Marea problemă a României cu vaccinul Pfizer

Publicat in Eveniment 11 Noiembrie 2020 796 ori
Google+ WhatsApp
Marea problemă a României cu vaccinul Pfizer
Marea problemă a României cu vaccinul Pfizer

Temerile legate de dificultățile pe care le ridică administrarea vaccinului anticoronavirus au o conotație specială în România. Suntem pregătiți să facem față situației?

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a scris pe contul personal de Facebook că, deși vestea punerii pe piață a vaccinului Pfizer, care este primul validat medical, este de natură să ne bucure, temerile de-abia acum încep să se facă simțite. După cum se știe, vaccinul are nevoie de condiții speciale de transport și administrare. În plus, negaționiștii și adepții antivaccinării pot încurca și mai tare lucrurile.

Avem „lanțul frigului"?

„Excepțională știrea cu vaccinul Pfizer. Acum, la treabă! România trebuie să aibă pregătit „lanțul frigului", astfel încât din momentul preluării dozelor de vaccin și până la administrare totul să fie perfect. Nici nu e prea greu: -78°C e temperatura de sublimare a dioxidului de carbon (solid) care poate fi foarte ușor obținut și care rezistă cu zilele în banale cutii (închise) de polistiren. L-aș chema imediat pe ministrul sănătății la raport pe tema asta, să ne spună ce planifică să facă. Ca autoritate locală m-aș băga urgent în priză.

Ar mai trebui, încă de acum, campanie de informare și legislație pe tema vaccinării, că acuși cretinoizii antivaxeri încep circul", a scris Funeriu, postarea sa atrăgând sute de aprecieri și zeci de distribuiri.

O voce sonoră în pandemie

Fostul ministru a avut mai multe intervenții publice de la începutul pandemie. În luna martie, Daniel Funeriu a publicat pe canalul său de Youtube un film despre testele pentru detectarea infecției cu COVID-19.

În luna septembrie, a publicat un apel către Biserica Ortodoxă Română în care cere ca această instituţie să adopte o poziţie clară faţă de teoriile care contestă existenţa virusului SARS-CoV-2.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.