ATENŢIE, ŞOFERI! DN 1 a fost dotat cu un SISTEM RADAR ce nu poate fi păcălit

Publicat in Trafic 10 Ianuarie 2016 1359 ori
Google+ WhatsApp
ATENŢIE, ŞOFERI! DN 1 a fost dotat cu un SISTEM RADAR ce nu poate fi păcălit
ATENŢIE, ŞOFERI! DN 1 a fost dotat cu un SISTEM RADAR ce nu poate fi păcălit

Poliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.

Uitați de detectoarele de radar! Micile "trucuri" precum alternarea ritmului de deplasare, creșterea vitezei în zonele neacoperite de camere fixe, respectiv revenirea la valorile legale în apropierea acestora vor deveni istorie. Nu vă gândiți că puteți merge în proximitatea camerelor cu 50 km/h și între acestea cu 150.

Calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar, scrie autoexpert.ro. Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.

Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti și Azuga. Cel mai aglomerat drum din țară devine, astfel, și cel mai monitorizat din România.

Proiectul nu este încă 100% funcțional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.