Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova continuă campania de identificare și recrutare a persoanelor interesate de profesia de asistent personal profesionist.
Persoana care dorește să devină asistent personal profesionist poate să adreseze o cerere de atestare către Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului în a cărei rază are domiciliul sau, după caz, reședința, a anunțat DGASPC Prahova.

 

„Asistentul personal profesionist este persoana fizică atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, îngrijirea şi protecţia adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, în condiţiile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat DGASPC Prahova.

Poate beneficia de serviciile asistentului personal profesionist adultul cu handicap grav sau accentuat care nu dispune de spațiu de locuit, nu realizează venituri sau realizează venituri de până la nivelul salariului mediu pe economie.

Îngrijirea și protecția persoanei adulte cu handicap grav sau accentuat se poate asigura de către un asistent personal profesionist, altul decât soțul/soția sau rudele în linie dreaptă.

Cererea de solicitare a atestării ca asistent personal profesionist va fi însoţită de următoarele documente:

Copii de pe actele de stare civilă;
Copie de pe dovada absolvirii învățământului general obligatoriu corespunzător prevederilor legale în vigoare la data absolvirii studiilor;
O scurtă prezentare a sa, precum și a persoanelor cu care locuiește, menționând numele și prenumele, data nașterii acestora și gradul de rudenie/tipul de relație cu solicitantul, precum și acordul din partea fiecărei persoane adulte cu care locuiește pentru activitatea pe care urmează să o desfășoare;
Adeverințe medicale privind starea de sănătate, eliberate de medicul de familie, atât pentru solicitant, cât şi pentru persoanele cu care locuieşte;
Copie de pe titlul de proprietate/coproprietate sau de pe contractul de închiriere sau comodat al locuinței, pe o durată de minimum 3 ani, cu o cameră separată pentru cu o cameră separată pentru persoana/ persoanele care urmează a fi îngrijită/îngrijite;
Declarație pe propria răspundere, în formă autentică, a coproprietarului/coproprietarilor sau a proprietarului, în cazul închirierii sau al comodatului, privind acordul ca solicitantul să desfășoare activitatea de asistent personal profesionist;
Copie de pe certificatul de calificare sau de pe certificatul de competenţe profesionale ca asistent personal profesionist (emis de un furnizor acreditat de formare profesională).
Persoanele interesate pot depune cereri sau pot solicita informații suplimentare la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului nr. 14-16, Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap, telefon/ fax: 0244/ 586.100, 0244/ 511.400, interior 223, e-mail: dgaspcph@yahoo.com

2020 a schimbat complet procedura de admitere în universităţile din întreaga ţară! Candidaţii se înscriu exclusiv online, iar concursurile scrise au fost eliminate în majoritatea cazurilor. În Bucureşti, examene care presupun prezenţa fizică a elevilor vor mai fi doar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, la Facultatea de Drept şi la Academia de Poliţie.

Pentru prima dată, Universitatea Politehnica a scos examenul de admitere la toate cele 15 facultăţi.

După doar câteva clickuri candidatul este înscris cu succes. O procedură adoptată anul acesta de toate Universităţile din ţară ca să limiteze riscul de infectare cu noul coronavirus. Avantajul, spun elevii, este că au scăpat de cozile de la depunerea dosarelor. Nu este însă singurul beneficiu.

Şi admiterea s-a mutat aproape în totalitate pe internet. Acolo unde nu vor susţine examen scris, candidaţii vor fi acceptaţi fie în baza mediei sau a notelor de Bacalaureat, fie în baza unui eseu motivaţional sau a unui simplu interviu.

Variante de admitere la facultate în 2020
Având în vedere noile reguli impuse forțat din cauza pandemiei de coronavirus, variantele de admitere la facultate în acest an sunt:

- pe baza mediei / a notelor de la Bacalaureat;

- pe baza mediei de la Bacalaureat și/sau a unui eseu motivațional;

- interviu motivațional;


- alte formule mixte.


În premieră, Universitatea Politehnica admite candidaţi tot în baza dosarelor şi renunţă la examenul scris la toate cele 15 facultăţi.

"Etapa întâi s-a referit la admiterea candidaților olimpici, cu rezultate deosebite. Actuala etapă, etapa a doua, se desfășoară până la sfârșitul săptămânii viitoare, după care va fi selecția candidaților pe baza notelor obținute la Bacalaureat", a declarat Adina Magda Florea, prorector U.P.B.

