Bustul lui Burebista, inaugurat la Ardud, de Ziua Armatei Romane. Este al 200-lea monument din palmaresul SMV Ploiesti

Publicat in Eveniment 25 Octombrie 2018 Actualizat: 25 Octombrie 2018 1529 ori
Google+ WhatsApp
Bustul lui Burebista, inaugurat la Ardud, de Ziua Armatei Romane. Este al 200-lea monument din palmaresul SMV Ploiesti

Având în vedere însemnătatea zilei de 25 octombrie fiind declarată Ziua Armatei Române, Primăria și Consiliul Local Ardud alături de Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” au organizat, astaszi, o serie de manifestări cultural-educative consacrate istoriei patriei, care vor marca această sărbătoare atât de importantă pentru neamul nostru românesc.

În cadrul acestor manifestări, a fost inaugurat și bustul marelui rege Burebista, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, ce s-a desfășurat începând cu ora 13:00 în orașul Ardud pe str. Ștefan cel Mare, nr. 14, prin organizarea unei ceremonii militare și a unor activități culturale, la care vor participa și numeroase oficialități de la nivel județean și național.

Printre acestea se numara minitrul Turismului, secretarul de stat in Ministerul Apararii Nicolae Nasta, primarul din Ardud, presedintele SMV, Mircea Cosma, iar regimentul de garda si fanfara militara a Ministerului Apararii au venit de la Carei pentru a marca aceasta zi importanta.

Proiectul apartine Consiliului Local Ardud, in parteneriat cu Societatea Cultural-Istorica "Mihai Viteazul" Ploiesti, condusa de ing. Mircea Cosma.

Bustul regelui Burebista este singurul din judetul Satul Mare si al 200-lea monument aflat in palmaresul SMV Ploiesti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.