Cea mai calda luna septembrie din istoria meteorologiei. Care a fost temperatura medie

Publicat in Ştiri Internaţionale 19 Octombrie 2016 462 ori
Google+ WhatsApp
Cea mai calda luna septembrie din istoria meteorologiei. Care a fost temperatura medie
Cea mai calda luna septembrie din istoria meteorologiei. Care a fost temperatura medie

Specialistii anunta un nou „record” meteorologic.

 


Luna trecuta a fost a doua cea mai calda luna septembrie de la inceputul inregistrarii temperaturilor in 1880, marcand sfarsitul inregistrarilor lunare consecutive de caldura consemnate timp de saisprezece luni, transmite France Presse.
Agentia oceanica si atmosferica din Statele Unite (NOAA) a declarat marti ca si daca se ia in considerare perioada cuprinsa intre ianuarie si septembrie 2016 temperatura a atins un nivel record in acesti ultimi 137 de ani.
Temperatura in luna septembrie la suprafata uscatului si a oceanelor a fost cu 0,88 grade Celsius peste media secolului al XX-lea, care a fost de 15° C. Septembrie se claseaza astfel pe locul al doilea pentru aceasta luna, foarte aproape de recordul anului trecut: septembrie 2015 a fost cu 0,38 ° C mai cald.
Aceasta crestere a temperaturii a corespuns cu o intensificare a curentului ecuatorial cald din Pacific El Nino, care a inceput sa se disipeze la sfarsitul primaverii.
Pentru primele noua luni ale anului 2016, temperatura la suprafata oceanelor si a uscatului a fost cu 0,98°C peste media secolului XX (care a fost 13,88° C), depasind precedentul record pentru aceeasi perioada in 2015, cand cresterea a fost de 0,12° C, a precizat NOAA in buletinul sau lunar al temperaturilor de pe glob.
Anul 2016 este pe punctul de a stabili un nou record anual de caldura, care ar fi al treilea consecutiv.

 

 

 

stirileprotv.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.