Ploiesteni cu care ne mandrim: Simona Anca Mazilu, profesor Lb. Engleza

Publicat in Eveniment 10 Martie 2021 1479 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesteni cu care ne mandrim: Simona Anca Mazilu, profesor Lb. Engleza
Ploiesteni cu care ne mandrim: Simona Anca Mazilu, profesor Lb. Engleza

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM!

PLOIEȘTIUL, orașul lui Nichita și al lui Caragiale, orașul compozitorului Paul Constantinescu sau al arhitectului Toma Socolescu încearcă și reușește, adesea, să rămână demn de renumele pe care predecesorii noștri i l-au creat.
Locuitori ai orașului nostru, din diferite domenii de activitate, și-au pus serios amprenta și i-au adăugat valoare prin performanțele pe care le-au obținut.
Ne-am gândit să vă facem cunoscute și dumneavoastră, tuturor celor care accesați pagina de facebook a Primăriei, numele și povestea, pe scurt, a acestor ploieșteni care reușesc, prin izbânzile lor, să ne facă mândri că, împreună, suntem contemporanii acestor vremuri.

Astăzi, SIMONA ANCA MAZILU – Profesor de lb. engleză, Președinte-fondator al Asociației Române pentru Gândire și Oratorie, coordonator și trainer de debate

Dezbaterea este chintesența democrației, astfel încât educația prin dezbateri este imperativă pentru tinerii de azi, cei pe care îi creștem și îi formăm să fie critici și independenți.
În acest sens, începând cu anul 2010, 450 de elevi de liceu din România practică, cu sprijinul Ministerului Educației, un sport catalogat de mulți, în sensul bun al cuvântului, drept un sport extrem – dezbaterile educaționale.
Peste 150 de profesori învață gândire critică și dezbateri în cadrul ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) și îi pregătesc pe elevii lor în același spirit.
Înfruntarea de idei se întâmplă în cadrul competițiilor regionale și unui campionat național, unde profesorii își susțin elevii în confruntarea în care tinerii își revendică, cu simț civic și critic, apartenența la o comunitate.

Simona Mazilu, profesor de limba engleză la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, este unul dintre inițiatorii și promotorii mișcării de dezbateri academice din România.

Instructor, arbitru si trainer de dezbateri academice, inimoasa profesoară s-a format la Colegiul Național I.L.Caragiale din Ploiești și și-a urmat vocația pentru limbile străine absolvind cursurile Universității bucureștene, secția engleză/franceză, cu media 10.

În anul 1994 înființează, în cadrul Colegiului Național Mihai Viteazul, Clubul de Dezbateri ARGO Ploiești – primul și unicul club de dezbateri academice cu tradiție neîntreruptă din România.

Pasiunea, dorința de a rupe barierele unei educații închistate și de a forma spirite libere, independente, cu o gândire logică și argumentată, gata oricând să știe să susțină și să își apere punctul de vedere, au făcut din Simona Mazilu unul dintre cei mai iubiți dascăli ploieșteni în rândul elevilor.

Rezultatele obținute au fost rodul binemeritat al dăruirii și pregătirii sale neîntrerupte: a fost câștigătoarea unuia dintre cele două locuri alocate României de Comisia Fullbright și nominalizată, în perioada 1996-1997, Fulbright Exchange Teacher la Park Center High School, Brooklyn Park, Minnesota.
În 1998/1999 a participat la cursuri, seminarii, și sesiuni de workshop în "Drepturile Omului", organizate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați/ICNUR și de Ministerul Educației Naționale, iar în anul 2000, la cursul "Trainer Development", Hilderstone College, Broadstairs, UK, ca urmare a câștigării unei burse oferite de Britsh Council.

Este unul dintre cei doi reprezentanți ai României selectați să participe, în anul 2000, la Seminarul "Setting up a European Project within School Exchanges", eveniment organizat de Centre International de Formation Europeene la Antwerpen, Belgia, urmând ca în anul imediat următor să o regăsim pe lista participanților la Forumul International "Youth Stability Pact desfășurat la Sofia, în Bulgaria.

