Anchetatorii dezvăluie ce a scos la iveală a doua cutie neagră a avionului prăbușit în Franța

Publicat in Ştiri Internaţionale 03 Aprilie 2015 989 ori
Google+ WhatsApp
Anchetatorii dezvăluie ce a scos la iveală a doua cutie neagră a avionului prăbușit în Franța
Anchetatorii dezvăluie ce a scos la iveală a doua cutie neagră a avionului prăbușit în Franța

Prăbuşirea aeronavei Airbus A-320 a companiei Germanwings în Alpii francezi a fost o urmare a unei acţiuni deliberate a copilotului. Dezvăluirea a fost făcută de anchetatori, după ce au reuşit să decodeze şi datele înregistrate de a doua cutie neagră a aparatului.

 

A doua cutie neagră, descoperită joi, a avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, prăbușit la 24 martie în Alpii francezi, confirmă o acțiune deliberată a copilotului, afirmă anchetatorii.

'O primă lectură' a cutiei negre găsite joi 'arată că pilotul prezent în cockpit a utilizat pilotul automat pentru a seta o viteză mică spre o altitudine de 100 de picioare, apoi, de mai multe ori, în timpul coborârii, pilotul a schimbat setarea pilotului automat pentru a crește viteza de coborâre a aeronavei', a indicat într-un comunicat Biroul francez de anchete și analize (BEA).

BEA nu oferă niciun element suplimentar, dar a precizat că această 'muncă (de analiză) continuă pentru a se stabili derularea factuală precisă a zborului'.

Prima cutie neagră a A320 care conținea înregistrarea de sunete și conversații în cabina de pilotaj a fost găsită la scurt timp după accident.

Analiza sa a condus la suspectarea copilotului Andreas Lubitz ( 27 de ani) de a fi comis un act sinucigaș, provocând astfel moartea celorlalte 149 de persoane aflate la bordul avionului, care s-a zdrobit practic de un versant al Alpilor francezi, cu o viteză de 700-800 km/oră.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.