Tabara pentru copii, organizata la complexul monahal Apostolache, cu sprijinul Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

Publicat in Eveniment 31 Ianuarie 2019 1143 ori
Google+ WhatsApp
Tabara pentru copii, organizata la complexul monahal Apostolache, cu sprijinul Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru vine cu o veste buna pentru cei mici. Incepand cu 15 iulie 2019, vor fi organizate tabere pentru copii la complexul monahal Apostolache-Prahova.

Miercuri, Mircea Cosma (director executiv al Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru) s-a intalnit cu reprezentantii Primariei si ai Parohiei Apostolache pentru a pune la punct ultimele detalii in vederea lansarii programului "In tara mea" - care va permite copiilor straini si romani sa participe la tabara organizata la complexul monahal. Finantarea se va face cu sprijinul autoritatilor locale, judetene si a Patriarhiei Romane.

Complexul Apostolache a fost restaurat cu fonduri europene

Fondurile europene au salvat două mănăstiri de la pierzanie

Cutremurul din 1838 a avariat grav zidirea, fiind refăcută pe la 1850, „cu toată cheltuiala sfinției sale, părintele Ghermano, ieromonah Ploieșteanul, aflându-se năstavnic la acest sfânt lăcaș“. După secularizare, călugării au părăsit așezământul, biserica fiind folosită de către săteni. Începând cu anul 1992, ansamblul monahal din Apostolache a fost inclus într-un protocol de schimburi culturale între Franța și România, aici deschizându-se primul șantier comun franco-român, care avea ca scop restaurarea și conservarea așezământului, după un proiect elaborat de arhitecții Benjamin Mouton și Călin Hoinărescu. După o perioadă de stagnare a lucrărilor, în 1998 acestea sunt reluate, iar mai târziu, prin implicarea părintelui Alexandru, a autorităților locale și județene, au fost accesate fonduri europene pentru restaurare/ renovare completă.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.