Și Universitatea de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' a optat tot pentru înscrieri exclusiv online, însă se păstrează examenul de admitere. Instituția de învățământ se așteaptă la peste 3000 de candidați, astfel că una dintre variantele luate în calcul de conducere este ca acest concurs să se desfășoare pe Arena Națională.

"Ne-am mai gândit și la Romexpo, unde sunt niște hale foarte mari și în cele două-trei zile vom decide, având aprobarea de la DSP, atât pentru Arena Națională, cât și pentru Romexpo", a precizat Viorel Jinga, rectorul UMF.

Pe lângă Universităţile de medicină din toată ţara, examene scrise se mai dau doar la Facultăţile de Drept şi la Academia de Poliţie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a încheiat procedura de achiziție a 12.000 de dispozitive de înregistrare audio-video Motorola, de tip bodycam militar, dispozitive cu care vor fi dotați polițiștii de la Ordine Publică, Rutieră, Frontieră sau Imigrări.

 

După modelul bodycam-urilor folosite de poliția britanică, polițiștii români vor putea înregistra video și audio misiunile din stradă la care participă pentru a se putea proteja de eventualele reclamații, dar și pentru a proba anumite infracțiuni ori contravenții.

Bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acțiune al polițistului, cât și a unor fapte de ultraj sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Bodycam militar pentru 12.000 de polițiști români
Potrivit reprezentanților Sindicatului Europol, bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum:

- legitimarea persoanelor;

- conducerea la sediul Poliției;


- oprirea vehiculelor;

- utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;

- efectuarea controlului corporal și al bagajelor;

- constatarea contravențiilor și infracțiunilor;

- prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;

- punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare.


"Sperăm că în acest mod nu va mai exista niciun dubiu din partea opiniei publice cu privire la sancțiunile aplicate unor deputați, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate sau când vor încerca să lovească polițiștii după ce au ieșit din cluburile de noapte", se arată într-o informare a Sindicatului Europol.

Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia dumneavoastră. Gastroenterologul Andrei Haidar ne spune ce avem de făcut când vrem să slăbim. Mare atenţie, legumele nu îngraşă mai deloc, în timp ce fructele, da! Tot acum aflăm şi cum ne poate îmbolnăvi o dietă.Medicii atrag atenţia că există patru fructe de care trebuie să stăm departe atunci când vrem să slăbim. Din cauza conţinutului mare de zaharuri, ele sunt interzise la dietă. În rest, puteţi mânca alte fructe, însă în cantitate rezonabilă.

Dr. Haidar: Patru fructe interzise la dietă
"Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine şi curmale. Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun `două mere sau echivalentul lor`. Sau trei pere, patru portocale. Oricare fruct în această cantitate nu îngraşă. Dacă depăşeşti această cantitate, sigur se va depune", a spus medicul Andrei Haidar, joi, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Medicul precizează că fructele se mănâncă între mesele principale, la gustări, adică în intervalul 10-11 şi 16-17. Şi orele meselor sunt importante şi e bine să fie respectate pe cât posibil.

În ce priveşte legumele, aveţi liber la oricare din ele şi la orice cantitate, recomandă doctorul Haidar. "Legumele nu au calorii. Zarzavaturi, salate, roşii, ardei puteţi mânca o tonă. Dar, nu cartofi", atenţionează dr. Haidar.

Mâncaţi legume, dar nu cartofi
Întrebat ce părere are despre celebrul avocado în diete, specialistul precizează că nu este interzis, dar trebuie să existe o măsură în toate. "Orice cură de slăbire, în primul rând, trebuie să aibă un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric. Deci, să mănâncăm trei mese principale şi două gustări sau două fructe", completează medicul.
Nu este grav nici dacă mâncăm într-o zi o prăjitură, însă trebuie să fim atenţi la cântar. Dacă vedem că depăşim trei kilograme în plus, e indicat să luăm măsuri şi să nu lăsăm lucrurile să devină incontrolabile. Pasul spre supraponderalitate nu este mare, atenţionează medicul.

Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu va avea loc vineri, potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării.

