Începând de ieri, circulația rutieră a fost restricționată, pe o perioadă nedeterminată, pe breteaua care face legătura între Pasarela Bulevardului București și strada Democrației din Ploieşti.
Potrivit unui comunicat al poliţiei prahovene, «măsura a fost luată în vederea efectuării unor expertize privind starea reazemelor pasarelei.


Restricționarea traficului rutier este făcută de către administratorul drumului, prin amplasarea unor balize și indicatoare rutiere, în conformitate cu standardele în vigoare.

Comuna Blejoi -una dintre localitățile rurale în care construirea de piste de biciclete special amenajate pentru utilizarea exclusivă de către cicliști este un obiectiv asumat de autoritatea locală și pus în aplicare mai mult decât în orașele județului Prahova.


Un nou proiect în acest sens este pregătit de către Primăria Blejoi, investiția ,,Construire pista pentru bicicliști între DN 1A și DJ 102, comuna Blejoi, județul Prahova” urmând să fie finanțată prin Programul PNRR – Componenta 10. În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Blejoi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru noua pistă destinată bicicliștilor, valoarea totală a investiției fiind de circa 3,6 milioane de lei.
Conform hotărârii consilierilor locali din Blejoi, pista va avea o lungime de aproximativ 1.879 de metri, cu o lățime de 3 metri și cu circulație în ambele sensuri, proiectată la o viteză de maximum 30 km/h, fără obstacole. Pista va fi realizata di ntr-un material stabil cu finisaj antiderapant, inclusiv cu sistem de scurgere și evacuare a apei pluviale pentru eliminarea pericolului de băltire a suprafeței, având posibilitatea de conectare la rețeaua altor piste similare.

România va fi lovită de caniculă zilele următoare. Ne așteaptă temperaturi de 38 de grade la umbră, până vineri.Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă în zilele de 29, 30 iunie şi 01 iulie.

Fenomene vizate: val de căldurã persistent şi disconfort termic accentuat.

Zone afectate sunt vestul țării, iar restul regiunilor se află sub cod galben de caniculă.În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) şi vineri (01 iulie), valul de cãldurã va fi persistent în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei.

Se vor înregistra frecvent valori de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.
Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Caniculă în România. Cod portocaliu în 9 județe
Avertizarea este valabilă miercuri, joi și vineri. În acest interval, restul țării este sub avertizare Cod galben de caniculă.În restul țării, maximele vor ajunge 33-37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru marți, meteorologii au emis o avertizare Cod galben, valabilă în județele Satu Mare, Bihur, Arad și Timiș. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Aproximativ 10% din cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea sub diverse forme, a avertizat astăzi Agenţia Europeană de Mediu (AEM), care subliniază că majoritatea cazurilor sunt evitabile.

 

"Expunerea la poluarea atmosferică, la fumatul pasiv, la razele ultraviolete, la azbest, la anumite produse chimice şi la alţi poluanţi se află la originea a peste 10% din cazurile de cancer din Europa", arată reprezentanții agenţiei europene într-un comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Procentul anunţat ar putea totuşi să scadă considerabil dacă politicile existente ar face obiectul unor implementări riguroase, mai ales în lupta împotriva poluării, potrivit AEM.

"Toate riscurile cancerigene de mediu şi profesionale pot fi reduse", a afirmat Gerardo Sanchez, un expert de la AEM, înaintea publicării raportului, primul redactat de această agenţie europeană în legătură cu asocierea dintre cancer şi mediul înconjurător.
"Cancerele provocate de mediu şi cauzate de radiaţii sau de agenţi chimici carcinogeni pot fi reduse până la un nivel aproape neglijabil", a adăugat acelaşi expert într-o conferinţă de presă.

Poluarea aerului este responsabilă pentru 2% din decesele cauzate de cancer, în Europa
Potrivit datelor AEM, poluarea aerului este responsabilă pentru 1% din cazurile de cancer şi pentru 2% din decesele cauzate de cancer – un procent care urcă până la 9% în cazul cancerului pulmonar.

Studii recente au detectat, de asemenea, "o corelaţie între expunerea pe termen lung la particule, un poluant atmosferic major, şi leucemia la adulţi şi la copii", a subliniat aceeaşi agenţie europeană.

Radonul, un gaz radioactiv natural care poate fi inhalat în special în încăperi slab ventilate, este considerat responsabil pentru 2% din cazurile de cancer depistate în Europa.

Potrivit AEM, razele ultraviolete – de origine în principal solară, dar şi artificială – sunt responsabile pentru aproape 4% din toate cazurile de cancer, în special pentru melanom, o formă gravă a cancerului de piele, a cărui incidenţă a crescut puternic în Europa pe parcursul ultimelor decenii.

