O nouă interdicție din partea FIFA

Publicat in Sport 20 Decembrie 2014 1306 ori
Google+ WhatsApp
O nouă interdicție din partea FIFA
O nouă interdicție din partea FIFA

Comitetul Executiv al FIFA a decis să pună în aplicare, de la 1 mai 2015, interdicţia ca jucătorii să se afle în proprietatea unor terţi (TPO, third-party ownership).

"Interdicţia va intra în vigoare la 1 mai 2015" , se arată în comunicatul FIFA în care se precizează că acordurile existente vor fi menţinute până la expirare, iar noile contracte semnate între 1 ianuarie şi 30 aprilie 2015 vor fi limitate la maxim un an.

FIFA a luat "decizia fermă" de a interzice această practică la 26 septembrie, preşedintele Joseph Blatter apreciind atunci că este nevoie de o perioadă de tranziţie pentru punerea în aplicare a acestei interdicţii.

Practica jucătorilor deţinuţi de terţi este în vigoare în America de Sud, fiind prezentă şi în Spania şi Portugalia. Drepturile sportive ale jucătorilor sunt deţinute în coproprietate de cluburi şi investitori.

Reacția spaniolilor a venit imediat, clubul Barcelona protestând cel mai vehement.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.