Incepe vaccinarea cu antirabic a vulpilor din Prahova

Publicat in Eveniment 20 Septembrie 2019 840 ori
Google+ WhatsApp
Incepe vaccinarea cu antirabic a vulpilor din Prahova
Incepe vaccinarea cu antirabic a vulpilor din Prahova

Vă informăm că începând cu data de 23.09.2019, in functie de conditiile meteorologice, în România şi implicit în judeţul Prahova, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va demara campania de toamna privind vaccinare antirabica aeriana a vulpilor, din anul 2019, prin momeli vaccinale administrate aerian, in baza contractului incheiat de catre aceasta cu prestatorul de servicii, şi manual in jurul localitatilor/luciurilor de apa, de catre reprezentantii DSVSA Prahova si ai gestionarilor fondurilor de vanatoare.

Acţiunea de vaccinare orală a vulpilor, aeriană şi manuală, se desfăşoară în baza Programului Strategic privind supravegherea, controlul si eradicarea turbǎrii la vulpe in Romania” aprobat conform H.G. nr.55/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, având ca scop declararea Romaniei ca stat liber de rabie.

În judeţul Prahova în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă totală de 4.002,1 km2 şi un efectiv de vulpi de 2.068 capete, acţiunea de administrare aeriană a momelilor vaccinale se va desfăşura începand cu data de 27.09.2019, decolarea avioanelor având loc de pe aerodromul din Tulcea si Clinceni.

Pentru informarea corectă a populaţiei privind demararea acţiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atat aerian cat si manual, vor fi afişate materiale informative (afişe de atenţionare, afişe de informare/avertizare şi materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii, în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, şcoală/grădiniţă, spital/dispensar, poştă, magazine, staţii de autobuz şi trasee turistice. In data de 28.05.2019 la sediul DSVSA Prahova s-a procedat la instruirea reprezentantilor fondurilor de vanatoare privind:

-procedura de vaccinare antirabica aeriana si manuala a vulpilor;

-documentele ce trebuiesc incheiate, la momentul administrarii manual;

-procedura privind actiunea de impuscare a vulpilor in scopul verificarii eficientei antirabice in fondurile de vanatoare din judetul Prahova, dupa 45 de zile de la finalizarea actiunii de vaccinare;

Pentru defăşurarea în condiţii corespunzătoare a acţiunii de vaccinare a vulpilor şi pentru a evita unele accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către populaţie a momelilor vaccinale găsite accidental, D.S.V.S.A. Prahova a notificat şi informat privind demararea campaniei de vaccinare a vulpilor urmatoarele institutii:

-Instituţia Prefectului judeţului Prahova

-Consiliul Judeţean Prahova

-Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

-Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova

-Direcţia de Sănătate Publică Prahova

-Direcţia Silvică Prahova

-Inspectoratul Şcolar al judeţului Prahova

-Garda de Mediu

-Agentia de Mediu

-Garda Forestiera Ploiesti

-104 UAT-uri

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.