TikTok calcă pe urmele Facebook şi începe să-şi doteze reţeaua socială cu funcţii adiacente, printre care una de comerţ electronic şi alta de recrutare a angajaţilor, conform news.roByteDance, compania chineză care deţine TikTok, a început colaborarea cu mai multe branduri din Europa, pentru a testa o funcţie de comerţ electronic, prin care companiile îşi pot vinde direct produsele în TikTok.


În fapt, Douyin, versiunea TikTok pentru piaţa chineză, are de mult timp funcţii de e-commerce, care s-au dovedit deja a fi un mare succes. În primul an, acestea au generat 26 de miliarde de dolari din vânzări.

Compania-mamă, ByteDance, încearcă acum să reproducă succesul şi în restul lumii, începând cu Europa. Deşi a mai cochetat sporadic cu ideea de comerţ electronic, TikTok va implementa acum aceste funcţii la nivelul întregii platforme.

În acelaşi timp, TikTok a început testarea unui instrument prin care companiile pot recruta angajaţi, iar oamenii îşi pot găsi loc de muncă.

În această fază, instrumentul nu este integrat în platforma socială, ci ia forma unei pagini web separate, unde brandurile pot lista job-urile disponibile. De asemenea, în cadrul testului, noua funcţionalitate a fost activată doar pentru un număr limitat de companii.

Utilizatorii TikTok îşi pot posta CV-ul pe pagina noului serviciu. Însă, spre deosebire de serviciile tradiţionale de recrutare, aici accentul este pus pe prezentarea personală în format video.

Turcia ia în calcul serios să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie, a spus Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români.Acesta a spus că pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti, relatează Știri.md cu referire la Digi24.ro.Românii, care au o situaţie bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia. Ferit Turgut a adăugat că este posibil ca o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme.

 

De luna viitoare, cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roşie, verde), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.

Reprezentantul Tursab a mai spus că în Antalya sunt aşteptaţi în 2021 între 500.000 și 600.000 de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia.

Oficialii turci doresc ca în 2021 să ajungă la jumătate din fluxul de turişti din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit 15 de milioane de turişti.

Oficialul turc a mai spus că ţara sa se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate în ţară fără condiţii suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuţii privind o eventuală recunoaştere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Veolia Energie Prahova anunță executarea unor lucrări ample de intervenție controlată la rețeaua primară de termoficare, marți, 11.05.2021, în intervalul orar 8:00 - 18:30, în perimetrul cartierelor Malu Roșu și Ienăchiță Văcărescu.

În cursul zilei de marți, furnizarea cu apă caldă va fi întreruptă în intervalul orar 8:00 - 18:30 în următoarele puncte termice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 11, 17 Malu Roșu, 12, 15 Crâng, Modul Bloc 50C și PT Spital Movila în perimetrul străzilor: Aleea Cirezarilor, Dealul cu Piatra, Aleea Secelenilor, Sg. Erou Ghe. Mateescu, Deltei, Malu Roșu, Măgurii, Aleea Profesorilor, Aleea Școlii, Brânciog, Oltului, Mocanilor, Râșnovenilor, Zimbrului, Tazlău, Porumbiței, Spătar Milescu, Vitejilor, Aviatorilor, Carol Davila, Cosmonauților, Crișan, Troienelor, Șos. Vestului, Aleea Codrului, Aleea Vlăsiei.

Echipele Veolia Energie Prahova vor lucra în mod dedicat la desfășurarea acestor lucrări pentru minimizarea intervalului de întrerupere în furnizarea cu apă caldă.
Pentru detalii legate de stadiul lucrărilor și alte informații, consumatorii pot contacta Centrul de Apel non–stop al Veolia Energie Prahova, la nr. 0 800 800 255 (gratuit, în rețeaua Telekom) și 0244 408 888 (tarif normal, în orice rețea de telefonie fixă sau mobilă).
Ne cerem scuze consumatorilor din zona afectată pentru disconfortul creat și îi asigurăm că echipele noastre depun toate eforturile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestor lucrări.

Veolia Energie Prahova

• BAICOI
- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere şi a deseurilor reciclabile al acestei zile se va efectua in data de 01.05.2021;

• BREAZA
- 30.04.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 04.05.2021;

- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 06.05.2021;

• CAMPINA
- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 01.05.2021;

• COMARNIC
- 30.04.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 04.05.2021;

- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 06.05.2021;

• SECARIA
- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 01.05.2021;

• TELEGA
- 03.05.2021 – zi libera, programul de colectare a deseurilor menajere al acestei zile se va efectua in data de 01.05.2021;


In restul zilelor, se va desfasura program normal de colectare a deseurilor.

Soceram a finalizat construirea fabricii de producere BCA, din localitatea Cordun, jud. Neamt, cu o capacitate de 450.000 mc/an.

