Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii unui centru medical din România, după peste 50.000 de teste efectuate.
Reprezentanţii centrului medical OK Medical au anunţat, printr-o postare pe Facebook, că noua variantă Delta a SARS CoV-2 este detectată numai după apariţia simptomelor şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare.

 

Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19.

"Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări:
Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore", se arată într-un comunicat emis de OK Medical.
În ultimele 24 de ore un om a murit la fiecare 4 minute. În total, de ieri până azi, s-au înregistrat 382 de decese. Situația din spitale este alarmantă.

1.676 de oameni sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, 35 din ei sunt minori.

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru nerespectarea regulilor comunităţii, potrivit unui raport lansat miercuri, se arată într-un comunicat remis News.ro.TikTok a lansat miercuri Raportul de Aplicare a Regulilor Comunităţii (Community Guidelines Enforcement Report) pentru trimestrul 2 (aprilie - iunie) din 2021, care detaliază volumul şi natura conţinutului neadecvat, precum şi conturile eliminate de pe TikTok pentru a proteja siguranţa comunităţii şi integritatea platformei. TikTok anunţă şi noi măsuri pentru a proteja oamenii de un comportament abuziv.


Între cele mai importante măsuri prezentate în Raportul de Aplicare a Regulilor Comunităţii din trimestrul al doilea se află eliminarea a 81.518.334 de videoclipuri la nivel global, în intervalul aprilie - iunie 2021, pentru nerespectarea Regulilor Comunităţii şi a Termenilor Serviciului, ceea ce reprezintă mai puţin de 1% din totalul videoclipurilor încărcate pe TikTok.

Dintre aceste clipuri, TikTok a identificat şi a eliminat 93% în primele 24 de ore din momentul postării şi 94,1% înainte de a fi raportate de un utilizator. În plus, 87,5% din conţinutul eliminat avea zero vizualizări.

TikTok continuă să facă progrese în identificarea proactivă a comportamentelor care incită la ură, agresiune şi hărţuire. De exemplu, 73,3% din videoclipurile care sugerau comportamente de hărţuire şi agresiune au fost eliminate înainte de orice rapoartare, comparativ cu 66,2% în primul trimestru al acestui an, în timp ce 72,9% dintre videoclipurile care arătau un comportament negativ au fost eliminate înainte de orice raportare, comparativ cu 67,3% în ianuarie - martie.

Includerea unor instrumente anti-abuz în produs

⦁ TikTok creşte numărul de instrumente puse deja la dispoziţia comunităţii prin introducerea unor setări care permit posibilitatea de a opri apariţia comentariilor sau întrebărilor în timpul streamurilor live. Acum, gazda sau ajutorul ei de încredere pot dezactiva temporar un user care postează comentarii negative timp de câteva secunde sau minute, sau pe durata LIVE-ului. Dacă un cont este pus pe mute pentru o perioadă mai lungă de timp, întregul istoric al comentariilor persoanei respective va fi, de asemenea, eliminat.

⦁ Mai mult, TikTok încurajează oamenii să îşi personalizeze experienţa cu o gamă de mecanisme şi resurse care includ metode eficiente de filtrare a comentariilor, şterge sau raportare a mai multor comentarii în acelaşi timp, precum şi blocarea mai multor conturi în acelaşi timp, potrivit News.ro.

⦁ Noile opţiuni se bazează pe instrumente introduse anterior pentru a promova politeţea şi bunătatea. De exemplu, aproape 4 din 10 persoane au ales să îşi retragă şi să editeze comentariul de la introducerea filtrelor şi recomandărilor din comentarii, iar majoritatea comentariilor editate nu încalcă politicile TikTok.

Combaterea dezinformării despre COVID-19

TikTok lucrează cu experţi în sănătate publică pentru a ajuta comunitatea să rămână în siguranţă şi informată cu privire la COVID-19 şi vaccinuri.

⦁ În al doilea trimestru al anului 2021, centrul de informaţii COVID-19 a fost vizualizat de 921 de milioane de ori la nivel global, iar bannere care direcţionau oamenii către hub au fost adăugate la 1,8 milioane de videoclipuri şi vizualizate de 11 miliarde de ori.