Anumite substanţe chimice utilizate la locurile de muncă şi eliberate în mediul înconjurător sunt şi ele cancerigene.
Plumbul, arsenicul, cromul, pesticidele, bisfenolul A şi substanţele alchilate per- şi polifluorurate (PFAS) sunt printre cele mai periculoase pentru sănătatea europenilor, la fel ca azbestul, interzis din 2005 în UE, dar prezent totuşi în anumite clădiri.

În UE, 2,7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu o formă de cancer în fiecare an, iar 1,3 milioane dintre ele mor din această cauză. Continentul european, care deţine abia 10% din populaţia mondială, contabilizează 23% din totalul cazurilor noi de cancer depistate la nivel global şi 20% din totalul deceselor provocate de cancer în lumea întreagă.

O femeie din Sighetul Marmației a avut un șoc când a primit factura pentru telefonie mobilă.Aceasta a fost înștiințată că are de plată 70.111,19 lei pentru serviciile de telefonie mobilă pentru luna mai.

Compania de telefonie mobilă susține că nu este nicio eroare de facturare și că factura trebuie achitată.

Angajatele magazinului susțin că cel mai probabil telefonul a fost virusat și a inițiat singur apeluri interminabile către numere cu plată la prețuri foarte mari / minut prin țări exotice.Familia afectată de această factură a luat legătura cu un avocat, care a formulat o cerere în scris către companie prin care cer explicații și așteaptă răspunsul oficial pentru a putea acționa în consecință.

Ieri dimineaţă, angajaţi ai Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului din cadrul poliţiei ploieştene au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiu, pentru documentarea activității infracționale a două persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt, respectiv un autoturism.

Fapta a fost comisă, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, la începutul lunii aprilie a anului curent, iar prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.000 de lei.
Suportul de specialitate al acţiunii a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la descinderi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,, Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunile sunt organizate de Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești, urmând să se desfășoare- începând cu ora 10.00- pe esplanada Palatului Administrativ. Cu acest prilej, în prezența persoanelor oficiale, va avea loc ceremonia militară de înălțare pe catarg a Drapelului Național.

Așa cum s-a anunțat, după salutarea drapelului de luptă, un sobor de preoți va sfinți și binecuvânta drapelul național, iar reprezentanții autorităților locale vor săruta, apoi, acest important simbol național. Militarii din gardă vor înălța Drapelul României pe catargul din fața Palatului Administrativ, iar reprezentanții autorităților publice locale vor susține alocuțiuni, ceremonia urmând să fie încheiată cu defilarea Gărzii de Onoare și a Fanfarei Consiliului Județean Prahova.

De precizat că, premergător acțiunilor menționate, vineri, 24 iunie a.c., în intervalul orar 11.00-11.05, pe esplanada Palatului Administrativ din Ploiești se va desfășura ceremonia de coborâre a Drapelului Național.

Ne mărim echipa”, spun reprezentanţii ­Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova. În ce constă acest lucru? În faptul că instituţia scoate la concurs 60 de posturi de conducător auto (autospeciale).


În acest context, într-un comunicat de presă al instituţiei se mai precizează: „Trebuie să aveți vârsta între 18 și 35 de ani (împliniți în anul participării la concurs), studii medii civile cu diplomă de bacalaureat și permis de conducere categoriile B și C. Veţi avea de trecut o probă care are caracter eliminatoriu, testarea abilității de a conduce un autovehicul (necesită permis de conducere categoria C) și testul scris. Ulterior veți susține testarea psihologică și evaluarea medicală.

Pentru anunțul complet accesați următorul link: http://www.isuprahova.ro/pdf/cariera/2022/iunie/anunt%20angajare%20conducatori%20auto.pdf

Ploieştiul va fi, în weekend, „capitala” gimnasticii ritmice româneşti, Sala Sporturilor Olimpia urmând să găzduiască, timp de trei zile, Campionatul Naţional de Junioare II şi III, o competiţie organizată de Federaţia Română de Gimnastică ­Ritmică în colaborare cu Primăria Municipiului Ploieşti, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti.


Dacă ziua de astăzi este dedicată antre­namentelor de acomodare şi şedinţei tehnice, în schimb, sâmbătă şi duminică, sportivele vor concura în cele trei sesiuni programate de organizatori:
– sâmbătă, de la ora 10.00, Junioare III – cerc şi panglică;
– sâmbătă, de la ora 16.00, Junioare II – 11 ani (minge), 12 ani (cerc şi minge);
– duminică, de la ora 10.00, Junioare II – 10 ani (minge) şi Junioare III (măciuci şi panglică).


