Schimbare majoră de la 31 decembrie 2019! Ce se întâmplă cu pachetele de țigãri

Publicat in Eveniment 13 August 2019 527 ori
Google+ WhatsApp
Schimbare majoră de la 31 decembrie 2019! Ce se întâmplă cu pachetele de țigãri
Schimbare majoră de la 31 decembrie 2019! Ce se întâmplă cu pachetele de țigãri

De la 31 decembrie 2019, fiecare pachet de țigarete produs în UE sau destinat pieței europene va avea un marcaj unic, care va permite urmărirea lui în spațiul comunitar. 

Este vorba despre cel mai complex sistem de supraveghere orizontală creat până acum în UE şi scopul său este combaterea traficului şi a evaziunii fiscale din domeniu. 

Comisia Europeană a acordat României termen până pe 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional pe teritoriul nostru. 

Astfel, fiecare pachet de ţigarete produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit „identificator unic”, care conține informaţii despre locul, data producţiei şi destinaţia pachetului.


Identificatorul unic permite ca toate pachetele de produse din tutun introduse pe piaţă să fie înregistrate şi urmărite pe întreg teritoriul Uniunii. 

Toate ţigaretele şi tutunul de rulat fabricate în UE sau importate înainte de 20 mai 2019 (nemarcate) pot să rămână în circulaţie şi să fie vândute pe piaţă timp de un an, până la 19 mai 2020. Ele trebuie eliminate de pe piaţă imediat după aceasta dată.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office