În 2003 urmează un training de „Evaluare a Proficientei Lingvistice prin Metoda Interviului", obținând titlul de evaluator iar, în 2004, în cadrul „Programului Național de Educație pentru Cetățenie Democratică", inițiat de Ministerul Educației, obține titlul de formator național în domeniul educației pentru cetățenie democratică.

Participă, în 2011, la "E-Teacher Scholarship Program", în urma nominalizării sale de către Ambasada Statelor Unite din București, pentru cursul on-line: „Gândirea Critică în Programa de Învățare a Limbii Engleze ca Limbă Străină" ("Critical Thinking in the EFL Curriculum"), organizat de The Linguistics Department/Departamentul de Lingvistica al Universitatii Oregon, SUA (promovat cu 97,26).

A fost antrenorul echipei României (2004-2005) și managerul acesteia la toate edițiile Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, în perioada 2004-2020, iar din 2006 și până în prezent a reprezentat România în calitate de arbitru principal.

Ca instructor și arbitru de dezbateri a participat la International Debate Education Association, International Annual Conferences (diferite editii: Praga, Cracovia, etc.), The International Youth Forums, International Debate Competitions (Competitii Internationale de Dezbateri/Debate), World Schools Debating Championships: 2004 – Germania; 2005 – Canada; 2006 – Țara Galilor; 2007 – Coreea de Sud; 2008 – SUA; 2009 – Grecia; 2010 – Qatar; 2011 - ScoȚia; 2012 - Africa de Sud; 2013 - Turcia; 2014 -Thailanda; 2015 -Singapore; 2016 - Germania; 2017 - Indonezia; 2018 - Croația; 2019 - Thailanda, 2020 - Mexic.

Toate aceste competențe dobândite ca urmare a numeroaselor sale participări la sesiunile de pregătire în acest domeniu atât de nou și incitant, totodată, i-au adus și recunoașterile binemeritate, prin succesele obținute de elevii pe care i-a coordonat.

Palmaresul este unul de-a dreptul impresionant: Locul I, categoria Best Speakers, prin elevii Carmen Drăghici, la Campionatele Internaționale de Debate din Ungaria (1995), Cehia (1996), Letonia (1997), Liviu Torcătoru - Bulgaria (1998), Nicolae Șovăială – Muntenegru (2007), Alexandra Costache, Andra Gogulescu, Alexandra Matei, în clasamentul echipelor la International IDEA Youth Forums din Rusia (2001), Miruna Mihăilă și Ioana Stanciu – Bratislava (2015 și 2016).

David Moscovici, Andreea Militaru, Alexandru Neacșu, Simona Olteanu, Șerban Pitic, Nicolae Șovăială, Mihai Alexandrescu, Cătălin Radu Barbu, Eveline Dicu, Raluca Pasăre, Alexandra Drăgoi, Victor Negoescu, Lucian Câmpeanu, Miruna Mihăilă, Petre Drăghici, Vlad Ionescu și Oana Nițu sunt doar o parte dintre tinerii remacabili care, prin prestația de excepție la aceste competiții s-au întors acasă, la Ploiești, ca vicecampioni sau campioni internaționali.

Și anul acesta Ploieștiul va fi reprezentat, la vârf, de două eleve ale Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești – Oana Nițu și Ariana Dumitru – ca membre ale Echipei Naționale a României în vederea participării la campionatul Mondial de Dezbateri/ World Schools Debating Championship, care se va desfășura în Macao, în colaborare cu Qatar și Germania, în perioada 25 iulie – 5 august 2021.

Le dorim succes celor două eleve la această competiție de anvergură având convingerea că, pregătite fiind de cei care s-au format la această serioasă școală care a făcut pionierat în dezbaterile academice din România, nu se pot întoarce decât învingătoare!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.