Autostrada demolată Orăștie – Sibiu se redeschide. Circulația reluată la ora 14

Publicat in Ştiri Naţionale 10 Octombrie 2016 234 ori
Google+ WhatsApp
Autostrada demolată Orăștie – Sibiu se redeschide. Circulația reluată la ora 14
Autostrada demolată Orăștie – Sibiu se redeschide. Circulația reluată la ora 14

Autostrada Orăștie – Sibiu se redeschide circulației. După aproape 400 de zile de la demolarea celor 200 de metri de autostradă, oficialii Companiei Național de Drumuri Naționale și Autostrazi (CNADNR) au inspectat șantierul autostrăzii Orăștie – Sibiu. În urma verificărilor, specialiștii au decis ca tronsonul din drumul de mare viteză să fie redeschis circulației, astăzi, începând cu ora 14.

 

 

Tronsonul închis al autostrăzii Sibiu – Orăștie, între nodurile Săliște și Cunța, a fost inspectat de directorul CNADNR, Cătălin Homor , alături de peste 20 de specialiști și polițiști. După analizarea lucrăârilor executate, Homor a precizat că acum se poate vorbi la trecut despre groapa de la Cunța.
„Am finalizat lucrările la Orăştie – Sibiu în regie proprie. A fost un proiect care ne-a pus la încercare, dar care a demarat o nouă abordare a proiectelor pe care le avem în perspectivă. (…). Acum pot vorbi la trecut de „groapa” de la Cunţa, un proiect de care, la început, am fost şocat, indignat şi, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate: am finalizat un proiect despre care s-a crezut că este sortit eşecului”, a explicat Cătălin Homor.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat, într-un comunicat, că lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu se redeschide după ce comisia de inspecţie tehnică a inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 – km 60+600.

„Au fost verificate testele efectuate de către CESTRIN cu echipamente specializate privind capacitatea portantă, rugozitatea şi planeitatea sectorului de autostradă Cunţa – Sălişte. La fazele determinante pe timpul execuţiei lucrărilor de remedire a participat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, având în vedere problemele identificate în execuţia acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, compania a decis expertizarea întregului lot III, Orăştie – Sibiu. În prezent procedura de achiziţie a expertizei este în desfăşurare, traficul va fi reluat, fără restricţii, cu respectarea Codului Rutier”, potrivit unui comunicat al CNADNR.
Inaugurat în noiembrie 2014, lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăștie a fost închis circulației în septembrie 2015, între Săliște și Cunța, din cauza unor crăpături în asfalt. Atunci, reprezentanții CNADNR au explicat că probleme au apărut din cauza execuției defectuoase a lucrărilor.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.