Cum trimiţi un SMS dacă ai rămas fără telefon

Publicat in Cunoastere 27 Iunie 2016 1096 ori
Google+ WhatsApp
Cum trimiţi un SMS dacă ai rămas fără telefon
Cum trimiţi un SMS dacă ai rămas fără telefon

Se poate întâmpla oricând ca bateria telefonului să se descarce, poţi scăpa telefonul mobil în apă sau poţi oricând, prin mijloace care nu ţin de tine, să rămâi fără smartphone, dar să fii nevoit să transmiţi urgent un sms sau să iei legătura cu cineva.


Probabil, la un moment dat, ai avut ghinionul de a rămâne câteva zile fără telefon. Dacă nu ţi s-a întâmplat, îţi povestesc experienţa prin care am trecut în ultima perioadă. 4 zile fără telefonul mobil îţi produc o stare de panică, ca şi când ai pierde controlul asupra lucrurilor. Aşadar, ce te faci când ţi se strică smartphone-ul, îl duci în service pentru reparaţii şi nu ai un alt smartphone de back-up.

Unii ar spune că nu mai ai nevoie de smartphone şi de serviciile operatorilor de telefonie mobilă pentru că există Facebook Messenger, WhatsApp şi alte aplicaţii de mesagerie, dar dacă nu deţii un smartphone conectat la internet, toate aceste aplicaţii sunt inutile.
Ca să fie mai clar, luăm un caz real, dar în acelaşi timp fericit. Rămâi singur acasă, ai acces la internet, dar persoana căreia ai să-i transmiţi un mesaj nu poate fi contactată decât pe telefonul mobil personal, ce faci?

Ei bine, nu îi scrii nici pe Facebook Messenger, nici pe WhatsApp, pentru că aceasta nu este conectată la internet (deşi are abonament cu date). Dar, poţi să îi trimiţi un sms prin care să îi ceri să se conecteze rapid la internet să puteţi vorbi.
Portalul mesajgratuit.ro oferă o limită de 10 mesaje/zi către un număr de telefon. Tot ce trebuie să faci este să introduci numărul de telefonul căruia doreşti să îi trimiţi sms şi mesajul text, după care să dai trimitere.
Este de menţionat că programul îţi permite să trimiţi un mesaj în limita a 140 de caractere, dar unii dintre noi avem deja experienţă cu transmiterea mesajelor scurte şi la obiect pentru că folosim Twitter. În plus, serviciul poate fi folosit şi pentru a trimite mesaje pe WhatsApp, dar pentru această soluţie este necesară o conexiune la internet.

Mesajele se trimit instant şi sunt de real ajutor nu doar pentru persoanele care rămân fără telefon mobil, ci şi pentru cele care deţin cartele PrePay şi au uitat să le reîncarce, dar au urgent de rezolvat mici probleme.

Mark Zuckerberg şi echipa Facebook Messenger au introdus recent suportul pentru SMS în aplicaţia de mesagerie. Dezavantajul este că nu poţi vedea aceste sms-uri decât dacă eşti conectat la Messenger de pe telefonul mobil. Poate că gigantul social media ar trebui să regândească această funcţie şi să o extindă şi pe desktop pentru ca utilizatorii rămaşi fără smartphone să fie „salvaţi”.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.