Organizatorii le-au pregătit şi o mică surpriză celor care vor fi prezenţi sâmbătă în Sala „Olimpia”, la Ploieşti fiind invitate cele două sportive care s-au întors, recent, cu medalii de la Campionatele Europene rezer­vate Junioarelor: Amalia Lică şi Christina Drăgan. Ele au cucerit, la Tel Aviv, medalia de argint pe echipe, iar, la individual, medalia de aur la măciuci – Amalia Lică şi medalia de bronz la minge – Christina Drăgan.


La competiţia din acest weekend, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti va fi reprezentat de cinci sportive, Liliana Băescu (coordonator) şi Simona Puiu (antrenor) înscriindu-le la cele două categorii pe:
– Ingrid Gavril (11 ani) şi Delia Stroe (11 ani) – Junioare II;
– Ştefania Puiu (10 ani), Nectaria Stoica (9 ani) şi Giulia Stoian (9 ani) – Junioare III.
În total, s-au înscris în competiţie 80 de sportive de la 18 cluburi din ţară.
Accesul publicului în cele două zile de concurs este liber

Peste o treime dintre directorii executivi din ECE, inclusiv din România, estimează scăderea afacerilor în anul următor din cauza riscurilor geopolitice, de securitate cibernetică sau a modelului de business, reiese din raportul Global Risk Survey 2022 realizat de PwC.


"Directorii executivi din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, sunt mai îngrijoraţi decât omologii lor de la nivel global de riscurile cu care se confruntă companiile în prezent, precum competiţia, modelul operaţional, securitatea cibernetică sau contextul geopolitic, dar, în acelaşi timp, acţionează şi cheltuiesc mai puţin pentru a le reduce", susţin autorii raportului.

Conform sursei citate, preocuparea faţă de impactul riscurilor se poate observa din unul dintre principalele rezultate ale sondajului: 36% dintre respondenţii din regiune cred că veniturile lor vor scădea în următorul an din cauza riscurilor, în comparaţie cu doar 15% la nivel global. "Pandemia a perturbat piaţa muncii şi lanţurile de aprovizionare, iar acum mediul geopolitic volatil exacerbează constrângerile legate de aprovizionare, sporeşte riscurile cibernetice, introduce sancţiuni care evoluează rapid şi pune siguranţa în prim-planul tuturor deciziilor.

În acest context, instabilitatea cauzată de războiul din Ucraina este unul dintre motivele pentru care directorii din ECE, şi în special din România şi Polonia, sunt mai îngrijoraţi decât colegii lor de la nivel global, iar organizaţiile trebuie să-şi adapteze strategiile de management al riscului pentru a-şi atinge obiectivele de dezvoltare a afacerilor", a declarat Mircea Bozga, Partener Auditul Riscului, PwC România. Studiul mai arată că liderii de afaceri la nivel global intenţionează să crească cheltuielile pentru tehnologia de gestionare a riscurilor într-o măsură mai mare decât cei din Europa Centrală şi de Est, posibile explicaţii pentru această situaţie fiind, pe de o parte, lipsa împuternicirii pentru a acţiona, din cauza structurilor corporative în care lucrează, dar şi lipsa unei imagini complete a riscurilor la care sunt expuse companiile.

Spre comparaţie, 18% dintre directorii executivi din ECE intenţionează să majoreze investiţiile în automatizarea proceselor de detectare a riscurilor, faţă de 31% la nivel global. În acelaşi timp, 21% vor să aloce mai mulţi bani pentru tehnologii de detecţie şi monitorizare a riscurilor, faţă de 29% la nivel global. Totuşi, acelaşi număr de lideri din ECE şi de la nivel global (57%) vor să crească numărul de angajaţi în cadrul funcţiei de risc, iar mai mulţi dintre ei (74% faţă de 57%) se aşteaptă la cheltuieli mai mari pentru servicii externalizate sau co-sourcing.

De remarcat este faptul că directorii din ECE sunt mai puţin îngrijoraţi decât omologii lor la nivel mondial cu privire la modul de gestionare a riscurilor într-un mediu politic imprevizibil, impredictibilitatea fiind o caracteristică a regiunii în ultimii 30 de ani. Sondajul Global Risk Survey 2022 este un sondaj realizat în rândul a 3.584 de directori generali şi de risc, audit şi conformitate la nivel global. Eşantionul pentru Europa Centrală şi de Est este format din răspunsuri din Republica Cehă, Polonia şi România. PwC este o reţea de firme prezentă în 156 de ţări cu mai mult de 295.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fisc

Pagina 1 din 522

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.