 

Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu va avea loc vineri. Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile județene situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie. Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Potrivit Ministerului Educației, situația statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat joi noi recomandări cu privire la noul coronavirus, care recunosc unele rapoarte referitoare la transmiterea aeriană a virusului care provoacă COVID-19, dar fără să confirme că virusul se răspândeşte prin aer, relatează Reuters.OMS a recunoscut că unele rapoarte despre focare de infecţii legate de spaţiile interioare aglomerate au sugerat posibilitatea transmiterii prin aerosoli, cum ar fi în timpul repetiţiilor pentru cor, în restaurante sau în săli de fitness.

Dar organizaţia a apreciat că mai multe cercetări sunt ”necesare urgent pentru a investiga astfel de cazuri şi a evalua semnificaţia lor pentru transmiterea COVID-19.”

Pe baza analizării dovezilor actuale, OMS a afirmat că noul coronavirus care provoacă Covid-19 se răspândeşte între oameni prin contact direct sau indirect cu suprafeţe contaminate sau prin contact apropiat cu persoanele infectate, care răspândesc virusul prin salivă, secreţii respiratorii sau picături eliberate atunci când o persoană infectată tuşeşte, strănută, vorbeşte sau cântă.

Anunţul avut loc în urma unei scrisori deschise primite din partea unor oamenilor de ştiinţă specializaţi în boli care se răspândeşte calea aerului - aşa-numiţii aerobiologi - care au cerut OMS să îşi actualizeze recomandările cu privire la modul în care se răspândeşte noul coronavirus pentru a include transmiterea prin aerosoli.

”Este o mişcare în direcţia corectă, deşi una mică. Este din ce în ce mai clar că pandemia este determinată de evenimentele de super-răspândire şi că cea mai bună explicaţie pentru multe dintre aceste evenimente este transmiterea prin aerosoli ”, a declarat Jose Jimenez, un chimist de la Universitatea din Colorado semnatar al scrisorii care a fost publicată luni în revista Clinical Infectedious Diseases.

Nu este clar cât de des se răspândeşte coronavirusul prin aerosoli, compartiv cu picăturile mai mari din tuse şi strănut.


Într-un briefing de presă susţinut joi, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase din SUA, a declarat că nu există încă multe dovezi solide cu privire la transmiterea aeriană a SARS-CoV-2, dar a spus: ”Cred este o presupunere rezonabilă că se întâmplă”.

Doar un număr foarte mic de boli se crede că se răspândesc prin aerosoli sau particule mici care plutesc în aer. Acestea includ rujeola şi tuberculoza - două boli extrem de contagioase care necesită precauţii extreme pentru a preveni expunerea.

Recomandările OMS recunosc că transmiterea aeriană a noului coronavirus poate avea loc în timpul procedurilor medicale specifice care generează aerosoli, cum ar fi atunci când se efectuează intubaţia.

În aceste condiţii, recomandările prevăd ca lucrătorii medicali care efectuează astfel de proceduri să poarte măşti respiratorii de tipul N95 şi alte echipamente de protecţie, într-o cameră ventilată corespunzător.

Orice modificare a evaluării OMS privind riscul de transmitere ar putea afecta recomandările actuale privind păstrarea distanţei fizice de 1 metru între persoane. Guvernele, care se bazează, de asemenea, pe recomandările OMS, ar putea să fie nevoite să îşi ajusteze măsurile de sănătate publică menite să reducă răspândirea virusului.

Vesti bune pentru iubitorii de cumparaturi! In parcarea Sky Center s-a inaugurat un outlet cu oferte colosale, preturi intre 14, 99 si 49, 99 lei.

Rochii, fuste, bluze, topuri, salopete, camasi si cardigane, mii de modele, imprimeuri si culori la cele mai mici preturi. Outletul va fi organizat pe tot parcursul verii, programul de functionare fiind de la 9:30 pana la 20:00, zilnic deschis. Colectiile noi le veti gasi in continuare in magazinul K&D London, etajul 1, Sky Center.

Outletul si magazinul K&D London sunt destinate exclusiv femeilor.

https://kdlondon.ro/

 

OUTLET K&D LONDON: Str Principala, nr. 1 Paulestii Noi, Prahova - Parcare

Magazin K&D London: str. Principala, nr.1 Paulestii Noi, Prahova, etaj 1, Sky Center

Sute de seriale apar în fiecare an și fiecare încearcă să câștige cât mai mulți fani. Cum pandemia de coronavirus i-a făcut pe mulți să renunțe la vacanțele programate, cel mai bun mod de a-ți petrece timpul rămân filmele. Revista Elle a făcut o listă cu cele mai bune seriale de comedie pe care nu trebuie să le ratezi vara aceasta.


