Bustul Regelui Decebal a fost montat la Starchiojd. Vineri, 18 decembrie, va avea loc inaugurarea, dar si lansarea unui concurs cu premiu constand intr-un sejur la Roma

Publicat in Eveniment 17 Decembrie 2020 1324 ori
Google+ WhatsApp
Bustul Regelui Decebal a fost montat la Starchiojd. Vineri, 18 decembrie, va avea loc inaugurarea, dar si lansarea unui concurs cu premiu constand intr-un sejur la Roma

Lucrarile de montare a Bustului Regelui Decebal au fost finalizate, astazi, la Starchiojd, lucrarea apartinandu-i sculptorului George Dumitru. Bustul are o inaltime de 1,30 metri si este asezat pe un soclu placat cu marmura, inalt de 1,80 metri.

Proiectul a fost finantat de Societatea Cultural-Istorica "Mihai Viteazul" Ploiesti si Domeniile Garbea.

Inaugurarea monumentului va avea loc vineri, 18 decembrie, in prezenta mai multor parlamentari de Prahova, a autoritatilor locale, judetene, si a reprezentantilor SMV Ploiesti - initiatorii proiectului.

Pe 18 decembrie va fi lansat si concursul "Cetatea misterioasa de la Starchiojd - resedinta a regilor daci incepand cu Dromichete", premiul constand intr-un sejur de 7 zile la Roma. Concursul se va desfasura in intervalul 1 ianuarie-30 mai 2021 si este dedicat elevilor.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.