Au făcut comenzi online și nu le-au plătit. Zeci de firme din Romania au fost păcălite!

Publicat in Eveniment 26 August 2020 982 ori
Google+ WhatsApp
Au făcut comenzi online și nu le-au plătit. Zeci de firme din Romania au fost păcălite!
Au făcut comenzi online și nu le-au plătit. Zeci de firme din Romania au fost păcălite!
Poliţiştii din Alba fac mai multe percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat, prin internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit. Peste 70 de societăți care comercializează produse on–line au fost păcălite.
 
 
”Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca și modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii”, arată Poliția Română.
 
La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosite date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu.
 
Prejudiciul total este de peste 60.000 de lei
 
La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.