Apel al autorităților, către prahoveni, după valul de infectări și decese. Președintele CJ: "Să nu lăsăm Prahova să devină un focar de coronavirus!"

Publicat in Administratie 08 Iulie 2020 1998 ori
Google+ WhatsApp
Apel al autorităților, către prahoveni, după valul de infectări și decese. Președintele CJ: "Să nu lăsăm Prahova să devină un focar de coronavirus!"
Apel al autorităților, către prahoveni, după valul de infectări și decese. Președintele CJ: "Să nu lăsăm Prahova să devină un focar de coronavirus!"

Autoritățile din Prahova sunt în alertă în contextul în care, de aproximativ două săptămâni, se înregistrează, zilnic, un număr mare de infectări cu Covid-19. În județ au fost confirmate mai multe focare, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Pediatrie Ploiești, iar numărul deceselor în rândul pacienților confirmați s-a triplat în decurs de 10 zile.

Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, a lansat un apel către cetățeni, îndemnându-i să respecte în continuare măsurile de protecție și normele sanitare, pentru ca Prahova să nu ajungă, toată, un focar.

"Din păcate, Prahova se află, oficial, pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus!

În ultimele două zile, șapte persoane (duminică și luni) și-au pierdut viața în județul nostru din cauza complicațiilor generate de infectarea cu SARS CoV-2. Și, conform datelor furnizate de specialiști, avem parte de o creștere a numărului persoanelor diagnosticate cu Covid-19.

Vă rog frumos să fiți prudenți! Trebuie să fim în continuare responsabili, să purtăm mască în spații închise și să menținem o distanță fizică de cel puțin 1,5 metri în discuțiile pe care le purtăm cu alte persoane!

Într-adevăr, este dificil ca, în condițiile caniculei, să ne acoperim nasul și gura, dar menținerea unei igiene corecte a mâinilor nu ar trebui să fie o problemă pentru nimeni!

Să nu lăsăm Prahova să devină un focar de coronavirus! Evoluția acestei situații depinde de fiecare dintre noi!", a transmis acesta.

Recordul, ca număr de decese, a fost atins marți, când pentru ultimele 24 de ore au fost raportate șase decese în rândul pacienților cu Covid-19. Astfel, dacă în ultima duminică din iunie, Prahova avea doar 11 decese înregistrate, de la începutul pandemiei, ieri numărul total ajunsese deja la 30. O cauză importantă a acestei creșteri a fost și izbucnirea focarelor, cele mai mari confirmate fiind la un cămin de bătrâni de la Homorâciu, cu 86 de cazuri confirmate, și la un centru de dializă din Ploiești (43 de cazuri confirmate).

Până marți, județul raportase 614 pacienți testați pozitiv pentru coronavirus, din care numai 133 declarați vindecați.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.