Pâine cu pietre la Lidl. O ploieșteancă și-a spart o măsea când a mușcat dintr-o felie

Publicat in Eveniment 26 Octombrie 2018 1283 ori
Google+ WhatsApp
Pâine cu pietre la Lidl. O ploieșteancă și-a spart o măsea când a mușcat dintr-o felie
Pâine cu pietre la Lidl. O ploieșteancă și-a spart o măsea când a mușcat dintr-o felie

O femeie care a cumpărat pâine de la magazinul Lidl Nord Ploiești și-a spart o măsea, după ce a mușcat, la masă, dintr-o felie. Ploieșteanca a descoperit în pâine o piatră de 5 mm.

Pâinea a fost cumpărată pe 17 octombrie. Clienta susține că nu a primit niciun răspuns din partea Lidl, deși a făcut toate demersurile necesare în acest sens, solicitate de reprezentanții magazinului.

Ploieșeanca a prezentat și dovezi, fotografii cu bucata de pâine în care a descoperit piatra și cu bonul fiscal care atestă cumpărarea produsului din magazinul Lidl. 

Clienta care și-a spart măseaua în piatra din pâine este, evident, revoltată, mai ales că răspunsul la reclamația făcută întârzie.

Iată ce ne-a povestit aceasta, într-un mesaj trimis pe adresa redacției noastre:

“În data de 17 octombrie, am cumpărat din Lidl Nord Ploiești o pâine cu ardei roșu, din zona vrac, pe care am feliat-o la mașina din incinta magazinului.

La prânz, am mâncat din pâine și, la un moment dat, mi-am fisurat măseaua într-o piatră de 5 mm -atașez poze. 

 

Nu am apucat să rup din felia de pâine…așa că am scos să verific de ce s-a spart o parte din măsea și atunci am văzut piatra.

În ziua de 17 octombrie, am scris pe facebook la Lidl România și mi-au indicat o adresă de e-mail pentru reclamație.
Le-am trimis e-mail cu descriere și poze, în data de 17 octombrie. Pe 19 octombrie, după ce am scris pe facebook că nu m-a contactat nimeni și sunt 3 zile de la reclamatie…m-a sunat cineva să mă întrebe lotul și data de expirare a produsului?!?!…

 

Eu am întrebat-o dacă cunoaște produsele din portofoliul Lidl…pentru că a fost specificat că este produs vrac și a fost feliat în magazin…Cum să mă suni să mă întrebi o stupizenie?!?!?!…
Luni, 22 octombrie, m-a sunat altcineva, care mi-a cerut să trimit proba reclamată într-un plic la București…după 5 zile…un produs perisabil…L-am trimis prin Lidl Nord Ploiești, cu proces verbal și plic sigilat.
Astăzi (n.r. – 25 octombrie) sunt 9 zile de la reclamație și nu răspunde nimeni…în condițiile în care am scris pe facebook Lidl România ieri, astăzi…
La o reclamație cu corp străin care poate afecta sănătatea omului…conform ISO 22000 -Siguranța alimentelor…ești obligat să investighezi imediat și să retragi/blochezi marfa afectată până la finalizarea investigațiilor, care nu trebuie să dureze atât de mult…
Ieri am făcut reclamație la ANPC, dar am scris și la Lidl Germania”.  

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.