INCREDIBIL! La Spitalul din Campina, spital-suport pentru pacientii cu COVID-19, se intra si se iese ca-n gara! Dezvaluiri

Publicat in Eveniment 05 Aprilie 2020 Actualizat: 05 Aprilie 2020 1514 ori
Google+ WhatsApp
INCREDIBIL! La Spitalul din Campina, spital-suport pentru pacientii cu COVID-19, se intra si se iese ca-n gara! Dezvaluiri
INCREDIBIL! La Spitalul din Campina, spital-suport pentru pacientii cu COVID-19, se intra si se iese ca-n gara! Dezvaluiri

Spitalul Municipal Campina a devenit, prin ordin guvernamental, spital-suport pentru pacientii din judetul Prahova confirmati cu COVID-19. Asta inseamna ca persoanele infectate vor fi tratate in aceasta unitate medicala, conform protocolului.

Dar asta nu e tot. Odata devenit spital dedicat pacientilor COVID-19 pozitivi, unitatea ar trebui sa respecte reguli foarte stricte pe toate palierele. De la echipamentele de protectie ale medicilor si pana la restrictionarea accesului persoanelor. Despre aceste doua aspecte, avem informatii care ne cutremura. 

Se intra si se iese ca in gara, oamenii vizitand spitalul fara echipament de protectie. Practic, zeci de persoane trec poarta spitalului ca in vremurile bune, fara masti, fara manusi si fara a fi deranjati de angajatii de la paza.

Cat despre echipamentele destinate medicilor, acestia se arata extrem de nemultumiti. Mai multe cadre medicale de la Spitalul Municipal Campina, medici si asistente, ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca nu sunt echipate corespunzator. Personalul medical se plange ca a fost trimis cu mainile goale, in linia 1 in lupta cu un virus foarte contagios si ca echipamentul primit este insuficient atat din punct de vedere al standardelor de protectie impotriva COVID-19, cat si ca stoc.

Unul dintre medici ne-a dezvaluit ca Primaria Campina nu a alocat fonduri suficiente pentru achizitionarea de masti, manusi si combinezoane, iar explicatia ar fi ca autoritatile nu se asteptau ca Spitalul din Campina sa devina suport pentru pacientii confirmati cu COVID-19. Cu alte cuvinte, primarul Horia Tiseanu a inceput sa ia masuri abia dupa ce s-a stabilit ca spitalul va deservi pacientii infectati din judet, adica in urma cu cateva zile. Evident, in plina pandemie, echipamentele sunt mult mai greu de gasit pe piata, astfel ca medicii si asistentele sunt trimisi sa salveze vieti cu pretul suprem. 

"Situatia este foarte problematica si tot personalul medical este speriat. Ne uitam la ce se intampla in Suceava si sincer, suntem pe drumul ala. O sa ajungem sa ne imbolnavim toti si sa ii imbolnavim si pe cei de acasa. Cum sa salvam pacientii cand noi suntem atat de expusi?", ne-a scris una dintre asistente.

Reamintim ca mai multi medici de la Spitalul din Campina au demisionat zilele trecute, reclamand faptul ca autoritatile nu si-au dat interesul sa ii protejeze asa cum se cuvine.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.