Scenariu desprins din filmele cu mafioți în campania electorală. România TV prezintă înregistrări explozive care arată cine sunt, de fapt, oamenii care vor să fie primari în România.

 

Unul dintre cei mai periculosi infractori din Prahova povesteşte cum, la comanda primarului Alin Moldoveanu, candidat la primăria Câmpina, a incendiat apartamentul unui politician PNL din Bârlad si a dus mai multe fete la produs în străinătate.

"Să vină domnul fost primar Alin Moldoveanu să spună dacă are cunoștință de un incident care a avut loc la Bârlad acum câțiva ani, în care un alt politician din PNL, care avea mai multe firme, trebuia să fie călcat de...Adică, urma într-o zi de luni să vină autoritățile, în speță DNA și cu ANAF, să-i facă niște controale la firmele pe care le avea pentru suspiciuni de evaziuni și fraude din astea. Să spună domnul primar acum sau să vină să dezmintă dacă nu a plătit 3 persoane, 2 bărbați și o femeie, să se ducă să-i incendieze apartamentul politicianului şi omului de afeceri respectiv şi omului de afaceri în acelaşi timp. Li s-a dat cheie duplicat de la apartament. Apartamentul la parter a fost incendiat cu două canistre de benzină de câte 20 kg fiecare. Şi i-am dat foc lu' ăla frate de a bubuit ăla ziceai că eşti în "Armă mortală 4".
- Dar cine e?

- Un politician din PNL, care e om de afaceri din Bârlad, atâta îţi spun deocamdată. Ăla a zis: "Găseşte-mi nişte oameni că mă duc la puşcărie, că-mi găseşte actele. Şi ca să nu mai fie actele, trebuie să dăm foc la acte, să ştergem.". Şi a luat foc apartamentul. Cine a fost? Infractorii. Faptă rămasă cu autor necunoscut până acum".

Luigi Văsi, un individ pe care presa din Prahova îl descrie drept unul dintre cei mai violenți infractori din judeţ, a fost înregistrat în timp ce povestea trecutul infracţional al bunului său prieten, primarul Alin Moldoveanu, din comuna Poiana Câmpina. Ales în 2016 din partea PNL, Alin Moldoveanu candidează acum ca independent la primăria municipiului Câmpina. Înregistrarea audio descrie cu lux de amănunte şi implicarea edilului într-o reţea de prostituţie care exploata tinere din România în țările din Occident.
"Bă, inclusiv mie mi-a vândut una. Pe Gabi Cioara, hai să-ţi dau un exemplu, la alea trei. Când a venit cu alea trei fete le-am ţinut o lună de zile, frate! Le-am ţinut pe alea începând de la periuţă, pastă de dinţi, ţigări, du-le la solar, du-le la piscină, mâncare nu mai vorbesc. Că a zis Alin că le bagă la produs.

- Zice, bă, fii atent! Trebuie să scot vizele şi drumul pentru tine, ne-a zis la toţi de faţă.

- Pentru că eşti fratele meu îmi daţi 5000 pe fiecare. Gândeşte-te, tu Luigi cel puţin, că Gabi Cioara îmi făcea 20 de mii pe lună. Şi mă duc ca să fac rost de viză, să găsesc să aduc altele, înţelegi, de la... Zic, băi, Aline, eu nu mă bag în astea. Eu nu mă bag în trafic de droguri, de arme sau de femei, nebunule, că te duci la pârnaie odată şi-odată".
Anul trecut, liberalul Alin Moldoveanu, primarul din Poiana Câmpina, a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru inducerea în eroare a anchetatorilor, după o plângere pe care chiar edilul a depus-o împotriva unui echipaj de Poliție din Tulcea.

 

Previziuni sumbre pentru perioada următoare. Rata şomajului ar putea înregistra o creştere abruptă, mai ales dacă vor fi introduse noi restricţii. Specialiştii avertizează că sute de mii de angajaţi ar putea să îşi piardă locul de muncă sau vor avea parte de tăieri de salarii.În acest context, anaşliştii economici recomandă reducerea cheltuielilor extravagante.

