Traian Băsescu: “Geoană e lacheu în Delta Dunării pentru Vântu”

Publicat in Politica 18 Noiembrie 2009 1204 ori
Google+ WhatsApp
Traian Băsescu: “Geoană e lacheu în Delta Dunării pentru Vântu”
Traian Băsescu: “Geoană e lacheu în Delta Dunării pentru Vântu”

Fragment din emisiunea susţinută de Traian Băsescu la B1 TV, pus la dispoziţia PHonline.ro de PDL Prahova.

Preşedintele Traian Băsescu a explicat cum un mogul de presă  precum Sorin Ovidiu Vântu poate face un instrument din al doilea om în stat, Mircea Geoană.

Traian Băsescu: Iar tot la categoria “instrumente” intră oameni politici, domnule Moraru. Când spuneam că sunt oameni politici controlaţi de unul ca Vântu, de unul ca Voiculescu, nu spun degeaba. Iar acest sistem, acum, luptă în disperare: ori dispare Băsescu din fruntea statului, ori, dacă nu, ştiu că trebuie să se schimbe. Este sistemul ticăloşit de care vă vorbeam, care nu m-a înfrânt ca pe Emil Constantinescu. Ăsta a venit şi, după patru ani de mandat, a ridicat mâinile în sus ca şi cum era prizonier de război şi a spus: “Pe mine m-a înfrânt sistemul”. Un şef de stat, un şef de stat! Pe mine nu m-a înfrânt sistemul, mi-a fost teribil de greu, dar nu m-a înfrânt. Dar există o realitate: nici eu nu l-am înfrânt pe el. Ăsta e marele meu “challenge” pentru mandatul următor, dacă-l voi avea. Dacă nu, pe 22 şi pe 6 românii pot decide. Pot să aibă linişte cu Mircea Geoană, că vă spuneam de oameni politici. Întrebaţi-l într-o emisiune pe Mircea Geoană de câte ori a fost chemat ca lacheu în Delta Dunării de Sorin Ovidiu Vântu să primească instrucţiuni în această vară? Puneţi-i această întrebare şi, dacă el nu vă spune, vă ajut eu.

Radu Moraru: Da, mi-e greu să cred…

Traian Băsescu: Când un om de ăsta vrea să ajungă preşedintele României cu sprijinul acestei structuri care-şi spune “noi”, te întrebi ce opţiuni au românii? Ce opţiune au? Liniştea garantată de Geoană, dar controlată de moguli şi de oligarhi, sau…

(…)

Radu Moraru: Dar cu Mircea Geoană e cam dur spus că un candidat la preşedinţie, care are şanse mari să intre în turul doi, după unele sondaje vă bate din primul tur chiar…

Traian Băsescu: Chiar să şi câştige.

Radu Moraru: …să fie chiar aşa, adică nu cred că există în România un om de afaceri, cel mai mare să fie…

Traian Băsescu: Da.

Radu Moraru: Să sune aşa: “Hai băi, vino încoace, hai”. Nu cred. Totuşi, e prea mult, domnule preşedinte, e prea mult…

Traian Băsescu: Dar ce ziceţi dacă te sună preşedintele României pe tine, preşedintele Senatului, şi nu-i răspunzi pentru că discuţi cu Vântu? Ce ziceţi de asta?

Radu Moraru: O să-l întreb.

Traian Băsescu: Da, bine.

Radu Moraru: Da, m-aţi pus pe gânduri, pentru că…

Traian Băsescu: Dar nu, nu-i răspunzi 30 de minute. Nu-i răspunzi două ore preşedintelui României şi eşti numărul doi în stat. Şi poţi bănui că preşedintele României ştie pe unde te afli şi nu-i răspunzi la telefon numărului 1 în stat. Numărul 2 nu-i răspunde că nu poate fi deranjat când vorbeşte cu Sorin Ovidiu Vântu. Nu este posibil!

Radu Moraru: Poate era supărat pe dumneavoastră?

Traian Băsescu: Nu, nu. Încă nu apucase să se supere. Acum e supărat.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro