Consumatorii care fac economie la energie electrică în acest an comparativ cu 2021 şi se încadrează în noile plafoane vor primi înapoi, la începutul anului viitor, banii plătiţi în plus, susţine ANRE.

 

"În aceeași Ordonanță 27 (care stabilește tarifele la energia electrică pentru anul 2022), există o prevedere care spune că după ce închidem anul 2022, dacă o anumită categorie și-a redus consumul și se încadrează în altă categorie - deci nu a beneficiat de plafon pentru consumul din 2022, pentru că a avut un consum de peste 300 de kilowați oră în 2021, dar și-a redus consumul în 2022 și a coborât sub 300 de kWh - în baza consumului din 2022, va primi, în februarie 2023, banii plătiți în plus.
Vor fi restituite sumele de către furnizori. Există prevedere", a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, potrivit digi24.ro.

"Ordonanța de urgență spune foarte clar: cei care în anul 2021 au avut un consum între 100 și 300 de kilowați beneficiază de plafonul de 80 de bani. E adevărat că de la 1 septembrie ei beneficiază doar pentru primii 255 de kilowați consumați lunar în 2022, de fapt între perioada septembrie-decembrie, dar pentru primii 255 vor beneficia cei care anul trecut au fost în marja 100-300", a menționat oficialul.

Românii vor avea nu mai puţin de 13 combinații posibile de prețuri la energie electrică, în ceea ce-i priveşte pe consumatorii casnici, după ce noile măsuri se vor pune în aplicare.

Mai precis, acest lucru înseamnă că vom avea de plătit facturi la energia electrică, în funcţie de kilowaţii consumaţi, de la minim 68 de lei până spre 1.200 de lei şi chiar mai mult, arată o analiză realizată de Asociația Energia Inteligentă (AEI), potrivit jurnalul.ro.

Până acum, tariful de 0,68 lei pentru un kilowatt era valabil doar pentru cei care an un consum redus de 0-100 KWh inclusiv. De acum, familiile care au în întreţinere cel puţin trei copii înscrişi la învăţământ vor plăti tariful minim pentru un kWh, respectiv 68 de bani.
Facturile la energie electrică ale românilor vor fi calculate în funcţie de consumul lunar declarat, însă există o mică problemă: unii pot uita să citească indexul.

Potrivit premierului, facturile românilor vor fi calculate în funcţie de consumul lunar al kilowaţilor, fără raportare la consumul de anul trecut.

"Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic", a declarat şeful Guvernului.

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe data de 16 octombrie.
Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a SAB, pot fi admirate premiere, modele exclusiviste şi o parte dintre noutăţile sezonului 2022 - 2023 aparţinând brandurilor: BMW, Citroen, Dodge, Ford, GMC, Hyundai, Honda, Ineos Grenadier, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Mini, Opel, Piaggio, Ram, Ssang Yong, Suzuki, Tesla şi Toyota.
De asemenea, la standuri va fi prezentă compania SUV Cars, importatorul mărcilor DFSK, SERES, BAIC, FAW şi JAC.

Evenimentul are loc în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo, precum şi în zona exterioară adiacentă, pe o suprafaţă totală de peste 25.000 metri pătraţi.

Deschiderea oficială a SAB & Accesorii va fi marcată de o conferinţă de presă la care sunt aşteptaţi: Benone Marian Matei - Inspector General al Poliţiei Române, Stelian Bujduveanu - viceprimarul Capitalei, Alina Niţă - director general al Registrului Auto Român, Adrian Criţ - director general al STB, şi Cristian Pistol - director general CNAIR.

Joi, 06 Octombrie 2022 05:20

Trafic oprit pe DN1. Un TIR a luat foc

Traficul este oprit, joi dimineață, pe DN 1 Sibiu – Brașov, între localitățile Avrig și Porumbacu de Jos, județul Sibiu, după ce un TIR a luat foc.Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este oprit pe DN 1 Sibiu – Brașov, între localitățile Avrig și Porumbacu de Jos, județul Sibiu, în urma incendiului produs la nivelul unui autocamion.

 

Focul a fost lichidat, fără victime, însă autovehiculul se află imobilizat pe suprafața de rulare.

Se estimează reluarea circulației în 15 minute.

Joi, 06 Octombrie 2022 05:19

E vital să reciclezi

Noi spunem mereu că #EvitalSăReciclezi și avem multe motive pentru care o facem. De exemplu, doar o singură sticlă de plastic reciclată poate economisi suficientă energie pentru funcționarea unui bec de 60 de W timp de 6 ore.

Reciclează și tu și salvează energie!

https://www.facebook.com/VitaliaServiciiPentruMediu/

În perioada 03 – 07 octombrie 2022, A.D.I Deşeuri Prahova, Asociaţia ECOTIC, GNM Comisariat Judeţean Prahova, APM Prahova şi ROSAL GRUP S.A, îndeamnă locuitorii Municipiului Ploieşti să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).