 

Lunile urmatoare sunt cruciale pentru peste 150 de mii de firme, dar şi pentru mulţi angajaţi.
La finalul lunii octombrie vom afla cam câte firme din cele 150 de mii care au supravieţuit doar din stimulentele guvernului, conform companiei de consultanţă Frames, vor supravieţui.

De asta va depinde şi creşterea şomajului.

Şomajul ar putea creşte în creşte în următoarele luni
- somajul acum: 5,4%
- 484.000 de români nu au loc de muncă

- şomajul în următoarele luni ar putea ajunge la peste 7%
- 764.000 de români ar putea ajunge fără loc de muncă

Care sunt sectoarele cele mai vulnerabile în lunile următoare
- HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele)
- turism
- industria de maşini
- construcţii

Cum facem să trecem perioada de criză
- în fiecare lună ar trebui să facem economii
- economisirea să se facă în moneda în care oamenii își fac cheltuielile
- fără credite în următoarea perioadă
- fără cumpărături extravagante sau concedii luxoase
- nu lăsaţi restanţe pentru lunile următoare.

Paracetamolul este un antiinflamator, folosit, de regulă, pentru a reduce febra sau pentru diferite dureri ușoare, sub nicio formă în cazul celor care caută senzații tari. Oamenii de știință însă trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că 2 tablete de paracetamol trezesc dorința de a participa la acțiuni periculoase, potrivit unui nou studiu.

 


Înaintea studiului, cercetătorii au cerut celor 189 de participanți, să evalueze gradul de risc implicat în diferite situații, cum ar fi parașutism, scufundări, sărituri cu parașuta sau schimbarea carierei după 30 de ani, scrie Daily Mail.

Toate persoanele cărora li s-a administrat paracetamol în prealabil au considerat aceste activități lipsite de pericol, spre deosebire de cele care au primit un tratament placebo, care au considerat toate activitățile foarte periculoase.
Poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală
De asemenea, aceștia au fost mai deschiși la a-și sacrifica salariul pe o zi pentru a paria la o cursă de cai decât ceilalți.

”Pentru o lungă perioadă de timp, am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, însă acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a explicat autorul studiului, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.

Oamenii de știință susțin că paracetamolul poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală.

Statele membre ale Uniunii Europene au alocat în 2018 suma de 50,7 miliarde de euro din cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport, Bulgaria şi România ocupând ultimele locuri în funcţie de cheltuielile pe cap de locuitor cu 11 euro respectiv 30 de euro, comparativ cu o medie de 113 euro pe cap de locuitor în UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat, conform agerpres.ro.

 

 

La polul opus, în şase state membre UE cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au fost mai mari de 200 de euro pe cap de locuitor în 2018: Luxemburg (500 de euro), Suedia (254 de euro), Finlanda (226 de euro ), Franţa (204 de euro), Olanda (202 de euro ) şi Danemarca (201 de euro).

În schimb, când vine vorba de ponderea cheltuielilor guvernamentale pentru recreaţie şi sport în cheltuielile totale, pe primul loc în UE este Ungaria cu 2,1% iar pe ultimele locuri sunt Bulgaria, Irlanda şi Malta unde cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport reprezintă doar 0,4% din cheltuielile totale.

În funcţie de acest indicator, România este exact la media din UE (0,8%), devansând ţări precum Belgia, Danemarca, Austria, Germania sau Italia.

Am primit la redacție imagini video în care sunt surprinse cele două persoane care, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2020, au scris pe zidurile unor clădiri din Câmpina mesaje de amenințare cu moartea și de denigrare la adresa primarului Horia Tiseanu și a omului de afaceri Mihai Anastasescu.

