Zeci de prahoveni au ajuns la urgențe mușcați de CĂPUȘE

Publicat in Eveniment 16 Mai 2015 904 ori
Google+ WhatsApp
Zeci de prahoveni au ajuns la urgențe mușcați de CĂPUȘE
Zeci de prahoveni au ajuns la urgențe mușcați de CĂPUȘE

Căpuşele fac victime în această perioadă. Cel puţin o persoană se prezintă zilnic la Spitalul Judeţean Ploieşti, secţia Boli Infecţioase după ce a fost muşcat de mica insectă parazit.

În luna aprilie, 24 de adulţi şi 9 copii din Prahova au fost victime ale căpuşelor şi s-au prezentat la Spitalul Judeţean Ploieşti, secţia Boli Infecţioase.

„Nu este vorba despre o creştere alarmantă a cazurilor faţă de media lunară din ultimii 3-4 ani. Pacienţii trebuie să se prezinte la medic însă în astfel de cazuri”, a declarat pentru observatorulph.ro Alexandru Băloi, directorul Spitalului Judeţean Ploieşti.

Medicii atrag atenţia însă că muşcătura de căpuşă poate fi extrem de periculoasă pentru că se poate produce boala Lyme, cunoscută sub numele de boala cu 1000 de feţe. În astfel de cazuri simptomele sunt variate. Bacteria transmisă de căpuşe intră în sânge şi poate afecta articulaţiile, muşchii, inima şi chiar sistemul nervos, în unele cazuri existând riscul să se ajungă la paralizie, dacă boala nu este tratată la timp. Prin urmare, medicii atrag atenţia ca persoanele care merg la pădure sau în locuri cu vegetaţie bogată să fie îmbrăcate corespunzător.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.