Avenue 5

Armando Iannucci, creatorul serialului Veep, revine pe micile ecrane cu o comedie savuroasă care îl are în rolul principal pe Hugh Laurie, îndrăgitul actor din House. El este căpitanul unei nave spațiale de lux care efectuează o călătorie de opt săptămâni în jurul Planetei Saturn având la bord în jur de 5000 de celebrități și oameni cu averi exorbitante. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță inedită se transformă într-una foarte.

Awkwafina Is Nora from Queens

Exact cum spune și numele serialului, Awkwafina este Nora din Queens, o tânără care învață cum să se descurce în lumea adolescenților din Flushing, New York, bazându-se pe ajutorul bunicii și al tatălui ei. Serialul este inspirat chiar din viața cunoscutei actrițe Awkwafina. Deja producătorii au anunțat că va exista și sezonul 2.

Dave

Deși premisa de la care pornește acest serial poate părea puerilă, pe parcurs vei observa cum această serie oferă o perspectivă realistă asupra prieteniei, afecțiunilor mintale și dorinței de a-ți vedea visele îndeplinite, indiferent cât este de dificil. Protagonistul serialului este Dave, un rapper evreu care este convins că destinul lui este de a deveni cel mai mare rapper din istorie, chiar dacă numele pe care îl folosește este „Lil Dicky”.

Elevii care susțin examenul în sesiunea specială a Bacalaureatului au joi proba scrisă la Limba și literatura maternă. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020, pentru candidaţii care au avut probleme de sănătate în timpul primei sesiuni şi nu au putut susţine probele scrise din motive medicale, a început luni cu proba scrisă la Limba și literatura română, informează Mediafax.

 

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, la etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a.

Marți, candidații au susținut proba scrisă obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, în 9 judeţe (Alba, Arad, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Teleorman şi Timiş) nu s-au consemnat situaţii care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. În Capitală susţin această etapă 12 candidaţi, iar în judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Vaslui un singur candidat.

Primele rezultate ale sesiunii speciale BAC 2020 vor fi afişate vineri, până la ora 12.00.

Zborul cu avionul poate crește riscul expunerii la coronavirus, însă poți urma câțiva pași pentru a preveni o posibilă infecție. Companiile aeriene au luat și ele măsuri de prevenție pentru a proteja atât călătorii cât și angajații.

 

Călătoriile cu avionul însemnă ore întregi petrecute în aeroport, statul la cozi de securitate și folosirea unor scaune foarte apropiate. Toate aceste lucruri te împing către un contact foarte apropiat cu alte persoane, lucru care ar trebui evitat pe perioada pandemiei. Pe măsură ce industria aeriană își revine, avioanele devin din ce în ce mai aglomerate, ceea ce însemnă că distanțarea socială este din ce în ce mai greu de respectat, scrie AP News.

Virușii nu se răspândesc atât de ușor în avion! Explicația specialiștilor
Partea bună este că odată ce ai ajuns în avion, virușii și germenii nu se răspândesc atât de repede precum ai crede, datorită modului de circulație a aerului, spune Centru de Control și Prevenție din Statele Unite. Companiile aeriene dezinfectează riguros suprafețe atinse în mod constant de pasageri, deci riscul de a te infecta este cu mult redus.


Unele companii aeriene, precum Delta și Southwest blocheză scaunul din mijloc sau limitează capacitatea, pentru a preveni o posibilă transmitere. Chiar și în aceste cazuri însă, distanțarea socială recomandată este imposibil de păstrat, motiv pentru care pasagerii trebuie să respecte câteva reguli simple.

Măsurile de prevenție necesare! Nu plecați de acasă fără aceste lucruri
Este esențial ca toți pasagerii să poarte măști de protecție, iar la zborurile lungi aceasta trebuie schimbată la 4 ore. Gelul dezinfectant nu trebuie să lipsească și ar trebui utilizat de ficare dată după ce atingi o suprafață din avion.


Mare atenție înainte de călătorie! Unele companii vor întreba pasagerii de posibile smptome de coronavirus și dacă au fost în contact cu o persoană testată pozitiv în ultimele două săptămâni.

Pagina 1 din 446

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.