Primaria Ploiesti vrea sa impadureasca doua zone din municipiu. Vezi unde vor fi plantati copaci

Publicat in Administratie 01 Noiembrie 2021 1000 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti vrea sa impadureasca doua zone din municipiu. Vezi unde vor fi plantati copaci
Primaria Ploiesti vrea sa impadureasca doua zone din municipiu. Vezi unde vor fi plantati copaci

Primăria Ploieşti urmează să deruleze parteneriate cu două ONG-uri pentru plantarea de perdele forestiere în dreptul terenurilor de sport de la Parcul Municipal Vest şi pe terenul fostei gropi de gunoi de pe Centura de Est.

În ambele cazuri, acţiunea urmează să fie derulată de Primărie, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist şi Asociaţie Dezvoltarea Europeană a Comunităţii Locale (DECL). Parteneriatul ar urma să se deruleze în cadrul programului naţional de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România", urmând să se încheie efectiv, conform hotărârilor adoptate săptămâna trecută de Consiliul Local Ploieşti, la finalizarea în bune condiţii a proiectului de plantare, însemnând atingerea maturităţii pentru puieţii plantaţi, undeva la aproximativ 5-7 ani. În cazul Parcului Municipal Vest, plantările de puieţi se vor derula pe un teren cu o suprafaţă totală de aproape 4.200 de metri pătraţi, urmărind crearea unor perdele forestiere de protecţie în aliniament, pentru terenurile de sport. Nevoia unor aliniamente de protecţie a fost resimţită de mulţi dintre vizitatorii Parcului Municipal, în condiţiile în care, prin poziţionarea sa, într-o zonă deschisă, între calea ferată şi Centura de Vest, parcul este foarte expus la vânt. Mult mai important de atât, nici distanţa până la zona industrială Brazi nu e deloc mare, perdelele forestiere, odată ajunse la maturitate, urmând să aibă în primul rând rolul de a asigura o îmbunătăţire a calităţii aerului.

În partea diametral opusă a Ploieştiului, parcela vizată are o suprafaţă totală de 31 de hectare. Fosta groapă de gunoi a municipiului, situată pe Centura de Est, nu a fost aleasă deloc întâmplător. De-a lungul timpului, aici au mai avut loc acţiuni de voluntariat pentru plantarea de copaci, necesare atât pentru stabilizarea terenului, afectat după ruperea digului de protecţie, cât şi pentru crearea unei perdele de protecţie, în vecinătatea unei zone cu o puternică activitate industriala.

Sursa www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.