Ploiestiul va ramane, in cateva zile, fara operator de salubritate. Primaria cauta o noua firma, provizoriu, prin negociere directa

Publicat in Administratie 13 Decembrie 2021 2935 ori
Google+ WhatsApp
Ploiestiul va ramane, in cateva zile, fara operator de salubritate. Primaria cauta o noua firma, provizoriu, prin negociere directa
Ploiestiul va ramane, in cateva zile, fara operator de salubritate. Primaria cauta o noua firma, provizoriu, prin negociere directa

Consiliul Local Ploiești a aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul de hotărâre privind măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii în ceea ce privește serviciile de salubritate la nivelul municipiului. Mai precis, este vorba despre intervențiile pentru curățenia căilor publice.

Contractul cu Blue Planet pentru curăţenia căilor publice din Ploieşti expiră în câteva zile, drept urmare autorităţile au discutat luni documentaţia pentru o nouă selecţie, cu fonduri de 6,7 milioane de lei puse la dispoziţie pentru delegarea serviciului până la finalul lunii aprilie.

Activități propuse în cadrul noii negocieri
Proiectul discutat și adoptat luni a inclus și un caiet de sarcini, similar celui de la precedenta negociere. Procedura de acum vizează activităţile de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice şi curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ în municipiul Ploieşti. Contractul vizează şi ridicarea, la comandă, a deşeurilor aruncate necontrolat pe domeniul public, încadrate ca deşeuri municipale. Este vorba, așadar, despre curăţenia căilor publice, în sezonul rece incluzând și deszăpezirea, activități în care implicarea Primărei Ploiești. În prezent, curățenia căilor publice este asigurată, în urma unei negocieri similare cu cea pregătită acum, de Blue Planet.

Serviciile sunt separat de cele prestate de Rosal, care vizează ridicarea gunoiului menajer, în baza contractului cu ADI Deșeuri.

Delegarea serviciului de salubritate, pe o perioadă de încă patru luni
Hotărârea adoptată de Consiliul Local Ploiești se referă la aprobarea delegării "serviciului public de salubrizare pentru activitățile de măturat, spălat, stropit și întreținere a căilor publice și curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț în municipiul Ploiești, în scopul asigurării continuității serviciului, prin procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare".

Prin aceeași hotărâre au fost aprobate caietul de sarcini aferent procedurii, modelul contractului de delegare a gestiunii și fișa de date a achiziției.

"Durata contractului astfel atribuit va fi de la 01.01.2022 până la 30.04.2022. Contractul încetează de drept la data semnării primului contract subsecvent încheiat în baza acordului cadru atribuit ofertantului declarat câștigător la procedura de licitație deschisă", se mai arată în hotărârea Consiliului Local Ploiești.

Valoarea maximă estimate a noului contract este de 6.721.618,99 lei, fără TVA.

Sursa: www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.