Politia Locala a amendat ROSAL cu 34.500 de lei, de la inceputul anului si pana azi

Publicat in Eveniment 11 Iunie 2019 479 ori
Google+ WhatsApp
Politia Locala a amendat ROSAL cu 34.500 de lei, de la inceputul anului si pana azi
Politia Locala a amendat ROSAL cu 34.500 de lei, de la inceputul anului si pana azi

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Locale Ploiesti, operatorul ROSAL a fost amendat cu suma de 34.500 de lei de la inceputul anului si pana astazi, pentru nerespectarea graficului de ridicare a gunoiului de pe raza municipiului.

De asemenea, oamenii legii au mai aplicat amenzi ploiestenilor care abandoneaza deseuri pe spatiul public, dar si celor care nu au incheiat contract cu operatorul de salubritate.

Iata comunicatul remis astazi presei:

Cadrul legal:

1. Hotărârea de Consiliu Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții;

2. Hotărârea de Consiliu Local nr. 34/2019 referitoare la modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare în municipiul Ploiești

Pentru încălcarea prevederilor actelor normative mai sus menționate, Poliția Locală a aplicat, de la începutul anului 2019 și până în prezent, sancțiuni contravenționale după cum urmează:

SERVICIUL ORDINE PUBLICĂ ȘI PAZĂ – 544 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 115.300 lei, pentru abandonarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniul public.

BIROUL PROTECȚIA MEDIULUI – 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.400 lei, persoanelor depistate în timp ce depozitau deșeuri de orice natură pe domeniul public al municipiului – conform art. 2 pct. 2 din H.C.L. nr. 228/2006 și Cap. I pct. 1, respectiv Cap. II pct. 1 din H.C.L. nr. 34/2019.

Totodată, politiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional operatorul de salubritate ROSAL GRUP pentru nerespectarea graficului de ridicare deșeuri menajere sau neridicarea întregii cantități de deșeuri cu 14 amenzi în valoare de 34.500 lei, sume ce reprezintă venit la bugetul local.

Referitor la neîncheierea contractelor de salubrizare cu operatorul autorizat de către persoanele fizice/juridice, s-au aplicat un număr de 22 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.000 lei.

De asemenea, s-au întreprins un număr de 286 acțiuni de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri de orice natură pe domeniul public, încălcând astfel regulile de gospodărire a municipiului, activități în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Astfel de acțiuni au avut loc și împreună cu Garda Națională de Mediu și RASP Ploiesti.

Total: 616 sancțiuni contravenționale în valoare de 181.700 lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.