Obiectivul investitional se afla in probe tehnologice, urmand ca produsul nou realizat sa se gaseasca pe pietele din Romania, Republica Moldova cat si Ucraina. Strategia investitionala continua cu dezvoltarea unor noi si moderne capacitati intr-o alta zona a tarii. In acest sens a fost obtinuta Autorizatia de Construire, au fost contractate echipamentele si elaborate documentatiile de proiectare in vederea demararii lucrarilor de realizare a unei noi fabrici de producere BCA, cu capacitate marita de 550.000 mc/an si tehnologie SMART, in judetul Gorj.

Soceram mai detine inca o capacitate de producere blocuri ceramice cat si o fabrica de producere mortare si va ajunge la 3 capacitati de producere BCA, cu acoperire nationala cu posibilitate de export. Noile facilitati vor oferi romanilor cel mai modern si eficient BCA, realizat cu tehnologii si concepte ce vor asigura durabilitatea constructiilor.

Cu siguranță mulți utilizatori au întâmpinat un flux de reclame la un anumit produs după ce au căutat pe una dintre rețelele de socializare acel tip de produs. Astfel, utilizatorii unui anumit tip de telefon vor avea parte de o schimbare majoră cu privire la această situație.

 

Schimbare majoră pentru un telefon utilizat de mulți români.Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aplicațiile telefonului colectează și distribuie mai multe informații cu privire la locație, istoricul căutărilor dar și cele mai accesate pagini. Însă, cei care dețin un iPhone, vor avea parte de o schimbare. În iunie 2020, Apple anunța că în această primăvara, aplicațiile care rulează pe iPhone și iPad vor cere consimțământul utilizatorilor pentru a putea distribui datele persoanelor către terțe companii sau aplicații.

Această mișcare a companiei este o nouă modalitate de a vedea drepturile la viața privată. Astfel, de-a lungul timpului, colectarea de date a operat sub premisa că milioane de utilizatori sunt de acord cu a li se cunoaște locația, mișcările și obiceiurile, vânzând toate aceste date mai departe, până când oamenii au spus stop. Așadar, utilizatorii de iPhone în curând vor fi întrebați dacă vor fi de acord cu ideea de a li se distribui mai departe datele către alte aplicații.

”Tehnologia nu are nevoie de prea multe date personale adunate la un loc pe mai multe site-uri și aplicații ca să aibă succes. Publicitatea a existat de-a lungul decadelor și fără aceste lucruri. Dacă o afacere este construită să conducă în mod greșit utilizatorii și exploatarea datelor, acolo nu putem vorbi de alegeri, astfel că nu merită lauda noastră. Merită o reformă”, a explicat Tim Cook, CEO Apple, în cadrul unei conferințe cu privire la protecția datelor în data de 28 ianuarie a acestui an."
Care vor fi schimbările la nivelul regulilor
În prezent, aplicațiile colectează diferite informații despre utilizator atât timp cât acesta le folosește. Ceea ce va fi schimbat acum va consta în faptul de cum vor fi folosite acele informații de către terțele companii. Marea majoritate a aplicațiilor pe care un utilizator le descarcă, indiferent că este vorba despre dispozitive Apple sau Android, se foloseste de informațiile personale cu ajutorul unui identificator unic.

Identificatorul pentru Publicitate (IDFA) este un dispozitiv standard de identificare creat de Apple în 2012. Google la rândul lui deține o versiune pentru dispozitivele Android, numit ID de Publicitate Google (GAID). Astfel, dacă un utilizator privește imagini cu o pisică pe o aplicație, apoi pe un altul va verifica scorurile sportive, ambele aplicații se vor folosi de IDFA pentru a distribui în sectorul de marketing informația care duce direct către utilizator, în scopul de a crea un profil cât mai complet.

Apple a anunțat că actualizarea va începe să producă efecte la începutul acestei primăveri, odată cu lansarea iOS 14.5. Din acel moment, orice aplicație care colectează date despre utilizator și le distribuie mai departe cu terțele companii în scopuri publicitare sau de urmărire, va necesita acordul utilizatorului mai întâi. Fără acel acord, aplicațiile nu vor avea permisiunea de a transmite datele pe care le colectează mai departe. Aceste schimbări for fi aplicate doar dispozitivelor Apple, însă urmează ca și cei care folosesc telefoane Android să se bucure de aceeași opțiune pe viitor, arată thenextweb.com.

Medicul Odette Pană a spus ce cazuri s-au prezentat în unitatea spitalicească în această perioadă, dar a explicat și ce reprezintă de fapt o urgență medicală și ce nu.

 

Medicii recomandă în continuare să nu ne fie teamă de COVID și să ne prezentăm la doctor pentru orice problemă de sănătate.
”Au fost perioade în care nu puteam interna pacienții din lipsă de locuri. Pacienții erau în UPU până se găsea un loc”, a spus medicul Odette Pană.

