"Mihai Viteazul" s-a intors in Banat, de Centenar! Bustul domnitorului a fost dezvelit la Lugoj

Publicat in Eveniment 01 Decembrie 2018 Actualizat: 01 Decembrie 2018 925 ori
Google+ WhatsApp
"Mihai Viteazul" s-a intors in Banat, de Centenar! Bustul domnitorului a fost dezvelit la Lugoj

Cu o zi inainte de marea sarbatoare nationala a Romaniei, a fost dezvelit bustul marelui domnitor Mihai Viteazul, la Lugoj, in cadrul unei festivitati solemne la care au luat parte autoritatile locale dar si o delegatie a Prahovei condusa de ing. Andrei Turcanu.

Sculptura in bronz a voievodului este singurul monument care il infatiseaza pe Mihai Viteazul, din intreg Banatul. Lucrarea ii apartine sculptorului ploiestean George Dumitru , iar documentatia istorica ce atesta trecerea domnitorului prin Lugoj, cat si suportul tehnic al executiei au fost suportate de Societatea Cultural-Istorica "Mihai Viteazul" Ploiesti, condusa de ing. Mircea Cosma.

"SMV si Comitetul Prahova pentru Centenar a sustinut acest proiect in amintirea efortului facut de Consiliul Romanilor din Banat pentru unirea cu tara. De aici, din Lugoj, presedintele Consiliului Romanilor din Banat dr.Aurel Cosma a condus spre Alba Iulia delegatia care voteaza in numele locuitorilor din Banat Unirea acestui ducat cu Regatul Romaniei! Bustul marcheaza de asemenea trecerea lui Mihai Viteazul prin Lugoj in 1600 si popasul la Hanul Postei.", ne-a declarat in exclusivitate Mircea Cosma, presedintele fondator al SMV Ploiesti.

In cadrul evenimentului, ing. Andrei Turcanu i-a acordat primarului din Lugoj, Francisc Boldea, Placheta "Romania 100" si Diploma de Excelenta, din partea Comitetului Prahova pentru Centenar si a Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.