#WeAreVitalia. Stația de compostare Vitalia Servicii Pentru Mediu din comuna Tarpiu, județul Bistrița Năsăud, are o capacitate de 12.000 tone/an. Aici este locul unde deșeurile verzi sunt transformate într-un produs bogat în nutrienți care ajută plantele să se dezvolte mai bine.

Află mai multe despre activitatea noastră pe: https://loom.ly/6TktqzY

Sunt situaţii în care românii primesc 3 facturi la energie. Cătălina Porumbel a prezentat la emisiunea "Decisiv" ce poţi face dacă primeşti 3 facturi la energie.

"Noi în momentul de față întâmpinăm probleme pe un anumit segment de consumator - consumatorul, între 100 și 300 de kilowați oră pe lună - în rest nu au intervenit modificări, deci nu ar trebui să avem vreo problemă. Modul în care se facturează este în funcție de cum s-a căzut de acord între furnizor și consumator.
Adică nu pot să-mi închipui o singură factură pe 6 luni sau o singură factură pe 5 luni. O factură se emite așa cum ai căzut de acord, o dată pe lună, o dată la 2 luni, depinde cum ai contract", a spus Dana Daraban, director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie.

Ce faci dacă primeşti 3 facturi la energie
1. faci o solicitare către furnizor
2. ceri amânarea termenului de plată a facturii
3. ceri plata în rate a facturilor

În urma discuțiilor premierului Nicolae Ciucă cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, Guvernul României va trebui, ca până la finalul lunii noiembrie, să vină cu o nouă ordonanță de urgență în ceea ce privește energia.

Ordonanța de urgență presupune o semi-reglementare pe piața energiei. Asta înseamnă că nu va fi o reglementare clasică, ci va avea și o componentă de piață liberă, sau o piață ”administrată”.

Semnal de alarmă privind mâncarea bolnavilor din spitale. Porțiile ar putea fi mai sărace din cauza valului de scumpiri. Majorarea alocației de hrană din această vara la 22 de lei este umbrită de preţurile uriaşe la alimente.În aceste condiţii, reprezentanţii unităţilor medicale se întreabă ce vor pune în farfurii în această iarnă, mai ales că primesc deja facturi la utilităţi de două sau de trei ori mai mari faţă de anul trecut.

Cele mai multe spitale au fost nevoite să rezilieze contractele cu furnizorii din cauza inflaţiei.

Această doamnă ne-a povestit că a născut la o maternitate din București însă a ales pachetul primit de acasă.Suma de 22 de lei pe care statul o alocă spitalelelor este prea mică pentru a asigura trei mese zilnice.
Hrana bolnavilor îi îngrijorează şi pe reprezentanţii unităţilor medicale.

Spitalul Alexandru Obregia asigură zilnic hrana pentru aproximativ 800 de pacienţi, însă din cauza scumpirilor au fost nevoiţi să repete procedurile de licitaţie.

"Nu toți furnizorii rebășeau să-şi păstreze preţurile pe o perioada îndelungată. Sunt facturi de gaze care ajung la 400.000 de lei sau facturi de energie care ajung la 600.000 de lei", a declarat Mihail Buţurcă, director finaciar Spitalul Obregia.

Norma de hrana din spitale a crescut anul acesta, la 1 iulie, de la 11 lei la 22 de lei .Cu toate acestea, majorarea este umbrita de valul de scumpiri, Sunt însă şi spitale din Capitală unde situația este diferită.

Cele care au bucătărie proprie se descurcă mai bine. De pildă, medicii de la Spitalul Marie Curie povestesc că nu iau în calcul să facă economii.

Ministerul Sănătăţii a promis un mecanims de compensare, astfel încât să fie completate bugetele spitalelor în perioada următoare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că în anul 2021 nu s-a dat niciun leu la pensii. "Au dat 1 miliard de euro pe vaccinuri și niciun leu la pensii", a declarat Marius Budăi, joi seară.
"Oameni care când au fost la guvernare au dat 1 miliard de euro pe vaccinuri dar n-au dat un leu la pensie. Și acum ne spun nouă cum se majorează pensiile. Cred că ar trebui să le fie un pic rușine, nu de comunicarea publică cât de seniorii acestei țări. Ca să discutăm pe cifre foarte clare vreau să vă spun că eu am citit toate PNRR-urile din statele membre ale Uniunii Europene, toate. N-am ratat unul. Am citit toată legislația din fiecare stat membru din Uniunea Europeană, n-am găsit o asemenea inepție.

De ce media Uniunii Europene este de 12,5 - 13 % și seniorii României trebuie să fie condamnați pe 50 de ani la sărăcie, într-un procent de 9,4? De ce procentul României trebuie să fie cu mult sub media Uniunii Europene?", a spus ministrul Muncii, joi seară, la Antena 3 CNN.

Pensiile trebuie să crească şi vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, spune ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi."Noi când vorbim public spunem că facem majorare de 10%, dar noi intervenim asupra punctului de pensie. Dacă am face majorare diferențiată, o dată că este neconstituțional dar mai descurajăm și contributivitatea.

Atunci venim cu măsuri suplimentare, gen măsuri din pachetele sociale, din pachetul Sprijin pe România pentru categoriile vulnerabile. Asta putem face. Dar majorare diferențiată nu se poate face", a mai spus ministrul despre modul în care vor fi calculate majorările la pensii.

"Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Această inepție trebuie scoasă din UE.

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci", a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, la România TV.

Vineri, 28 Octombrie 2022 04:38

Câteva obiceiuri noi ce pot ajuta mediul

Ce ai spune să încerci să introduci în rutina ta câteva obiceiuri noi ce pot ajuta mediul? Noi am pregătit o listă cu câteva acțiuni pe care le poți adopta chiar începând de mâine!


