Chirii ca-n Tenerife la apartamentele de lux din Ploieşti

Publicat in Eveniment 07 Noiembrie 2018 1082 ori
Google+ WhatsApp
Chirii ca-n Tenerife la apartamentele de lux din Ploieşti
Chirii ca-n Tenerife la apartamentele de lux din Ploieşti

Vilele sau apartamentele de lux din Ploiești și din împrejurimi au ajuns să fie scoase la vânzare sau să fie închiriate la costuri care depășesc orice imaginație! Persoanele sau familiile cu dare de mână ori companiile multinaționale își pot închiria cel mai scump apartament de trei camere care apare pe site-ul de specialitate imobiliare.ro, la prețul de numai… 1.200 de euro lunar, plus o lună achitată drept garanție.


Cu aceiași bani, se poate închiria un apartament în Tenerife, tot de lux și, mai mult decât atât, cu întreținerea inclusă, imobil aflat într-o zonă exclusivistă, cu piscină și acces la plajă.


Deși, pentru oamenii de rând, această chirie este pur și simplu de neconceput, există și ploieșteni fericiți. Și nu neapărat angajați ai multinaționalelor, ci pur și simplu… angajați la stat. La un calcul simplu, având în vedere că salariul mediu brut pe cap de funcționar la Primăria Ploiești – un exemplu, nefiind singurul, însă – este de 5.000 de lei, există cupluri care obțin cel puțin 10.000 de lei lunar din veniturile obținute în administrația publică, bașca sporurile pentru funcții de conducere.

Deși e puțin ciudat ca, într-un oraș tern precum Ploieștiul, chiriile la locuințele mai simandicoase să ajungă la prețuri de apartamente de lux din Tenerife, lucrurile nu par într-atât de ciudate pentru o anumită categorie de salariați: bugetarii din administrația locală. Chiar dacă sumele cerute pentru chirii depășesc 1.000 de euro în unele dintre cazuri, acestea nu par absurde pentru breasla funcționarilor publici, în special a celor cu funcții de conducere, din Primăria Ploiești, unde cu tot cu sporuri, veniturile lunare depășesc 7.000 de lei.


Deși prețul apartamentului de lux de la Ploiești care este scos la închiriere cu 1.200 de euro lunar este cu mult peste media chiriei lunare din municipiu – de 350 de euro – acesta nu ar fi un impediment pentru cei cu dare de mână, fie ei bugetari sau angajați ai companiilor multinaționale.

Nu același lucru se poate spune, însă, despre cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare, al cărei preț ajunge la 1,5 milioane de euro. Vorbim aici despre o adevărată oază de verdeață și de liniște din apropiere de Ploiești, unde trei vile din interiorul complexului privat respectiv, laolaltă cu terenul aferent, piscină, baltă costă echivalentul a 5.000 de salarii minime. Ceea ce ar însemna că un angajat cu salariul minim – fără să cheltuiască pe nimic altceva – ar putea să susțină din venitul său cumpărarea unei asemenea proprietăți cu banii puși deoparte timp de… 416 ani!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.