Incendiul de la Barcanesti a scos la iveala nereguli grave. Bomba ecologica a ars 15 ore!

Publicat in Eveniment 02 Septembrie 2020 667 ori
Google+ WhatsApp
Incendiul de la Barcanesti a scos la iveala nereguli grave. Bomba ecologica a ars 15 ore!
Incendiul de la Barcanesti a scos la iveala nereguli grave. Bomba ecologica a ars 15 ore!

Pompierii ISU Prahova s-au luptat 15 ore cu un incendiu izbucnit initial intr-o zona cu vegetatie uscata din comuna Barcanesti. Focul s-a extins cu repeziciune, cuprinzand o suprafata de 80 hectare, pe terenul respectiv fiind gasite deseuri aruncate ilegal.

Misiunea a fost una dificila din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul.

Au intervenit pompieri de la Detașamentul 1 și 2 din Ploiești. Incendiul a cuprins cu repeziciune vegetația uscată, deșeuri și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 80 de ha. După aproximativ 15 ore de luptă cu flăcările violente, pompierii au reuși să domolească vâlvătaia, forțele revenind la subunități în această dimineața la ora 06:30. La fața locului au fost mobilizate 9 echipaje de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă cu 41 de pompieri care au acționat în mai multe focare, pentru lichidarea incendiului și pentru protecția locuințelor aflate la mai puțin de 400 m față de locul intervenției. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza igienizării terenului prin ardere, fără respectarea măsurilor de protecție.

Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic.

sursa: ISU Prahova

 

Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.