Controale de amploare in Prahova, pentru verificarea respectarii masurilor anti-COVID-19

Publicat in Eveniment 20 Iulie 2020 1209 ori
Google+ WhatsApp
Controale de amploare in Prahova, pentru verificarea respectarii masurilor anti-COVID-19
Controale de amploare in Prahova, pentru verificarea respectarii masurilor anti-COVID-19

Aproximativ 350 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova au verificat sambata modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acționând în zonele aglomerate, terase și în mijloace de transport în comun din judet. Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Prahova, in cadrul activităților au fost controlate 174 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 396 de persoane și verificate 131 de autovehicule (dintre acestea 52 de mijloace de transport public în comun).
Astfel, au fost efectuate verificări la 116 societăți comerciale, fiind aplicate în total 97 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 30.900 de lei. Dintre acestea, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții, 6 de natură economică și 41 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.
Acțiunile au vizat și verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

Exemplu:
Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Azuga au depistat 9 persoane care consumau produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în spațiul comun de servire a mesei din interiorul unui restaurant din localitate, deși această activitate este suspendată conform prevederilor legale în vigoare, motiv pentru care, operatorul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Oamenii legii le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. Neregulile privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 pot fi sesizate la TELVERDE – 0800800165.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.