Garbine Muguruza a câştigat turneul de la Roland Garros!

Publicat in Sport 04 Iunie 2016 1381 ori
Google+ WhatsApp
Garbine Muguruza a câştigat turneul de la Roland Garros!
Garbine Muguruza a câştigat turneul de la Roland Garros!

Garbine Muguruza, favorita numărul patru, a învins-o, azi, scor 7-5, 6-4, pe liderul mondial, Serena Williams, în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, acesta fiind primul trofeu de Mare Şlem din cariera jucătoarei de 22 de ani din Spania.

Garbine Muguruza a început mai bine meciul şi a câştigat împotriva serviciului în game-ul cinci, însă liderul mondial, Serena Williams, nu a cedat şi a revenit la 4-4, iar setul s-a decis în prelungiri. Sportiva din Spania a făcut break-ul la 5-5 şi a închis setul în favoarea sa, scor 7-5, după ce a salvat două şanse de rebreak ale adversarei.

Manşa secundă a debutat, tot cu jucătoarea din Spania, a patra favorită pe lista capilor de serie. Muguruza a câştigat pe serviciul Serenei, dar americanca s-a redresează rapid, a făcut break-ul şi a egalat la 1-1. Out-sidera a rupt din nou echilibrul, scăpând de un game greu pe propriul serviciu şi ajunge la 4-2 în setul al doilea, iar la 5-3, Serena Williams a salvat patru mingi de meci pe propriul serviciu, însă nu a mai avut ce face în game-ul 10, câştigat de Muguruza, care a închis şi meciul în favoarea sa.

Serena Williams a reuşit 7 aşi, faţă de 4 ai adversarei, care a comis şi mai multe duble greşeli, 9 la număr. Liderul mondial a avut 23 de lovituri câştigătoare, în timp ce Muguruza, doar 18 şi 25 de greşeli neforţate. Sportiva din Spania a stat însă mai bine la procentajul primului serviciu, 58 la sută faţă de 49 la sută Serena Williams.

S-a terminat 7-5, 6-4 pentru Garbine Muguruza, care a câştigat primul trofeu de Mare Şlem din carieră, după ce anul trecut a ratat această şansă, fiind învinsă în finala de la Wimbledon, chiar de Serena Williams, care nu a reuşit să egaleze recordul deţinut de Steffi Graff, de 22 de titluri de Mare Şlem.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.