Primarul Dobre incalca Legea! Si-a pus "protejatii" sa controleze Ploiestiul

Publicat in Administratie 11 Iulie 2016 Actualizat: 11 Iulie 2016 2362 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Dobre incalca Legea! Si-a pus "protejatii" sa controleze Ploiestiul
Primarul Dobre incalca Legea! Si-a pus "protejatii" sa controleze Ploiestiul

Mai multi protejati ai primarului, printre care fosti PDL-isti, apropiati ai Robertei Anastase, au primit dreptul de a controla cele mai importante institutii si societati subordonate Primariei Ploiesti.

 

Cel mai recent exemplu este al consilierului PNL Dan Ionita, care ar trebui sa verifice desfasurarea activitatii SGU Ploiesti, raportandu-i primarului chestiunile care nu-i convin, controalele lui Ionita urmand a se derula dupa criterii doar de ei stiute. La fel s-ar putea intampla si cu TCE si Hale si Piete SA, unde Dobre lupta sa-si bage apropiatii in functii de conducere.

Potrivit Legii, incredintarea asa-ziselor controale consilierilor locali este ilegala, doar anumite institutii ale statului avand acest drept. Atunci cand i s-a adus la cunostinta faptul ca nu poate da atributii de control consilierilor, Dobre a incercat sa mute discutia in alta directie: "Il invit pe domnul Fenichiu să facă o plimbare cu mine pe zonele de spații publice verzi să vedem cum stăm și să analizăm dacă cei 9 milioane de lei cheltuiți de la începutul anului și până acum, în opinia dânsului se reflectă în activitatea pe care o au cei de la SGU, de exemplu.”.

Cu alte cuvinte, Adrian Dobre confirma ca si-a pus consilierii sa controleze activitatea unor societati din Ploiesti, in timp ce invearca sa acopere aceasta ilegalitate cu motive care ar putea sa impresioneze audienta. Ii transmitem, pe aceasta cale, edilului Ploiestiului faptul ca, indiferent daca activitatea acestor Regii este sau nu performanta, NU consilierii locali au drept de control, ci alte institutii ale statului.

In final, nu putem sa nu ne intrebam daca inceputul de mandat presarat cu tente ilegale al nou alesului primar Adrian Dobre nu este, cumva, o mostra din planul pe care si-a propus sa-l urmeze pe tot parcursul celor 4 ani. In acelasi timp, ne punem intrebari si despre persoana care se afla in spatele acestor "infiltrari" ILEGALE ale politicienilor in administratia locala, existand indicii clare ca aceasta persoana nu este altcineva decat prietena si sefa primarului, Roberta Anastase.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.