Sala “Leonard Doroftei” a găzduit CN Gimnastică ritmică pentru copii!

Publicat in Sport 02 Iunie 2016 1584 ori
Google+ WhatsApp
Sala “Leonard Doroftei” a găzduit CN Gimnastică ritmică pentru copii!
Sala “Leonard Doroftei” a găzduit CN Gimnastică ritmică pentru copii!

Sâmbătă, 28 mai, Sala „Leonard Doroftei” a găzduit prima ediţie a Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică pentru Copii, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea Campioanelor Naţionale la individual şi Ansamblu la Categoria Mica Gimnastă, pentru prima dată separat, pe vârste: 6, 7 şi 8 ani.

Organizatorul acestui eveniment, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică – în parteneriat cu Primăria şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti – a beneficiat, la start, de peste 100 de gimnaste de la 14 cluburi din ţară: CSM Arad, LPS Bistriţa, CS „Olimpia” Bucureşti, ACS „Pro-Aktiv” Bucureşti, CSS Triumf Bucureşti, CS UNEFS Bucureşti, CSS 2 Baia Mare, LPS Baia Mare, CSU Braşov, CSS „Bihorul” Oradea, CSS Reşiţa, CSS1 Timişoara, LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mureş şi CSM Ploieşti.

Deşi prea mică pentru un număr atât de mare de participanţi, sala Clubului Sportiv Municipal Ploieşti şi-a întâmpinat oaspeţii într-un decor potrivit vârstei participanţilor, la care au muncit părinţii sportivelor sub îndrumarea colectivului tehnic al secţiei de gimnastică ritmică ploieştene.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost reprezentat în proba de ansamblu de Antonia Nuţă, Eva Popescu, Elena Murărescu, Benedetta Răducanu, Miruna Stanciu şi Andreea Tudosie. La finalul întrecerilor, ansamblul micuţelor noastre s-a clasat departe de podium, pe locul 13. La individual, Antonia Nuţă a ocupat aceeaşi poziţie, 13, în clasamentul gimnastelor cu vârsta de şapte ani. Este prima competiţie oficială la care participă reprezentantele noastre, care, din păcate, nu pot beneficia de un interval propriu de pregătire – aşa cum s-ar cuveni – ci se antrenează în acelaşi timp cu celelalte colege mai mari, în condiţii care nu se potrivesc specificului acestui sport!

Campionatele Naţionale au fost supervizate de directorul tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Ştefania Chiriac. A fost prezentă atât preşedinta Federaţiei, Irina Deleanu, cât şi secretarul Gabriel Dima.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, iar Clubul Sportiv Municipal Ploieşti le-a oferit tuturor gimnastelor dulciuri şi băuturi răcoritoare din partea sponsorului competiţiei, Tymbark România.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.