Din imagini se pare că ar fi vorba despre persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au fețele acoperite cu măști și glugă pe cap pentru a-și ascunde identitatea. Cine poate da detalii despre acest incident grav petrecut în municipiul Câmpina în plină campanie electorală este rugat să sune la Poliția Municipală sau Poliția Locală Câmpina, ori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

 

 

 

 

 

 

sursa: campinatv.ro

Un influent om de afaceri din Câmpina, Mihai Anastasescu, a emis un comunicat de presă prin care anunță că nu l-a susținut, nu-l susține și nu-l va vota pe Alin Moldoveanu pentru funcția de primar al Municipiului.
”Nu pot vota un condamnat penal pentru această funcție” susține Anastasescu.
Omul de afaceri Mihai Anastasescu, acționar al grupului de firme Neptun – Soceram, dar și primarul în funcție, Horia Tiseanu, au depus plângere penală la parchet pentru amenințare după ce în Câmpina au apărut mesaje compromițătoare împotriva celor doi.

”Cât privește faptele reprobabile de amenințare cu moartea îndreptate împotriva mea și a domnului primar Horia Tiseanu, vă informez că am formulat, atât eu cât și domnul Horia Tiseanu, plângeri penale care au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Voi cere în cadrul anchetei testarea poligraf a celor responsabili. Am speranța că organele statului vor cerceta cu celeritate faptele semnalate” se menționează în comunicatul de presă al omului de afaceri din Câmpina.

Cel vizat de acuzații, Alin Moldoveanu, primarul comunei Poiana Câmpina și candidat independent la Primăria Câmpina la alegerile de duminică, 27 septembrie, nu a răspuns solicitărilor observatorulph.ro pentru un punct de vedere.

FOTO Documente: Plângerea penală pentru amenințarea cu moartea depusă la Parchet

 

Tăierile ilegale de lemn și violențele împotriva pădurarilor vor fi pedepsite mai dur. Președintele Klaus Iohannis a promulgat noul Cod Silvic conform căruia furtul de arbori intră sub incidenţa penală indiferent de prejudiciu.

De asemenea, TIR-urile sau camioanele cu care sunt transportaţi arborii tăiaţi ilegal vor putea fi confiscate. Iar defrişările vor fi interzise în rezervaţiile naturale.

O alta prevedere a legii spune că avizul de transport vă deveni obligatoriu şi pentru rumeguş, biomasă, coaja arborilor şi orice rest de lemn.

Cresc și pedepsele pentru infracțiunile din domeniul silvic: cea mai mare ajunge la 7 ani de închisoare.

Şoferii vor putea face dovada încheierii RCA şi în format electronic, pe telefon. Modificările legislative au fost publicate în Monitorul Oficial şi vor intra în vigoare în trei zile de la data publicării.

Până acum șoferii erau obligați să le prezinte polițiștilor dovada fizică a încheierii poliței RCA, respectiv asigurarea în format fizic.

Cei care prezentau polița RCA în format electronic, pe telefon, riscau să fie amendați de agentul constatator dacă nu aveau la ei și asigurarea pe hârtie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

Potrivit www.asfromania.ro, la articolul 10, punctul 11, şoferii vor avea trei modalităţi disponibile de a prezenta poliţa RCA, pe suport de hârtie, pe suport electronic sau prin verificare în baza de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România – BAAR, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.

Modificările și completările aduse Normei nr. 20/2017 au fost publicate în Monitorul Oficial şi intră în vigoare în termen de trei zile de la publicare.

Alegătorul votează, la alegerile locale, numai la secţia unde este înscris în lista electorală permanentă ori la cea unde este arondată adresa la care îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz, iar cel care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de a alege în baza acestuia, transmite Agerpres.

Biroul Electoral Central a emis o hotărâre privind aplicarea unitară a prevederilor privind exercitarea dreptului la vot la alegerile locale.

Potrivit hotărârii BEC, alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă.

