Aplicația "Dosar electronic" este funcțională, din această lună, și în instanțele din Prahova. Cum puteți avea acces on-line la documentele din proces

Publicat in Administratie 31 Octombrie 2019 1680 ori
Google+ WhatsApp
Aplicația "Dosar electronic" este funcțională, din această lună, și în instanțele din Prahova. Cum puteți avea acces on-line la documentele din proces
Aplicația "Dosar electronic" este funcțională, din această lună, și în instanțele din Prahova. Cum puteți avea acces on-line la documentele din proces

Părțile implicate în procese judecate de instanțe din Prahova au acces, din această lună, și la dosarele lor în format electronic. Aplicația este funcțională începând cu 1 octombrie, la Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Prahova, judecătoriile din Ploiești, Câmpina și Sinaia, anunțuri privind modul de accesare a dosarului electronic fiind publicate pe paginile fiecăreia dintre instanțele enumerate, de pe portal.just.ro.

"Vă recomandăm ca, în dosarele instanţei, să completaţi şi să trimiteţi Cererea de comunicare documente în format electronic (care cuprinde adresa dvs de e-mail şi numărul de telefon mobil) însoţită de copie CI pentru persoanele care au calitate de parte în dosar sau împuternicire avocaţială/dovada calităţii de reprezentant, pentru a putea beneficia de acces electronic la dosar şi de comunicarea documentelor în format electronic (link-uri prin e-mail şi SMS).

 Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori prin paginile de internet caploiesti.ro

 Cererea de comunicare în format electronic a documentelor din dosare este disponibilă în format pdf.

 Vă puteţi informa despre modul de utilizare a sistemului de comunicare şi acces electronic la dosar, citind aceste instrucţiuni", a anunțat Curtea de Apel Ploiești.

În luna martie, ministrul Justiției de la vremea respectivă, Tudorel Toader, anunța declanșarea procedurii de licitație pentru achiziţia de computere şi scanere performante, în vederea implementării dosarului electronic la fiecare instanţă din ţară, proiectul fiind în valoare de 7,7 milioane de euro. Acesta vorbea chiar de posibilitatea angajării de personal auxiliar care să lucreze la scanarea documentelor.

"La nivelul fiecărei instanţe de judecată trecem la dosarul electronic, care înseamnă şi cheltuială mai puţină şi timp mai puţin şi acces mai facil din partea justiţiabilului, din partea avocatului, din partea celor care au dreptul la respectivul dosar. (...) Ai o parolă, ai acces şi vezi dosarul de acasă, de la birou, în timpul programului, după program, n-ai nevoie să stai la arhivă, la rând pentru a-l consulta şi eventual xero-copia", a spus ministrul.

Info-chioșcurile, de asemenea prevăzute pentru fiecare instanță din țară, sunt gândite să furnizeze două tipuri de informații: "Cele privind activitatea instanţei respective şi informaţii cu caracter general. (...) Pe de o parte se urmăreşte accesul mai uşor al cetăţeanului, al avocatului la informaţii aparţinând celor două categorii, accesul cetăţeanului la proceduri. Le vom conecta pe toate la Ministerul Justiţiei (...) şi vom avea în plus faţă de acele categorii şi anumite informaţii tot de interes public privind sistemul judiciar, pe care le transmite Ministerul Justiţiei, sau, de ce nu, chiar şi ministrul Justiţiei", declara atunci Tudorel Toader.

În raportul de activitate al lui Tudorel Toader la şefia MJ pentru anul 2018 se arată că, anul trecut, au fost licitate și semnate 2 contracte de achiziții pentru dotarea Ministerului Justiţiei și a instanțelor de judecată, precum şi a Ministerului Public și a parchetelor cu „software și hardware moderne”. Ministerul Justiției a cumpărat „6.986 computere și 976 scanere de documente la nivel național, inclusiv pentru a facilita extinderea la nivel național (implementarea la nivelul Curților de Apel și a instanțelor arondate) a Dosarului electronic (InfoDosar – versiunea dezvoltată și pilotată anterior)”, se arăta în raportul citat.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.