Pensionarii din Ploieşti cer majorarea plafonului de venituri de la care se acordă gratuitate la transportul în comun

Publicat in Eveniment 09 Ianuarie 2019 793 ori
Google+ WhatsApp
Pensionarii din Ploieşti cer majorarea plafonului de venituri de la care se acordă gratuitate la transportul în comun
Pensionarii din Ploieşti cer majorarea plafonului de venituri de la care se acordă gratuitate la transportul în comun

După ce, anul trecut, într-o perioadă de criză pentru bugetul Ploieştiului, conducerea Transport Călători Express avertiza că ar putea renunţa la gratuitatea pentru pensionari în lipsa unei suplimentări, 2019 vine cu veşti mai bune pentru vârstnici, primele anunţuri ale autorităţilor fiind nu numai că nu se renunţă la subvenţie, dar că se discută şi o majorare a plafonului de venituri de la care pensionarii pot să beneficieze de această facilitate.

În momentul de faţă, în cazul pensionarilor, regula impusă de Consiliul Local este că se acordă gratuitate pentru persoanele cu venituri lunare sub 2.100 de lei, banii aferenţi acestor servicii fiind decontaţi, de la bugetul local, sub formă de subvenţie acordată către TCE. Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor Prahova a depus la registratura Primăriei Ploieşti un document prin care solicită ca pregul maxim de venituri lunare de la care se acordă gratuitate pe vehiculele TCE să fie majorat, până la valoarea de 2.500 de lei. Cererea este motivată prin faptul că unele pensii au crescut în ultimul an, iar titularii au depăşit de puţin pragul şi, automat, au rămas fără gratuitatea la transportul în comun. Preşedintele asociaţiei, Sofia Cioc, a avut marţi o discuţie cu viceprimarul Cristian Ganea, argumentând că în Bucureşti există gratuitate pe transportul public intern pentru toţi pensionarii, indiferent de venituri. Viceprimarul Ploieştiului i-a promis că aparatul de specialitate al instituţiei va studia situaţia din Capitală şi va face o analiză a bugetului local.

Aceeaşi asociaţie mai lansase o solicitare asemănătoare şi acum aproximativ un an, pentru o creştere de la 2.100 la 2.300 de lei a plafonului, însă atunci propunerea nu a fost acceptată. În prezent, aproape 29.000 de pensionari beneficiază de transport public gratuit în municipiu, potrivit datelor comunicate de reprezentanţii TCE Ploieşti.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.