Imagini din Parcul Municipal Vest, unde sunt expuse sculpturile a 7 artisti romani

Publicat in Eveniment 10 Octombrie 2018 681 ori
Google+ WhatsApp

In această lună, la Ploiești, în Parcul Municipal Vest, se va desfășura prima ediție a „Taberei Naționale de Sculptură Monumentală – România 100 – Ploieşti 2018”, un proiect inițiat de  Asociația Culturală 24 PH Arte cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în parteneriat cu UAP – Filiala Ploiești, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Parc Municipal Vest, TCE, SGU, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, având ca motto: „Nu există patriotism fără patrimoniu!”, sub tema Centenarul Marii Uniri.

Poieștenii sunt invitați în Parcul Municipal Vest să vizioneze cum sub dalta a șapte artişti români, respectiv Daniel Dan, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Hojbotă, Petre Virgil Mogoșanu, Eugen Petri, Ion Zderciuc, marmura românească de Rușchiţa se va transforma în tot atâtea opere de artă, cu tema Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Fiecare sculptor va primi o sumă de bani care reprezintă contravaloarea drepturilor de autor pentru realizarea operelor, în schimb autorii vor transmite municipalității, în mod irevocabil și exclusiv, drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra lucrării realizate, conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În acest an de o deosebită importanță istorică, această primă ediție a Taberei de sculptură se înscrie în tema dedicată Centenarului Marii Uniri. Astfel, Primăria și Consiliul Local Ploiești împreună cu șapte artiști români am dat startul creativității și, timp de o lună, cea mai puternică marmură din România și una dintre cele mai apreciate din Europa se va transforma în șapte opere de creație.”, a declarat Sorin Văduva, consilier local.

Tabăra urmează să fie îmbogăţită anual de sculptori veniţi din toată ţara cărora autorităţile locale le oferă condiţiile continuării unui asemenea atelier în aer liber.

sursa foto: Gabi Dima

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.