Atenție, șoferi! Aceste mașini ar putea fi interzise pe drumurile din România

Publicat in Auto & Moto 12 Iunie 2018 1273 ori
Google+ WhatsApp
Atenție, șoferi! Aceste mașini ar putea fi interzise pe drumurile din România
Atenție, șoferi! Aceste mașini ar putea fi interzise pe drumurile din România

Lovitură de proporții pentru proprietarii acestor mașini! Nu peste multă vreme, am putea asista la interzicerea acestora pe șoselele din România.

Reprezentanţi ai RAR, APIA, ASF şi cei ai Direcţiei Poliţia Circulaţiei din cadrul Poliţiei Române s-au întâlnit, la 6 iunie, cu oficiali ai Consiliului Interministerial de Siguranță Rutieră, pentru a promova un eventual proiect de lege care să interzică circulaţia maşinilor cu volan pe dreapta în România sau/şi identificarea unor soluţii care să conducă la diminuarea numărului accidentelor produse de acestea pe teritoriul ţării. În ultimul an, numărul acestora a crescut alarmant.

Dat fiind faptul că există un precedent şi că, la Curtea Europeană de Justiţie, Lituania, Letonia şi Polonia, ţări care au vrut să interzică circulaţia autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul ţărilor lor, au primit aviz nefavorabil, Consiliului Interministerial de Siguranță Rutieră din cadrul Autorităţii Rutiere Române a organizat o primă întâlnire cu toate instituţiile implicate şi cei doi deputaţi, Beatrice Tudor și Gabriel Petrea, care îşi doresc să promoveze legea de interzicere a circulaţiei autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul României, anunță economica.net.

Autoritățile ar trebui să decidă care este soluția optimă pentru reducerea numărului de accidente provocate de aceste mașini: fie să interzică circulația lor, fie să ia anumite măsuri care să scadă numărul de accidente.

Conform normelor în vigoare, orice maşină înregistrată într-o ţară a Uniunii Europene poate circula peste tot în UE. După Brexit însă, maşinilor înregistrate în Marea Britanie le-ar putea fi interzisă libera circulaţie în ţările Uniunii. Rămân totuşi cu semnul întrebării maşinile înmatriculate în Malta, Cipru şi Irlanda, ţări în care se circulă de asemenea cu maşini cu volan pe dreapta, iar respectivele state rămân membre UE.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.