Poliţia prahoveană avertizează: “Aveţi grijă de copiii dumneavoastră!”

Publicat in Eveniment 05 Noiembrie 2019 9013 ori
Google+ WhatsApp
Poliţia prahoveană avertizează: “Aveţi grijă de copiii dumneavoastră!”
Poliţia prahoveană avertizează: “Aveţi grijă de copiii dumneavoastră!”

Parcă-i un făcut: de când a avut loc tragedia de la Caracal, s-au înmulţit şi în Prahova dispariţiile de copii. Ce-i drept, la câteva ore sau o zi, maximum două, aceştia sunt găsiţi. Iar poliţia prahoveană precizează faptul că minorul “nu a fost victima vreunei infracţiuni”.


Totuşi, reprezentanţii IPJ Prahova îndeamnă părinţii să sufle şi-n iaurt. Astfel, print-un comunicat de presă intitulat, “Aveţi grijă de copiii dumneavoastră!”, sunt date următoarele sfaturi: nu vă lăsați nicio clipă copiii nesupravegheaţi!; învățați copilul să nu meargă niciodată pe scurtături şi să stea întotdeauna în zone bine luminate!; instruiți copilul să nu plece niciodată cu un alt adult de la şcoală, decât dacă a primit aprobarea dumneavoastră în prealabil.


Dacă îi spune cineva că este o urgenţă şi că trebuie să plece imediat cu el, învăţaţi-vă copilul ca înainte de toate să verifice la telefon acest lucru, sunându-vă şi întrebându-vă; învăţaţi-vă copilul că este în regulă să spună NU! – “Spune NU dacă o persoană pe care nu o cunoşti te invită la o plimbare cu maşina!”; sfătuiţi copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la nimeni, cu excepţia cazurilor în care i-aţi spus că este în regulă să accepte şi cu ce ocazie; explicați copilului că sunt situaţii în care este mai bine pentru siguranţa lui să nu fie politicos cu cei din jur – atunci când copilul simte că nu îi inspiră încredere cineva, că îl sperie sau îl deranjează; învăţaţi-l că este indicat să plece de lângă acea persoană cât mai repede cu putinţă, să se opună şi să atragă atenţia asupra sa, asupra a ceea ce se întâmplă cu el prin diverse mijloace: dând din picioare, ţipând, încercând să fugă; spuneţi-i că trebuie să vă anunţe imediat când cineva îi pune întrebări personale sau intime, să nu dea niciodată adresa, numărul de telefon, vârsta, şcoala sau alte informaţii celor cu care corespondează pe internet şi, mai ales, să vă anunţe imediat dacă o persoană de pe internet îi cere să-l întâlnească, chiar dacă este o persoană cunoscută”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.