Cetăţenii sunt încurajaţi să predea deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice în mod responsabil în cadrul campaniei „Oraşe curate" urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 5 kg să primească un premiu instant .

Premiile oferite sunt:
- minim 5 kg DEEE-uri - 1 bec LED;
- minim 16 kg DEEE-uri - 2 becuri LED;
- minim 26 kg – 2 becuri LED + tichet tombolă.

Premii tombolă: - aspirator;
- maşină de tocat carne;
- fier de călcat.

DEEE-urile conţin substanţe periculoase pentru mediu şi sănătate (gaze cu efect de seră sau metale grele dăunătoare sănătăţii); acestea au un grad mare de reciclare reutilizare (între 85-90%).

Depozitate necorespunzător după casare, DEEE-urile se transformă în timp în deşeuri periculoase ce afectează sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător şi blochează resurse importante de materie primă necesară realizării unor noi produse.

Scopul acestei campanii este de a contribui la conştientizarea cetăţenilor în privinţa comportamentului corect faţă de acest tip de deşeu , respectiv DEEE – (deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice).

Un spectacol umanitar va fi organizat în primăvara anului viitor pentru strângerea de fonduri în vederea modernizării şi extinderii Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalul de Pediatrie din municipiul Ploieşti, anunţul fiind făcut, luni, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul unităţii spitaliceşti.


Potrivit managerului unităţii sanitare, Anca Miu, Spitalul de Pediatrie Ploieşti este singurul din regiune care asigură asistenţă medicală pediatrică de urgenţă.
"Avem un număr de 40.000 de prezentări la Compartimentul de primiri Urgenţe pe an. În spital se tratează 6.000 de copii cu internare continuă şi tot acelaşi număr cu spitalizare de zi. Cea mai mare problemă a spitalului nostru, în afara lipsei unei clădiri mai generoase, este Compartimentul de Primiri Urgenţe. Acesta este subdimensionat, a fost înfiinţat în 2007, atunci erau cam 20.000 de prezentări pe an. Avem mare nevoie de o sală de aşteptare mai generoasă, în care copiii să fie primiţi mai uman, pentru că sala pe care o avem acum nu oferă confort decât pentru doi copii cu părinţii lor şi, de obicei pe seară, avem cam 70 de copii cu părinţii lor. Cam atât se prezintă seara la noi", a explicat Anca Miu.

 

În proiectul privind strângerea de fonduri pentru modernizarea şi extinderea CPU sunt implicate MRS Residence şi Fundaţia Metropolis, prin preşedintele său, Codin Maticiuc.

Directorul executiv al Maristar, Dan Aldea, a precizat că suma strânsă în urma evenimentului va fi donată în totalitate către această cauză.

La rândul său, Codin Maticiuc a anunţat că Fundaţia Metropolis "va dubla" suma respectivă.

Vineri, 30 Septembrie 2022 07:31

Fii mai bun și reciclează!

Una dintre regulile de bază atunci când reciclezi sticlele de plastic este să le scoți întotdeauna dopul și să le turtești.

 

Nu uita!

S.C. Ecogen Power S.R.L. Campina, parte a grupului Neptun-Soceram, a cumparat terenul pe care este situat stadionul municipal Campina, stadion ce a apartinut in trecut Rafinariei “Steaua Romana”.

 

Prin aceasta achizitie rafinaria si a rascumparat terenul si s a reintregit. Dorim sa aducem la cunostinta locuitorilor ca in urma acestei tranzactii stadionul nu se va muta de pe locatia actuala si va ramane spatiu dedicat sportului campinean putand fi folosit de catre asociatiile si cluburile din municipiu.

Criza de la BlueAir a perturbat serios traficul aerian din România, dar acum se pregătește un adevărat cutremur: sistarea activității TAROM.

Conform jurnaliștilor de la Profit, Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB), controlată majoritar de către Ministerul Transporturilor, va lua în discuție sistarea activității TAROM până în momentul în care va fi atins un plafon de 50 de milioane de lei.De asemenea, CNAB va solicita în instanță recuperarea prejudiciului de la TAROM și s-ar putea ajunge la solicitarea insolvenței operatorului aerian.

Luni, 26 Septembrie 2022 05:14

Procesul reduce, reuse, recycle

Este important să respectăm procesul reduce, reuse, recycle  și să-l aplicăm ori ce câte ori este nevoie.

 

Dacă ai mobilă de lemn pe care dorești să o schimbi, nu o arunca pur și simplu. Încearcă întâi să o vinzi sau donezi, iar dacă nimeni nu este interesat du-o la un punct de colectare care acceptă lemn vechi. 

#BeTheChange


https://www.facebook.com/VitaliaServiciiPentruMediu/

Pagina 1 din 536

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.