⦁ Anunţurile de interes public legate de COVID-19 şi hashtagurile legate de vaccinare care direcţionează utilizatorii către OMS şi resursele locale de sănătate publică au fost vizualizate de 18 miliarde de ori.

⦁ TikTok a colaborat cu NowThis pentru a lansa o serie LIVE în cinci părţi numită VIRAL, pentru a educa oamenii despre ştiinţa din spatele vaccinurilor COVID-19, pentru a ajuta la uniformizarea accesului la informaţii, a reduce gradul de neîncredere cu privire la vaccin şi pentru a informa comunitatea.

⦁ Platforma a marcat Săptămâna Mondială a Imunizării cu un livestream educaţional în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o campanie de hashtag care a încurajat oamenii să devină creativi în modul în care împărtăşesc motivele pentru care sunt vaccinaţi.

În perioada aprilie - iunie 2021, au fost eliminate 27.518 videoclipuri pentru dezinformare legat de COVID-19. Dintre aceste videoclipuri, 83% au fost eliminate înainte de a fi raportate, 87,6% au fost eliminate în termen de 24 de ore de la încărcarea pe TikTok şi 69,7% au avut zero vizionări.

Dobânzile pe piaţa interbancară cresc din nou: ROBOR la 3 luni ajunge joi la 2,15%, faţă de 2,13% miercuri. În ultimele două săptămâni indicele s-a majorat cu 20%, anunță Mediafax.

 

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat joi la 2,15%, în creştere faţă de nivelul de 2,13% înregistrat miercuri, potrivit ZF.
De la începutul săptămânii, când indicele a fost cotat la 2,11%, ROBOR-ul a marcat o creştere de 1,8%. În perioada 1-14 octombrie, indicele s-a majorat cu 20,1%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BNR.

Tot astăzi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a majorat la 2,27%, de la 2,25% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,34%, de la 2,31% miercuri.

BNR a decis săptămâna trecută să majoreze dobânda-cheie la 1,5%, de la minimul istoric de 1,25%. Totodată, BNR a majorat şi rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 6 octombrie 2021.

Facebook va schimba regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale şi va considera că activiştii şi jurnaliştii sunt persoane publice ”involuntare”, mărind protecţiile faţă de hărţuirea şi bullingul orientate spre aceste grupuri, a afirmat directorul companiei pentru siguranţă globală, într-un interviu acordat în această săptămână, transmite Reuters.Compania de media socială, care permite comentarii mai critice la adresa persoanelor publice comparativ cu cele la adresa persoanelor private, îşi schimbă abordarea în privinţa hărţuirii jurnaliştilor şi a ”apărătorilor drepturilor omului”, despre care afirmă că sunt în atenţia publică din cauza activităţii lor şi nu a faptului că sunt persoane publice.


Facebook este urmărită atent de parlamentari şi autorităţi de reglementare la nivel mondial în privinţa practicilor de moderare a conţinutului şi a faptelor dăunătoare legate de platformele sale. Documentele puse la dispoziţie de o informatoare, fostă angajată a Facebook, au stat la baza unei audieri a acesteia în Senatul SUA, săptămâna trecută.

Modul în care Facebook, care are circa 2,8 miliarde de utilizatori activi lunari, tratează persoanele publice şi conţinutul publicat de acestea a fost supus unor dezbateri intense. În ultimele săptămâni, sistemul de verificare încrucişată, care, potrivit Wall Street Journal, are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuţi de la regulile Facebook, a fost în centrul atenţiei.

Facebook face diferenţa între persoanele publice şi persoanele private în protecţiile aplicate discuţiilor online: de exemplu, utilizatorii pot cere moartea unei celebrităţi în discuţiile de pe platformă, atâta timp cât nu dau tag sau nu îi menţionează direct numele. Utilizatorii nu pot cere moartea unei persoane private sau a unui jurnalist, potrivit politicilor Facebook.

Compania a refuzat să ofere o listă cu alte persoane publice involuntare, dar a arătat că acestea sunt evaluate de la caz la caz.

