Contractele de modernizare a spitalelor din administrarea Consiliului Judeţean Prahova, în linie dreapta

Publicat in Administratie 13 Mai 2019 718 ori
Google+ WhatsApp
Contractele de modernizare a spitalelor din administrarea Consiliului Judeţean Prahova, în linie dreapta
Contractele de modernizare a spitalelor din administrarea Consiliului Judeţean Prahova, în linie dreapta

Două dintre proiectele Consiliului Județean Prahova pentru care s-a obținut finanțare europeană, destinate Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Obstetrică-Ginecologie – ambele unități medicale administrate de CJ – sunt în linie dreaptă, mai avansat fiind cel prin care se urmărește extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe Ploiești.


În prezent, este în lucru proiectul tehnic pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, după ce a fost parafat contractul cu societatea care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Prahova, solicitantul și beneficiarul fondurilor europene.


După perioada destinată proiectării, aceeași firmă din Capitală se va ocupa și de execuția lucrărilor propriu-zise de extindere și reabilitare a UPU Ploiești, structură a celui mai mare spital al județului Prahova.
La finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgențe va asigura cu totul alte condiții – superioare – atât pacienților, personalului medical, cât și aparținătorilor care vin cu bolnavii la urgențe.


Pe de altă parte, a fost lansată și procedura de achiziție pentru reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a maternității ploieștene, cea de-a doua unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean.

În luna martie, Consiliul Județean Prahova a semnat mai multe contracte de finanțare europeană a unor obiective din județul nostru, două dintre acestea vizând spitalele aflate în administrarea autorității menționate – Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.


Unul dintre cele două contracte de finanțare semnate pentru spitalele administrate de Consiliul Județean Prahova are în vedere extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, pentru care cofinanțarea de la bugetul județului Prahova este substanțială, pentru ca investiția să reprezinte cu adevărat o schimbare pentru pacienții care trec pragul UPU Ploiești, dar și pentru îmbunătățirea condițiilor în care își desfășoară medicii activitatea. Practic, prin implementarea acestui proiect, beneficiari vor fi toți locuitorii județului Prahova care au nevoie de intervenții medicale de urgență. Din valoarea totală a lucrărilor de extindere și de modernizare a UPU de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de 18,5 milioane de lei, aproape 12 milioane de lei este suma care va fi acoperită drept contribuție a solicitantului finanțării de către Consiliul Județean Prahova.


În urma semnării contractului de proiectare și execuție a lucrărilor cu firma câștigătoare a licitației organizate de către autoritatea județeană, în prezent se elaborează proiectul tehnic, iar, ulterior, trebuie să înceapă extinderea și modernizarea propriu-zisă a Unității de Primiri Urgențe Ploiești.


Suprafața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești se va dubla și va ajunge la circa 2.400 de metri pătrați, ceea ce va conduce, implicit, la asigurarea unor servicii medicale de calitate, mult superioare celor existente în prezent.


Recompartimentarea spațiilor va genera o mai bună împărțire a zonelor destinate pacienților, a sălilor de așteptare pentru aparținători, dar și a zonelor destinate exclusiv personalului medical.
Proiectul are în vedere și dotarea ulterioară cu aparatură performantă, precum și reconfigurarea zonei de acces în Unitatea de Primiri Urgențe, astfel încât accesul ambulanțelor să fie mult mai facil și să nu mai devină un coșmar în momentele în care la UPU vin mai multe cazuri în același timp.

Al doilea contract de finanțare europeană pe infrastructura medicală semnat în luna martie la Ploiești este destinat Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, pentru modernizarea interioarelor și anveloparea clădirii, pentru o mai bună eficiență energetică.


Pentru acest proiect este în derulare licitația, iar după semnarea contractului vor demara procedurile pentru îmbunătăţirea izolaţiei termice şi hidroizolaţie a clădirii, pentru reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru agentul termic, achiziţionarea şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat tip LED, cu eficienţă energetică ridicată și durată mare de viaţă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.