Alegătorul care nu şi-a preschimbat actul de identitate după modificarea limitei unităţii administrativ-teritoriale unde îşi are domiciliul sau reşedinţa votează la secţia la care este arondată strada ce figurează la menţiunea privind domiciliul sau reşedinţa înscrisă pe actul de identitate.

La scrutinul din 27 septembrie, cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării.

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Totodată, cetăţenii Uniunii Europene înscrişi în lista electorală complementară îşi pot exercita dreptul de vot pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.

Alegătorul european care nu este înscris în lista electorală complementară poate vota în baza documentului ce îi atestă identitatea emis de statul membru al Uniunii Europene al cărui cetăţean este, însoţit de documentul privind adresa în România sau în baza certificatului de înregistrare sau a cărţii de rezidenţă permanentă, fiind înscris în lista electorală suplimentară, precizează BEC.

Alegătorul european care deţine un certificat de înregistrare sau o carte de rezidenţă permanentă al căror termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestora.

Preşedintele şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi personalul tehnic auxiliar şi personalul însărcinat cu menţinerea ordinii votează la secţia unde îşi îndeplinesc atribuţiile, dacă domiciliază în unitatea administrativ-teritorială, iar în cazul municipiului Bucureşti, dacă domiciliază în sectorul pentru care se votează la secţia respectivă, fiind înscrişi în lista electorală suplimentară.

Dezvoltarea județului Prahova, modernizarea spitalelor, a infrastructurii rutiere, a unităților de învățământ special, dar și restaurarea unor importante unități de cult sunt obiective pentru care Consiliul Județean Prahova, sub conducerea președintelui Bogdan Toader, a reușit să acceseze fonduri europene de o valoare impresionantă: peste 150 de milioane de euro!


„În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Prahova, județul Prahova s-a aflat și se menține în continuare pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia la absorbția de fonduri europene. Nu există axă prioritară deschisă Consiliilor Județene care să fi rămas neaccesată de echipa administrației județene Prahova, pe care, pe această cale, o felicit!”, declară Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și candidat al Alianței pentru Prahova la un nou mandat de șef al administrației județene.
Printre cele mai importante proiecte finanțate în mare parte prin Programul Operațional Regional se regăsesc, pe domenii de activitate:
•SĂNĂTATE: extindere Unitate Primiri Urgențe Spitalul Județean de Urgență Ploiești; extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalul Județean de Urgență Ploiești; extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Ploiești; reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.
•INFRASTRUCTURĂ: modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 3 – tronsonul Prahova – DJ 102K, DJ102D, DJ100C; modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 2 – tronsonul Prahova – DJ 720- 15 km de drum județean, cât și reabilitarea a patru importante poduri, printre care pasajul CFR și podul peste râul Prahova, ambele pe raza localitații Florești.
•EDUCAȚIE: construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă – comuna Filipeștii de Târg; construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă – oraşul Breaza.
•CULTURĂ și PATRIMONIU: restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești- fonduri norvegiene; mănăstirea Zamfira – Consolidare, restaurare, conservare si punere în valoare arhitecturală și pictura murală a Bisericii mari a Mănăstirii Zamfira, executată A FRESCO de Nicolae Grigorescu; consolidare, restaurare și punere în valoare centru cultural Protoeria Ploiești Nord; restaurare, consolidare şi punere în valoare a bisericii de lemn Sfinţii Mihail si Gavril”, a schitului Jercălăi – Urlaţi; Biserica Sfânta Vineri Ploiești – Restaurare pictură, finisaje interioare și exterioare, instalații, restaurare turn clopotniță, amenajări exterioare.
„În mandatul meu, bugetul județului a fost permanent consolidat, atât prin atragerea de fonduri europene, cât și guvernamentale, dar și printr-o continuă muncă a tuturor direcțiilor din cadrul Consiliului Județean implicate în acest amplu proces”, precizează Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Pagina 1 din 465

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.