Proiect dezbatut in Consiliul Local. Creste tariful pentru concesionarea locurilor de veci

Publicat in Administratie 09 August 2022 Actualizat: 09 August 2022 1353 ori
Google+ WhatsApp
Proiect dezbatut in Consiliul Local. Creste tariful pentru concesionarea locurilor de veci
Proiect dezbatut in Consiliul Local. Creste tariful pentru concesionarea locurilor de veci

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local, aflat în dezbatere publică, prevede noi tarife pentru concesionarea locurilor de înhumare din cimitirele din Ploiești, dar și pentru serviciile funerare efectuate de SGU.
Proiectul prevede că în cazul concesionării unui mormânt trebuie achitat obligatoriu un avans, restul de plată putând fi achitat anual, eșalonat.
Propunerea privind creșterea tarifelor pentru locurile de înhumare din cimitirele din Ploiești, precum și pentru serviciile funerare prestate de SGU Ploiești este motivată de creștere ratei inflației, creșterea salariului minim pe economie (10,8%) și creșterea prețurilor de producție (43%).

 

Conform proiectului de hotărâre aflat în dezbatere la Ploiești, pentru concesionarea unui loc de înhumare va trebui plătit un avans obligatoriu. Cel mai scump mormânt ar urma să fie cel concesionat pe o durată de 49 de ani (2.503 lei, pentru clasa I, dimensiune 3x3 m), iar cel mai ieftin este cel concesionat pe o durată de 7 ani (18 lei, clasa III-a).

Cei care nu dețin suma integrală pot achita restul de plată eșalonat, anual, pe durata concesiunii, ratele urmând să fie pentru primul mormânt de 50 lei (Cimitirul Mihai Bravu, Eternitatea și Bolovani) și de 76 de lei (Cimitirul Viișoara).

La fel ca și în anii trecuți, dacă proiectul va fi aprobat, va fi asigurată protecție socială pentru pensionarii cu un venit mai mic față de salariul minim pe economie, persoanele fără venituri și persoanele cu indemnizație de handicap. Aceștia nu vor trebui să achite bani pentru concesionarea primului mormânt.

Citeste continuarea AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.