând cu data 19 aprilie, Centrele de Vaccinare Păulești, Mizil, Bușteni și Sinaia au primit câte un flux pentru vaccinul Moderna.

Persoanele cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin Astra Zeneca în centrele menționate vor primi și doza a doua în aceleași spații, cu excepția Centrului de Vaccinare Sinaia, unde o parte dintre pacienți vor fi îndrumați spre centrele cu flux de administrare a vaccinului Astra Zeneca din Florești și Ploiești, pentru a evita supraaglomerarea, având în vedere faptul că la Sinaia, la centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială "George Enescu", mai există și un flux pentru vaccinul Pfizer.

Pe de altă parte, începând de astăzi, 20 aprilie, vor deveni funcționale și Centrele de Vaccinare de la Ciorani, Vărbilău și Bărcănești, care vor avea câte un flux pentru vaccinul Pfizer. Modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt: prin medicul de familie; individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro; la numărul unic 021.414.44.25; prin direcțiile de asistență socială; prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Pe de altă parte, reamintim faptul că, de vinerea trecută, persoanele interesate să se vaccineze cu Vaxzevria (AstraZeneca) o pot face fără programare prealabilă. Dar înainte de a se adresa centrelor care dispun de astfel de fluxuri trebuie să se intereseze de disponibilitatea locurilor și să nu aibă simptome asociate COVID-19, în momentul prezentării la imunizare fiind nevoie ca persoana în cauză să aibă, obligatoriu, actul de identitate.


Conform informațiilor furnizate ieri de către DSP Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 165.609 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 126.789 doze Pfizer/BioNTech, 20.220 produse de compania Moderna și 18.600 de doze AstraZeneca. Dintre acestea, până ieri fuseseră administrate 154.849 de doze, cu precizarea că 63.191 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin. De la debutul vaccinării și până în prezent, au fost înregistrate 122 doze considerate a fi "pierdute" din diferite motive și 33 de reacții adverse post imunizare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.