Max Verstappen, în istoria Formulei 1. A devenit cel mai tânăr pilot care a câştigat o cursă!

Publicat in Sport 15 Mai 2016 1193 ori
Google+ WhatsApp
Max Verstappen, în istoria Formulei 1. A devenit cel mai tânăr pilot care a câştigat o cursă!
Max Verstappen, în istoria Formulei 1. A devenit cel mai tânăr pilot care a câştigat o cursă!

La prima sa cursă pentru Red Bull, Max Verstappen a produs marea surpriză şi a câştigat Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona. În vârstă de doar 18 ani şi 228 de zile, olandezul a devenit cel mai tânăr pilot care se impune într-o cursă, în întreaga istorie a Formulei 1.

"Nu-mi vine să cred. Să câştig la chiar prima mea cursă pentru Red Bull este incredibil", a declarat Verstappen

Fiul fostului pilot Jos Verstappen completează astfel un "careu" de recorduri. Verstappen jr. a fost cel mai tânăr lider al unei curse, cel mai tânăr pilot care a terminat în puncte şi cel mai tânăr pilot care a urcat pe podium. De asemenea, este primul olandez care câştigă un Grand prix în F1.

"Fiul meu are doar 18 ani, iar felul în care a condus a fost incredibil. Nu-mi vine să cred", a spus Jos Verstappen, care, în 1994, a fost de două ori pe podium în Formula 1, de fiecare dată pe locul 3.

Totodată, prin succesul de la Barcelona, Max Verstappen a adus prima victorie din 2014 pentru Red Bull.

"Felicitări lui Max. Aceasta este ziua lui. E o performanţă extraordinară", a comentat Sebastian Vettel, care a terminat MP al Spaniei pe locul 3, în urma colegului său de Ferrari, Kimi Raikkonen.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.