Victoria disperării după două luni de secetă, la Ploiești

Publicat in Sport 10 Mai 2015 1395 ori
Google+ WhatsApp
Victoria disperării după două luni de secetă, la Ploiești
Victoria disperării după două luni de secetă, la Ploiești

Petrolul Ploiești – U Cluj 1-0 (0-0)

După aproape 60 de zile în care galben-albaștrii uitaseră gustul victoriei, victoria de sâmbătă seară, de pe “Ilie Oană”, a reușit să-i mai împace pe fanii atât de supărați, golul lui IPSA (54) - în urma greșelii de Gâgă a portarului Veselovsky - făcând puțină lumină în lupta pentru menținerea echipei pe podiumul competiției.

A fost un meci disputat, tacticizat, destul de crâncen, în care elevii lui Falub au făcut totul să nu piardă. Au avut și ceva posesie, mai ales în prima repriză, au avut și două mari ocazii de gol, ambele anulate de intervențiile perfecte ale lui Pecanha, dar au sfârșit pierzători, diferența fiind făcută în prima decadă a mitanului secund.

“Lupii” au avut și sarcina ingrată de a demola “filozofiile” unor așa ziși suporteri, teoriile potrivit cărora Petrolul va ceda victoria ardelenilor fiind, iată, fantasmagorii!

Să fie clar, elevii lui Sinescu nu au evoluat strălucit - poate că nici nu au valoarea necesară să o mai facă! – dar au făcut-o cu devotament și pasiune, dăruindu-le puținilor spectatori prezenți izbânda cea fără de compromisuri. Și asta a însemnat ceva, exigentul public prezent apreciindu-le efortul și aplaudându-i la final!

Strategia ordonată de Sinescu, pe final de joc, a ieșit cu bine, chiar dacă asta a însemnat o retragere deliberată în propria jumătate de teren. Și nu s-a mai greșit ca în meciul cu giurgiuvenii, mai ghinionistul antrenor al “Șepcilor Roșii”, Adi Falub, fiind departe de prestația lui Șumudică, la conferința de presă. Poate că, în aceste ultime trei etape, se vor cerne și valorile reale ale eșalonului iar Petrolul va rămâne să se bucure pentru “medaliile de bronz”, un loc de clasament pentru care nu se cântă imnul dar, cu siguranță, care asigură o rotunjire a contului clubului din visteria LPF, via televiziuni! Și asta nu-i deloc rău, în perspectiva unei echipe aflate în insolvență!

Casetă

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500. Marcator: Ipsa (54)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Filip, Marinescu – Nepomuceno (76 Vasilache), Tchite (59 Kronaveter), Astafei – Tamuz (41 N’Koyi). Antrenor: Valentin Sinescu

U Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Neag (71 Calcan), Munteanu, Skvorc, Bambara – Viveiros, Ceppelini, Cristocea (63 Lemnaru), Mengolo (81 Kovacs) – Morar. Antrenor: Adrian Falub.

Cartonașe galbene: Kronaveter (72), Satli (87)/ Jovanovic (69)

Arbitri: Lucian Rusandu (Covasna) – Valentin Avram (Bucureşti), Iulius Timar (Bihor).

Obsrvatori: Cornel Sorescu (Argeş), Romulus Chihaia (Bucureşti)

Jucătorul meciului: Christian IPSA.

sursa foto: sportpictures

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.