Problema grațierii în atenția ministrului Justiției: Am început nişte discuţii cu CEDO

Publicat in Politica 04 Iulie 2016 627 ori
Google+ WhatsApp
Problema grațierii în atenția ministrului Justiției: Am început nişte discuţii cu CEDO
Problema grațierii în atenția ministrului Justiției: Am început nişte discuţii cu CEDO

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat la Realitatea Tv, că graţierea se poate da doar printr-o lege, fiind necesară o analiză preliminară. Ministrul a mai completat, în acest sens, că a avut două întâlniri cu cei de la CEDO, iar în următoarele două săptămâni ar urma să aibă loc şi o dezbatere.

 

"Ştiţi că România riscă o decizie pilot din partea CEDO. A existat o decizie cvasi-pilot în 2012 Curtea a cerut României să intreprindă o serie de măsuri. Am început nişte discuţii cu CEDO la nivelul conducerii, am avut două întâlniri în ultima lună şi jumătate şi urmează în cel mult două săptămâni, am spus la jumătatea lunii iulie, să lansez o dezbatere, pentru că chestiunea aceasta a graţierii nu este exclusiv o decizie a ministrului Justiţiei.(..) Trebuie să existe şi o analiză în România să vedem, graţiem? Turcia a făcut spre exemplu, o graţiere pentru a-şi rezolva problema suprapopulării în penitenciare, iar în 11 luni, penitenciarele s-au umplut. Când spun asta nu vreau să anunţ o decizie, nu vreau să spun că nu va exista o graţiere", a mai explicat ministrul.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.