Facebook a afirmat în acest an că va elimina conţinutul care celebrează, apreciază sau îşi bat joc de moartea lui George Floyd, acesta fiind considerat persoană publică involuntară.

Directorul pentru siguranţă al companiei, Antigone Davis, a spus că Facebook extinde şi tipurile de atacuri care nu vor fi permise împotriva persoanelor publice de pe platformele sale, în cadrul unui efort de a reduce atacurile disproporţionate împotriva femeilor, persoanelor de culoare şi comunităţii LGBTQ.

Facebook nu va mai permite conţinutul sexualizat grav şi nedorit, cum ar fi imaginile modificate în photoshop sau desenate, sexualizate într-un mod peiorativ, sau atacurile negative directe legate de aspectul unei persoane, de exemplu, din comentariile din profilul unei persoane publice.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe în România, în luna decembrie. Declarația îi aparține coordonatorului Campaniei Naționale de Vaccinare, Veleriu Gheorhiță. 

Potrivit acestuia, vaccinul de la Pfizer pentru această grupă de vârstă este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, iar primele tranșe ar urma să ajungă în țara noastră în decembrie.  Pentru anul 2022, România a contractat aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii. 

Dr. Mihai Craiu: ”Nu mai avem unde să punem copiii cu COVID! E plin! Am ajuns să ne gândim pe cine internăm primul!”

Medicul pediatru, Mihai Craiu, susține că, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, nu mai sunt locuri pentru copiii infectați cu SARS CoV-2. ”Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul!”

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului - n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, povestește medicul pediatru Mihai Craiu.

Polițiștii Secției 2 Ploiești au fost sesizați, joi după-amiază, în jurul orei 14.30, de mama unei adolescente din municipiu, că fata a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

Roberta Ioana Bucălău are 16 ani, aproximativ 1,65- 1,67  m înălțime, 75 kg, ochi verzi, păr blond, de lungime medie, ten măsliniu. Nu se cunosc elementele vestimentare pe care le purta la momentul plecării. Persoanele care dețin informații ce pot conduce la găsirea persoanei sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție. Foto: IJP Prahova

Prețul gazului pe bursa română de mărfuri a ajuns de două ori mai mare decât cel actual și asta la cele mai bune oferte disponibile pe piață în acest moment și, de asemenea, de șase ori mai mare decât cel din contractele concurențiale semnate în a doua jumătate a anului trecut.

Oferta pentru un consum de 1.000 kWh pe lună, la gaze naturale:  Valoarea unei facturi cu livrare la 1 octombrie ar ajunge la un preț maxim de 477,94 lei, iar valoarea unei facturi livrare la 1 noiembrie ar ajunge la un preț maxim de 823,04 lei. Astfel, românii ar plăti cu 345,1 lei mai mult (+ 72%).

Oferta pentru un consum de 100 kWh pe lună, la energie electrică: Valoarea unei facturi cu livrare la 1 octombrie ar ajunge la un preț maxim de 175,52 lei, iar valoarea unei facturi livrare la 1 noiembrie ar ajunge la un preț maxim de 199,32 lei. Diferența pentru cei care își vor reînnoi contractele va fi, la energie electrică, de 23,8 lei (+ 13,5%). Autoritățile nu au luat până acum nicio măsură concretă în privința limitării creșterii prețurilor la energie. În urma ultimei ședințe de guvern, premierul interimar Florin Cîțu a spus că vrea plafonarea prețurilor după ce va reveni la guvernare cu drepturi depline. În doar șapte ore, prețul gazelor pe bursă a crescut cu 27%. Specialiștii spun că plafonarea la producător nu este o soluție pentru că, de fapt, ar încuraja exportul producătorilor români, iar astfel s-ar crea o problemă de securitate energetică.

Discutăm astăzi despre cancerul de prostată. Este foarte important ca bărbaţii să ştie că această patologie poate fi prevenită cu un simplu test recomandat după vârsta de 40 de ani. Ce implică şi despre ce este vorba ne explică urologul Cristian Surcel.