Cum a arătat anul pandemic pentru un medic de urgență
”A arătat groaznic pentru că a trebuit să facem față și numărului mare de prezentări și faptului că mulți dintre colegii noștri s-au îmbolnăvit(...). A trebuit să facem față și să acoperim toată această perioadă”, a spus Odette Pană.

Ce reprezintă o urgență și ce nu
Potrivit medicului, ”oamenii trebuie să vină la spital când simt că este ceva în neregulă”. ”Acele simptome trebuie să-i deranjeze. Avem pacienți care vin cu acuze minore, de exemplu dureri de membre de multe luni de zile și acelea nu sunt urgențe și trebuie rezolvate de medicul de familie”, a mai spus medicul.

Durerea în piept, senzația de sufocare, o durere abdominală care apare brusc și este deranjantă sunt simptome care reprezintă o urgență.

”Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID, dar poate fiecare dintre pacienții care prezintă un simptom să întrebe întâi medicul de familie”, a precizat Odette Pană.

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină.”Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, duminică, la Digi24.

 

”De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 10000 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Capitala, aproape de carantină
Bucureștiul este la un pas de carantină. Prefectul Capitalei împreună cu specialiștii de la DSP și INSP discută noi măsuri suplimentare în cazul în care se va depăși rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Pragul ar putea fi atins chiar miercuri.
Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că va avea o întâlnire cu primarul Capitalei, cu edilii de sectoare, dar şi cu asociaţia municipiilor, de la care aşteaptă soluţii pentru această perioadă de criză pandemică, mai ales că mulţi români nu respectă regulile.

Prin Poștă, pentru clienții Electrica Furnizare:
 Completezi și semnezi „Formularul de selecție ofertă” primit de la noi în
plicul cu factura de energie electrică
 Introduci „Formularul de selecție ofertă” în plicul care nu necesită
timbru, primit odată cu acesta
 Depui plicul la cel mai apropiat Oficiu Poștal
 Semnezi contractul de furnizare a energiei electrice pe care îl vei primi
împreună cu următoarea factură de energie electrică
 Introduci un exemplar semnat al contractului în plicul care nu necesită
timbru, primit odată cu acesta
 Depui plicul la cel mai apropiat Oficiu Poștal Online, pentru toți clienții:
 Pe site-ul https://www.electricafurnizare.ro/contract-online/, selectezi
varianta aplicabilă ție: CLIENT NOU sau CLIENT EXISTENT
 Completezi informații despre locul și estimarea de consum
 Alegi oferta potrivită, după consultarea simulărilor
 Completezi și încarci documentele solicitate
 Primești contractul online În centrele de relații cu clienții Electrica Furnizare, pentru toți clienții:
 Vii în agențiile noastre cu actul de identitate
 Dacă ești client nou, aduci și o factură de energie + o copie a actului
legal de deținere a spațiului (sau o declarație pe proprie răspundere)
 Alegi oferta potrivită, consiliat de un reprezentant Electrica Furnizare
 Dacă ești client existent, vei fi contactat de noi pentru semnarea
contractului
 Dacă ești client nou, semnezi contractul pe loc, alături de notificarea de
schimbare a furnizorului

Prin Poștă, pentru clienții Electrica Furnizare:


 Completezi și semnezi „Formularul de selecție ofertă” primit de la noi în
plicul cu factura de energie electrică
 Introduci „Formularul de selecție ofertă” în plicul care nu necesită
timbru, primit odată cu acesta
 Depui plicul la cel mai apropiat Oficiu Poștal
 Semnezi contractul de furnizare a energiei electrice pe care îl vei primi
împreună cu următoarea factură de energie electrică
 Introduci un exemplar semnat al contractului în plicul care nu necesită
timbru, primit odată cu acesta
 Depui plicul la cel mai apropiat Oficiu Poștal

Online, pentru toți clienții:
 Pe site-ul https://www.electricafurnizare.ro/contract-online/, selectezi
varianta aplicabilă ție: CLIENT NOU sau CLIENT EXISTENT
 Completezi informații despre locul și estimarea de consum
 Alegi oferta potrivită, după consultarea simulărilor
 Completezi și încarci documentele solicitate
 Primești contractul online

În centrele de relații cu clienții Electrica Furnizare, pentru toți clienții:
 Vii în agențiile noastre cu actul de identitate
 Dacă ești client nou, aduci și o factură de energie + o copie a actului
legal de deținere a spațiului (sau o declarație pe proprie răspundere)
 Alegi oferta potrivită, consiliat de un reprezentant Electrica Furnizare
 Dacă ești client existent, vei fi contactat de noi pentru semnarea
contractului
 Dacă ești client nou, semnezi contractul pe loc, alături de notificarea de
schimbare a furnizorului

Pagina 1 din 472

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.