Proiect de anvergura, demarat astazi in Prahova. Se amenajeaza Iazul Morilor, care va iriga peste 1200 hectare de-a lungul a 4 localitati

Publicat in Eveniment 05 Mai 2020 Actualizat: 05 Mai 2020 1489 ori
Google+ WhatsApp
Proiect de anvergura, demarat astazi in Prahova. Se amenajeaza Iazul Morilor, care va iriga peste 1200 hectare de-a lungul a 4 localitati

Un proiect de anvergura pentru judetul nostru a fost demarat astazi la sediul Primariei Magurele, initiativa apartinandu-i primarului Vasilica Diaconu si Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Prahova.

Iazul Morilor va fi reamenajat pe traseul Magurele-Lipanesti-Pleasa-Bucov, iar prin noua priza de racordare, apa va ajunge in Parcul "Constantin Stere" din Bucov, unde va alimenta lacul, apoi va reintra in raul Teleajen pe sub DN1B.

Beneficiile implementarii proiectului sunt insemnate. Vorbim despre irigatii pe un total de 1234 hectare, 7 balti de crescatorie piscicola in Pleasa, dar si alimentare cu apa a lacului de agrement din incinta Parcului Bucov.

Discutiile de astazi referitoare la realizarea proiectului s-au purtat online, in baza hartii disponibile prin satelit, vizualizata la Magurele. Au participat la demararea proiectului directorul ANIF Prahova, Vasile Ardeleanu, directorul Parcului Bucov, Sandu Stefan, directorii de specialitate din cadrul companiei Cris-TIM.

Urmeaza ca studiul de prefezabilitate sa fie trimis la Apele Romane pentru avizarea si aprobarea noii prize de racordare la raul Teleajen a Iazului Morilor.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.