"De cele mai multe ori se confundă simptomele, pentru că toate patologiile aparatului urinar inferior se manifestă la fel din punct de vedere clinic, indiferent că suferim de cancer de prostată, tumoră vezicală sau adenom de prostată.  Toți pacienții prezintă aceeași simptomatologie și e ușor să dea vina pe altă patologie mai ușoară ca să o neglijeze pe cea gravă", a spus medicul Cristian Surcel, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

"Ori de câte ori apare urinarea deasă sau trezirea noaptea pentru urinare fără jet, atunci pacientul ar trebui să meargă de urgență la medic. Aceste simptome apar destul de insidios, de aceea pacientul trebuie să fie vigilent și să înțeleagă că oricare dintre simptome poate să ascundă o patologie gravă", a mai precizat medicul. "Sunt foarte multe studii internaționale care spun că există anumite moduri prin care poți să schimbi stilul de viață, însă toate acestea sunt studii care nu sunt dovedite științific şi care să demonstreze că ar avea un impact asupra cancerului de prostată. Majoritatea bărbaților dezvoltă leziuni microscopice de cancer de prostată de la o vârstă foarte timpurie și aș recomanda în această patologie explozivă, un consult urologic. În toată patologia oncologică, am observat că dacă renunți la ceva, există riscul să dezvolți alt tip de cancer. Așa se întâmplă la cancerul de colon cu cel gastric sau cancerul de prostată, cu cel de vezică urinară.

Xiaomi a anunțat oficial noile sale smartphone-uri high-end pentru cea de-a doua jumătate a anului 2021: seria 11T. Noua serie include trei modele: Xiaomi 11T, 11T Pro și 11T Lite. Xiaomi introduce în premieră o serie de specificații video “Cinemagice” pentru Xiaomi 11T Pro și Xiaomi 11T.

În același timp, modelul ultra-slim și ușor, Xiaomi 11 Lite 5G NE, li se potrivește utilizatorilor care sunt în căutarea unui telefon subțire care include funcții de creativitate. Xiaomi 11T Pro este primul smartphone al companiei cu tehnologia dezvoltată intern, Xiaomi HyperCharge de 120W, introdus la nivel global. Această tehnologie va asigura o încărcare de 100% în doar 17 minute. 

Dotat cu procesor Qualcomm Snapdragon 888, Xiaomi 11T Pro asigură puterea necesară pentru a propulsa o multitudine de specificaţii AI. Telefonul dispune de difuzoare stereo tunate de Harman Kardon iar pe partea foto are un setup triplu în spate (108 mpx wide + 8 mpx ultra-wide + 5 mpx telephoto macro).

Primim bliț LED dual-tone, HDR și filmare până la 8K@30fps sau 1080p@960fps slow-motion. Xiaomi 11T Pro dispune de o cameră frontală de 16 mpx și are conectivitate Wi-Fi 6, NFC, port USB-C cu funcționalitate OTG și emițător infraroșu. Aici scanner-ul de amprente este plasat lateral, iar vedeta este bateria de 5000 mAh care se va încărca ultra rapid la 120W. Potrivit producătorului, poate ajunge de la 0 la 72% în doar 10 minute.  Xiaomi 11T oferă o cameră triplă de înaltă rezoluție, precum și o suită de îmbunătățiri AI care să le dea un boost de creativitate și productivitate utilizatorilor.  

Potrivit avertizării meteo emise de meteorologi, urmează un weekend cu vreme foarte rece, cu precipitații în mai multe regiuni ale țării și chiar cu ninsori în zonele montane.

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1.500 metri) și intensificări temporare ale vântului. Informarea este valabilă începând de vineri, la ora 10.00, până luni, la aceeași oră.

În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumãtatea sudicã a ţãrii pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) şi în noaptea de vineri spre sâmbãtã (8/9 octombrie), iar sâmbãtã şi duminicã (9 şi 10 octombrie) mai ales în vest şi sud-vest. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zãpadã.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30...35 l/mp. Temporar vântul va prezenta intensificãri în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

Pagina 1 din 494

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.