Ministerul Sănătății: Există două virusuri Covid. Vaccinul are efect doar la unul

Publicat in Eveniment 26 Ianuarie 2021 1518 ori
Google+ WhatsApp
Ministerul Sănătății: Există două virusuri Covid. Vaccinul are efect doar la unul
Ministerul Sănătății: Există două virusuri Covid. Vaccinul are efect doar la unul

Oficialii de la Ministerul Sănătății au făcut o descoperire senzațională: Covidul este de două feluri, asimptomatic și simptomatic, iar vaccinul are efect doar pentru Covidul simptomatic. Tocmai de aceea românii vor fi obligați și după vaccinare să poarte masca și să respecte distanțarea fizică.

Ministerul Sănătăţii a fost făcut K.O. duminică pe facebook, după o postare care i-a scos din minți pe români. Nu știm sigur dacă Vlad Voiculescu a fost de serviciu duminică la postări pe facebook, dar cert este că cel care a postat povestea cu masca și vaccinul a fost total neinspirat. Mesajul principal a fost că masca protejează de Covid, și nu vaccinul, care vaccin nu ar fi testat pentru Covidul asimptomatic. "Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați. Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de Covid-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul. De ce trebuie să continuați să purtați mască? Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul și, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată. Instituțiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul și modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autoritățile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască de protecție și să respectăm distanțarea socială", se arată în postarea pe facebook a Ministerului Sănătății.

S-au încurcat în coronavirusuri
Analizând textul Ministerului Sănătății tragem concluzia că există două feluri de Covid, unul simptomatic și altul asimptomatic, adică două virusuri diferite. Iar cercetătorii, dat fiind timpul extrem de scurt în care a fost creat vaccinul, nu au reușit să își dea seama dacă serul injectat ne protejează doar de Covidul simptomatic sau de ambele. Pe logica aceasta, dacă mă vaccinez nu mă mai pot infecta cu Covidul simptomatic și, dacă mă infectez cu Covidul asimptomatic transmit mai departe tot Covidul asimptomatic, care nu face niciun rău. Corect, nu-i așa? Postarea Ministerului Sănătății a fost urmată de mii de comentarii, cele mai multe atacând (i)logica argumentației. "Dacă NU mă vaccinez și PORT masca înseamnă că mă protejez și pe mine și pe cei din jur. Dacă MĂ vaccinez și PORT masca înseamnă că îi protejez pe cei din jur și pe mine. Dacă PORT masca și NU mă vaccinez înseamnă că NU îi protejez pe cei din jur și nici pe mine! Am înțeles nimic! Cuvinte multe-logică zero. În final dacă mă vaccinez sunt mai periculos decât înaintea vaccinării!", a comentat Marian Răzvan, din Londra, la postarea de pe facebook a Ministerului Sănătății.

Ministerul se afundă în penibil
Ca o reacție la reacțiile oamenilor după prima postare, Ministerul Sănătății a revenit pe facebook cu precizări menite a fi edificatoare. Astfel, românii au aflat că 95% eficacitatea vaccinului anti-Covid nu înseamnă protecție de 95%, ceea ce este adevărat, însă foarte puțin s-a comunicat despre acest lucru, tocmai ca să se mențină confuzia. "De fapt, -eficacitate 95%- înseamnă că, prin comparație cu o persoană nevaccinată, o persoană vaccinată are un risc de 20 de ori mai mic să dezvolte Covid-19 simptomatic. Un caz de Covid-19 simptomatic este definit medical ca fiind infecția cu SARS-CoV-2 manifestată prin semne și simptome care pot varia de la ușoare la foarte severe. Un caz de Covid-19 asimptomatic este definit ca fiind infecția cu SARS-CoV-2 care nu se manifestă clinic în nici un fel", a scris ieri pe facebook conducerea Ministerului Sănătății.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.