Se construieste o noua inchisoare in Prahova. Vezi unde

Publicat in Eveniment 20 Noiembrie 2018 967 ori
Google+ WhatsApp
Se construieste o noua inchisoare in Prahova. Vezi unde
Se construieste o noua inchisoare in Prahova. Vezi unde

Două închisori, din judeţele Prahova şi Buzău, vor fi construite după ce Guvernul a primit un împrumut în valoare de 177 de milioane de euro pentru construirea de noi spaţii pentru consolidarea sistemului penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie.

„Astăzi, 19.11.2018, la Paris, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a anunţat că a fost aprobat un împrumut de 177 milioane de euro guvernului român, pentru construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României”, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, fondurile CEB vor fi utilizate pentru construirea a două unităţi penitenciare, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 1.000 de locuri, respectiv în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, cu o capacitate de 900 de locuri.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va sprijini şi construirea de facilităţipentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, inclusiv pentru formare şi dezvoltare profesională, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov şi în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

FSANP: Tudorel, minciunel! Salariaţii din puşcării, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Aproximativ 300 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au protestat, la începutul lunii octombrie, în faţa Ministerului Justiţei, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă din penitenciare, dar şi de nivelul de salarizare.

Aproximativ 300 de angajaţi din penitenciarele româneşti s-au strâns, miercuri, cu vuvuzele, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând demisia ministrului Tudorel Toader şi strîgând „Tudore, Minciunel”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă din penitenciare, de faptul că au ore suplimentare neplătite sau că nu au suficiente dotări pentru a se apăra de condamnaţii care sunt agresivi.

„Ministrul Justiţiei a promis acum un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate. În continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiţiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că orele suplimentare vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, spun reprezentanţii sindicaliştilor.

Aceştia mai precizează că în cazul în care revendicările lor nu sunt rezolvate, nu vor înceta protestele.

„Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi vom recurge la blocarea activităţii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii”, susţine Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.