Reciclați totul;
Reduceți utilizarea plasticului;
Optați pentru electrocasnice eco-friendly;
Utilizați produse de curățare ecologice;
Deconectați electrocasnicele.
Nu uita! Micile schimbări fac diferența!
#ThinkGreen

https://www.facebook.com/VitaliaServiciiPentruMediu/

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că va organiza, în luna noiembrie a.c., la nivel național, peste 100 de programe de formare profesională care sunt destinate acelora care își caută de lucru. Mai exact, este vorba despre cursuri destinate persoanelor care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, în Prahova, luna viitoare se vor organiza două cursuri, unul pentru cofetar, iar celălalt pentru inspector în domeniul securității și sănătății în muncă.


Persoanele intresate să se înscrie la cursurile menționate se pot adresa direct reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de muncă Prahova, cu sediul în Ploiești, Strada Nicolae Iorga nr. 1, et. 1 Telefon: 0244-577380, email [email protected].

EximBank și CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei (peste 28 milioane euro) destinat finanțării noii unități de producție de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, o construiește la Târgu Cărbunești (Gorj).

O noua fabrică de BCA sustenabil cu o investiție de peste 28 milioane euro

Viitoarea fabrică va avea o capacitate de producție de pana la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producție de beton celular autoclavizat (BCA) a societății, alături de cea de la Doicești (Dâmbovița) și cea de la Cordun (Neamț), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

Traian Halalai: Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească și să devină jucători importanți
„Ca susținători consacrați ai mediului de afaceri, suntem permanent alături de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales în sectorul producției care aduce un plus de valoare adăugată pentru economia românească. Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească și să devină jucători importanți și la nivel regional și, de aceea, suntem încântați să susținem Soceram în implementarea acestui proiect de investiții greenfield, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru domeniul materialelor de construcții”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Bogdan Neacșu: Mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu
„Domeniul construcțiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei și mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reușit să se dezvolte și să se impună pe piață. Faptul că finanțarea unui proiect de investiții greenfield a fost structurată și aprobată într-o perioadă plină de provocări la nivel economic, demonstrează angajamentul nostru pentru susținerea mediului de afaceri românesc”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri
„În contextul preocupărilor privind creșterea eficienței energetice, ne așteptăm la creșteri ale cererii pentru materiale de construcții performante, cu proprietăți de reducere a pierderilor de energie. Construcția noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbunești răspunde acestei nevoi din piață și, în același timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă și dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri în acest efort”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A.

Potrivit companei Soceram, fabrica de BCA din Cordun, jud. Neamț a introdus tehnologii de ultimă oră, caracterizate prin eficiență, consumuri energetice și de materii prime reduse cu respectarea normelor ecologice.

Vineri, 21 Octombrie 2022 08:17

Anunt public privind dezbaterea publica

 SC VITALIA SALUBRITATE PRAHOVA SRL   anunta publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului , a studiului de impact asupra sanatatii populatiei si a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apa,  pentru proiectul: EXTINDERE DEPOZIT DE DESEURI NEPERICULOASE CELULELE 3 SI 4 –ETAPA II”  propus a fi amplasat in orasul Baicoi, str.Valea lui Dan, nr.10,  va , titular : SC VITALIA SALUBRITATE PRAHOVA SRL .
 
  
Tipul deciziei posibile luate de APM Prahova poate fi emiterea sau respingerea solicitarii de emitere a acordului de mediu.
 Raportul privind impactul asupra mediului ,studiul de impact asupra sanatatii populatiei , studiul de evaluare a impactului asupra corpurilor de apa pot fi consultate pe  site-ul http ://apmph.anpm.ro, la sediul  APM Prahova-Ploiesti, str. Gh. Gr Cantacuzino nr.306-308 si la sediul SC VITALIA SALUBRITATE PRAHOVA SRL  din localitatea  Baicoi, str.Valea lui Dan, nr.10 , in zilele de L-V, intre orele 9.00-14.00  Documentele mentionate sunt disponibile si la urmatoarea adresa de internet www.vitalia-mediu.ro.
 
Dezbaterea publica a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la Casa de cultura din localitatea  Liliesti, jud. Prahova in data de 21.11.2022 incepand cu orele 14.00.
 
Publicul interesat poate transmite in scris comentarii/opinii/observatii privind documentele mentionate la sediul APM Prahova, din Ploiesti, str. GH. Gr. Cantacuzino nr.306-308, pana la data de 21.11.2022(data dezbaterii publice).

Obiectivul principal este să avem grijă de mediul înconjurător și să oferim servicii precum:

Depozitarea și sortarea deșeurilor;
Compostarea deșeurilor verzi;
Construcția depozitelor ecologice.

Află mai multe despre noi pe: https://loom.ly/dOSfZXw

Începând de mâine și până la finalul lunii octombrie, în localitățile județului Prahova vor fi livrate 31.899 de pachete cu ajutoare alimentare aferente Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate, informează Instituția Prefectului Prahova. Beneficiarii eligibili sunt persoanele singure și familiile cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă, dreptul la un venit minim garantat, precum și familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Pachetele conţin făină albă de grâu (5 kg); mălai (4 kg); paste făinoase (800 g); ulei (4 litri); zahăr (2 kg); orez (4 kg); 5 conserve din carne de vită a câte 300 g; 3 conserve din carne de porc a câte 900 g; 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g; 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml; 1 borcan de gem de fructe (360 g); 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Produsele sunt preambalate în cutii de carton, însumând o greutate de aproximativ 25 kg/cutie. Ridicarea ajutoarelor se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnăturii de primire de către destinatarii finali.

Pagina 1 din 540

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.