O nouă iniţiativă legislativă pentru amplasarea radarelor rutiere doar în locuri vizibile

Publicat in Administratie 04 August 2021 937 ori
Google+ WhatsApp
O nouă iniţiativă legislativă pentru amplasarea radarelor rutiere doar în locuri vizibile
O nouă iniţiativă legislativă pentru amplasarea radarelor rutiere doar în locuri vizibile

20 de parlamentari au semnat o inişiativă legislativă prin care cer ca radarele folosite de Poliţia Rutieră să fie amplasate doar în maşini inscripţionate şi poziţionate vizibil, eventual semnalizate din timp cu indicatoare de avertizare.


Iniţiatorii reclamă că poliţiştii rutieri s-au axat prea mult pe rolul de sancţionare şi l-au ignorat pe cel de prevenţie. "Lor li se dă plan, luaţi 20 de premise şi dați 700 de amezni. Nu! Faceţi, mă, şi prevenţie! Vreau să văd că explică, nu stă numai la pândă", a declarat deputatul PSD Marian Mina, citat de România TV.

Prevenţie versus eficienţă


În 2018, Parlamentul a mai votat o lege prin care era interzisă amplasarea radarelor nesemnalizate, dar Curtea Constituţională a respins proiectul, mai aminteşte România TV. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, folosirea unui radar fix este eficientă doar pe un tronson de circa doi kilometri, în condiţiile în care şoferii îşi dau flash-uri ca să se avertizeze, după care viteza de deplasare creşte la loc.

Contestatarii propunerii mai argumentează că în România mor în accidente rutiere, în medie, 96 de persoane la un milion de locuitori, pe an.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.